fredag 11 november 2011

Chans till revansch gånger två: Wesslau mot Ryssland, Fasth mot Finland


(Tre Kronor lyssnar på Mårts taktiksnack uppe i Övik. I morgon lördag väntar Ryssland med Wesslau i kassen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Det har spekulerats lite men nu har jag fått bekräftat från en stensäker källa att det blir revansch gånger två för de blågula målvakterna i helgen.

Gustaf Wesslau kommer nämligen stå mot Ryssland i morgon lördag, Viktor Fasth mot Finland på söndag. Så blir det, 100 procent bekräftat.



Pär Mårts tanke var från början att köra lite omlott med en målvakt fredag, söndag och den andra målvakten  lördag. Men Wesslau fick en tuff start och sågade sig själv efteråt och menade att han borde tagit fler puckar.

Och visst, två borde han ha tagit men övriga tre var inte mycket att göra åt och jag tycker att alla utom Jonas Andersson och Andreas Jämtin kunde ta på sig den där torsken faktiskt. Var INTE enbart Wesslaus fel.

Men hur som helst, Mårts vill ge Wesslau en ny chans så snabbt som möjligt och gör därför en rockad som gör att vi nu får lite extra krydda på matcherna med revansch gånger två.

Först Wesslaus chans till revansch på sig själv för förlusten senast i landslagsdebuten och dels Fasth chans till revansch på Finland för VM-finalen mot just Lejonen som ni väl alla minns slutade med tårar och en minst sagt förtvivlad och bedrövad AIK-keeper.

Det här innebär också att det alltså blir Fasth som får spela match två dagar i rad, söndag och derbyt på måndag (om nu inte AIK slänger in Svensson som spelar med Oskarshamn bland annat i dag fredag) men jag tror inte det gör så mycket.

Fasth har fått vila nästan en vecka nu sedan senast, när han dessutom plockades av isen av Melin så lita på att han är sugen på både landskamp och derby. Ork och motivation kommer inte vara något problem där - heller.

Jag var föresten upp till dimmiga Övik i veckan träffade Viktor Fasth, det inslaget kan man nu i kväll i TV10 ( obs gratiskanal, så in och kolla)  i magasinet som följer på kvällens match i HockeyAllsvenskan som är Leksand -Oskarshamn (med Svensson i IKOmålet som sagt)

Det där inslaget kommer läggas ut senare på Viasats facebooksida antar jag , så gå in där och kolla lite då och då på det som heter videoklipp i vänsterspalten så ska det väl komma upp där till slut.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Marie!
Hur går det med intervjun med Nygårds?
Väntar...

Marie Hallman sa...

Anonym: Har inte hunnit, tyvärr. Han brukar mest ha på telefonen dagtid, vardagar och då har jag jobbat med annat.