tisdag 30 mars 2010

Gustaf Wesslau: " I slutspelet ligger alla på och retar alla"


(Gustaf Wesslau, kör hellre en badresa i sommar än tar 20 000 i böter för att någon är i hans ansikte. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Så det blev … Linköping för Djurgården i semi. LHC, som vände 1-3 underläge i matcher mot Frölunda och tog hem sjunde avgörande utan snack.

Mäktigt får man väl säga. Det är inte ofta ett lag vänder en matchserie sådär.


Lustigt nog var det som att Norrenas utbrott med tillhörande högerkrok i fejjan på Jens Karlsson och den påföljande avstängningen bara fick LHC att sluta sig samman mer och blir ännu bättre.

Norrena höll sig dessutom föredömligt kylig när han väl var tillbaka, trots en hel del saker i hans fejja.


Jag kollade semifinalläget med Gustaf Wesslau när semifinalparen var klara.

Så här säger Djurgårdsmålvakten om…


…att det blev just LHC:

– Jag vet inte, alla lag som är kvar är skitbra. Eller det är ju bara bra lag i slutspelet till att börja med. Men de är väl lite favoriter på förhand till SM-guldet, de har ju ett bra lag.


…LHC: s vändning av kvartsfinalserien och vad det kan betyda inför semin:

– Det är starkt att komma tillbaka sådär. De ligger under med 1-3 i matcher men kommer tillbaka mot ett så bra lag som Frölunda, det visar att de är bra. Men samtidigt så har vi ett spel som fungerar och har funkat bra hela säsongen.


… är Linköpings styrka:

– De har ett brett lag med många duktiga spelare som kan avgöra. De har tjeckerna (Jan Hlavac, Jaroslav Hlinka) (Tony) Mårtensson (Mikael) Håkansson, Mattias Karlsson… de har många duktiga spelare.


… LHC:s sämsta sida:

– Hm… nja jag vet inte. De känns jävligt bra.


Men någon svag sida har de väl?

– Nja, men säg så här då, de har spelat sju tuffa matcher medan vi lyckades avgöra i femte så vi har fått lite ledig och kunnat vila och sova bra i några dagar extra.


… Hur Djurgården kan utnyttja att man spelat färre matcher än Linköping i kvarten.

– Alla är så bra tränade så det ska inte spela så stor roll men förhoppningsvis så kan det visa sig lite längre in i serien att vi får nytta av några dagars extra lång vila.


… det finns risk att DIF såsat till under sina lediga dagar medan LHC hållit tempot uppe med flermatcher:

– Det är ju bara sex dagar sedan vi spelade. Så det ska inte vara något problem, alla är så taggade så det borde inte vara det.


… Linköpingsmålvakten Fredrik Norrenas heta humör:

– Jovisst är han en humörspelare men han tänder till när det börjar gälla någonting. Serielunk i all ära – där alla säger att han har släppt in billiga mål – men han har ändå varit med och vunnit en hel del, har VM-medaljer, har spelat i NHL, är KHL-mästare, han vet hur man gör när man vinner. Att vara het, taggad och bråka lite är hans sätt att tända till.


… Djurgården kan tjäna på att vara i fejjan på Norrena:

– Jag vet inte om det gäller just honom. I slutspelet ligger alla på och retar alla, då försöker man utnyttja allt man kan, det är mycket psykologi i allt som sker.


… varför han själv så gott som aldrig snetänder och går bananas i målet trots het uppvaktning:

– Nä, det är ju bättre att hålla fokus på pucken, det är tillräckligt mycket att göra med det. Sedan får man ju böter och blir avstängd, Norrena fick ju 20 000 i böter och jag är för snål för att ta de där böterna. Jag håller mig hellre lugn, ha, ha, avslutar Wesslau med ett skratt.

Inga kommentarer: