tisdag 18 september 2012

Gameday! DIF-SSK

Första länsderbyt eller 08-derbyt (inte att förväxla med Stockholmsderby)  för säsongen då Djurgården tar emot SSK på Hovet.

Läget i lagen är ungefär som senast. DIF har Nils Andersson, Alexander Falk och Fredrik Weigel på frånvarolistan. Ludwig Bomstrand är tillbaka som extraforward och Linus Arnesson är uppsatt som sjunde back.SSK saknar Fredrik Sonntag och Mattias Carlsson men får nu in nye backen Jordan Henry sedan papprena från Migrationsverket blivit klara under dagen. SSK har även gjort klart med HV71 om att ta in forwarden Jesper Thörnberg på lån som en tillfällig ersättare för Carlsson. Han börjar dock inte spela förrän nästa match - hemma mot Fredag.

Så här beskrivs han av sportchefen Per Nygårds: " Har en god förmåga att komma in på mål och få till avslut i trängda situationer. Han är också skicklig på att hålla i pucken utmed sargerna och befästa ett längre anfall.

Tanken är att Thörnberg ska vara i SSK nu ett tag men HV71 kan kalla tillbaka honom om man får tufft med skador skriver SSK i ett pressmeddelande.

Målvakter i kväll: Chet Pickard för DIF och Sebastian Idoff för SSK. Djurgården har en seger 3-2 mot Almtuna och en förlust 1-2 mot Troja LJungby så här långt. SSK har förlorat båda sina matcher 3-5 mot Mora och 2-4 mot Oskarshamn även om spelet i senaste matchen var ett steg framåt jämfört med premiären.

Jag är tyvärr inte på plats, är på jobb - en reportageresa - i Haparanda och kommer se Asplöven Örebro men jag ska försöka hålla lite koll på vad som händer på Hovet också så klart. Kan dock inte utlova några intervjuer, beror lite på hur jag hinner med här också. Kommer det så gör det, vi får se.

Inga kommentarer: