lördag 1 september 2012

Nils Andersson: "Främre korsbandet och inre ledbandet är nog av. Det är första prognosen"


(Nils Andersson fick knäet söndertacklat av Simon Bertilsson.FOTO JIMMY PETERSON)

Djurgården blev nollade av Brynäs i returmatchen i European Trophy men vad värre är – så tvingades Nils Andersson kliva av med en skada som kan förstöra större delen av säsongen för Djurgårdsbacken.

– Främre korsbandet och inre ledbandet är nog av. Det är första prognosen och stämmer det så är det hej då till den här säsongen i stort sett. Så det är ingen höjdare, säger Nils Andersson till bloggen.

Det var halvvägs in i matchen som Brynäs Simon Bertilsson gjorde en minst sagt risig tackling.

– Simon kryper väl ihop och försöker göra en höfttackling men han kryper ihop jäkligt mycket och träffar mig lågt ner så han träffar knäet i stället. Och tyvärr inte båda benen utan bara det ena, det vänstra och då träffar hela hans kraft mot det vänstra knäet som slunga bakåt, blir översträckt och så blev det en rotation på det. Man har inte så mycket att sätta emot då, säger
Nils Andersson.

Bertilsson fick 5+20, det vill säga matchstraff för clipping:

– Jag känner ju honom och han vill inte skada någon därute, det vet jag. Han vill göra det som är bäst för sitt lag men tyvärr så resulterar det i en väldigt klumpig tackling.

Pratade du med honom efteråt?
– Ja han kom och bad om ursäkt men jag hade fått morfin då för smärtan så jag var väl inte så mottaglig för det. Det är ju bra att han ber om ursäkt men det är en klen tröst, säger Nils Andersson bedrövat.

  
(Första diagnosen ser mörk ut.FOTO JIMMY PETERSON) 

Den första diagnosen på plats – främre korsbandet av samt skada på inre ledbandet - är tyvärr riktigt jobbig för både honom själv och Djurgården:

– Jag ska göra en magnetröntgen men jag har redan haft två sjukvårdskunniga som har känt på det och båda gav samma diagnos så det ser inte ljust ut just nu, säger Andersson och fortsätter:

– Är främre korsbandet av så väntar operation. Det är lite kortare rehab för hockeyspelare än fotbollsspelare men ändå, är det korsbandet så är det hejda till den här säsongen mer eller mindre. Jag hoppas ju att hela inte är av, jag hoppas ju att det bara är inre ledbandet för då är det bara 2-3-4 veckors rehab men det känns inte bra. Jag kan inte gå, har ingen kontroll alls över knäet. Det känns som inte mycket är helt därinne.

Hur säkra kan de vara på diagnosen?
– De kan känna på knäet hur det känns. Det ska – om det är helt – vara motstånd om man drar knäet uppåt nu kände de ingenting. Det är kunnig sjukvårdspersonal som har gjort bedömningen och känner de att det inte är något korsband som håller emot när det påfrestas så… det är därför de tror att det är av.

 (Nils Andersson har innan skadan varit en av Djurgårdens allra bästa backar under försäsongen. .FOTO JIMMY PETERSON) 

Nils Andersson hoppas nu på en läkartid redan i morgon söndag. Är korsbandet av så kommer en operation göras så fort som möjligt, förhoppningsvis inom en vecka ifall svullnaden lag sig.

Det gäller hur som helst att få igång rehab så fort som möjligt. Tar det ett halvår att vara spelklar så är Andersson i så fall tillbaka i början av mars.

Men klart besked kommer först efter magnetröntgen.

3 kommentarer:

Peter sa...

F-n vad tråkigt, lider verkligen med Nils, han hade verkligen börjat bra väldigt darrig bakåt men helt okej framåt. Att de sen finns idioter som försvarar och skriver att Bertilsson träffar höften på Nils trots att han själv säger att Bertilsson träffar Nils knä, det får mig att vilja spy på de.

Det spelar liksom ingen roll vad uppsåtet va eller inte var faktum är att han träffar knät och då är det matchstraff.

Först får han en hjärnskakning i första matchen och nu det här och kanske hela säsongen är förstörd innan den ens har börjat, det börjar verkligen bra för Djurgårdens del, bara det här inte är dåligt omen...

Marie Hallman sa...

Peter: ja det är trist som fan.Tror han hade kunnat bidra mycket i vinter. Man får väl hoppas på ett mirakelbesked efter röntgen...

Jag tror inte Bertilsson gick in för att skada men han gör en skittackling. Och det är ju bara Nisse som vet var det träffade inte folk på nätet som kommenterar.

Själv tycker jag ofta det är vårdslösa skittacklingar, eller märkliga fjuttacklingar som man inte begriper. Synd att det ska vara så svårt numera att få till en hård men juste tackling.

Marie Hallman sa...

Peter: Det man undrar nu är ju... var de ska hitta en ny back för är han borta i ett halvår så bara måste de få in en BRA back till.