tisdag 22 november 2011

Zibanejad. " Vi kan fullfölja matcherna mycket bättre"


 (Zibanejad är less på torsk. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Djurgården hade 2-1 och 3-2 och ett rejält grepp om matchen. Men blev lite, lite för försiktiga och då tappade man matchen. Som slutade med 4-3 seger på straffar för Frölunda.

– Vi har haft så här i tidigare matcher också, att vi leder och tappar. Det var inget nytt men det är lika tråkigt varje gång, säger en besviken Mika Zibanejad.


Poängtappet svider rejält:
– Ja vi ville verkligen ha de där tre poängen och jag vet inte varför det blir så här, i fall det är för att vi vill att matchen ska ta slut så fort som möjligt eller att tiden ska rinna iväg. Vi har ledningen men vi fullföljer inte våra matcher. Vi kan fullfölja dem mycket bättre. Visst, det är en tuff bortamatch och det är bra att ta en poäng men vi kunde ha haft tre. Vi hade tre, så det är synd att vi inte lyckades behålla dem.

 Hur mycket av det där sitter i skallen?
– Ah jag vet inte men de får sitt pp där på slutet, som de gör mål på. Det blir bortdömt men de har fått sitt momentum och vi tappar vårt. Så är det tyvärr. Så vi måste fortsätta spela som vi redan spelar i tredje och bara tuffa på. Vi vet ju att båda lagen kommer att ha sina stunder i matchen och tyvärr så får de sitt momentum i sista periodens sista tre, fyra minuter och tyvärr gör det att de vinner. säger Zibanejad och fortsätter:

– De får sitt momentum efter pp:et där i slutet och sedan håller de i, då blir det lite för sent för oss att ta igen det när de får in 3-3 där (17.02 i sista). Det är sånt som inte får hända men det händer ändå. Det ska ju inte ens kunna hända egentligen om vi spelar där, som vi gör fram tills de får sitt mål om man säger så. Men ibland är det så där.

Det låter som du är less på de här förlusterna?
– Jag vet inte om det är just dem men det är klart att det stör särskilt mycket när vi leder i andra och vi leder sent i matchen också och sedan tappar vi det. Det är något vi får förbättra. Det är väl inte upp till var och en att göra själv utan det är upp till oss som lag att spela så bra som vi kan och vi spelar ju så pass bra att vi har en bra sits. Men sedan gäller det att fullfölja det bra spelet. Vi har inte riktigt gjort det utan det är något vi får jobba på, säger Mika Zibanejad.

Han har nu spelat sju matcher sedan han kom hem från Ottawa, har gjort ett mål (mot Timrå 5 november) och spelade fram till Daniel Tjärnqvists 2-1 mål mot Frölunda på tisdagskvällen.

– Mmmm den var kul, den var väl lite förlösande om man säger så, det ar skönt att få en assist där men det är svårt att glädja sig när det sedan slutar som det gör.

Hur tycker du att det har känts sedan du kom hem?
– Det har känts bättre för varje match vi har spelat jag har mer fart i benen nu och får mer förtroende. Det är kul att spela men tyvärr så har jag inte lyckats sätta mina chanser. Men jag har bara spelat sju matcher sedan jag kom hem och målen kommer väl förr eller senare. Jag försöker att inte tänka så mycket på det, har inte tänkt så mycket på det på slutet och då börjar det, mitt spel, att komma lite mer.

Känner du krav att just du ska göra målen?
– Nä men det var annorlunda förra säsongen. Då var man självklart inte den spelaren som skulle bidra med poängen och så men samtidigt så vill man alltid ha den rollen och ta det på sig. Det känns som att jag kanske inte är den som gör 50 poäng på 30 matcher men man vill ju bidra när man får så mycket förtroende som jag får, när man får spela i boxplay, pp och allt det där. Då blir det en liten skyldighet att bidra men ibland så går det inte ens väg och det har inte gjort det än med poängen även om jag har spelat bra och har farten nu så är det inget jag tänker jättemycket på. Jag försöker bara gå ut och ha kul när jag spelar.

Jag hoppas du inte går runt och tänker att du måste göra alla målen själv?
– Jag har inte gjort det de senaste matcherna, och då har det känts bättre. Om man koncentrerar sig på spelet istället så kommer poängen sedan.

Frölundamatchen avgjordes som sagt på straffar. Pontus Åberg och Mikael Johansson missade första omgångens straffar. I den andra missade Zibanejad sin samtidigt som Fredrik Pettersson satte sin. I tredje omgången missade även Mattias Carlsson för DIF och segern var Frölundas.

Tisdagens straff var Mika Zibanejads tredje sedan han kom hem. Den första satte han också mot just Frölunda på Hovet 1 november. Då försökte han lägga pucken mellan benen på målvakten. Sedan har det blivit en straff (men i spelet) mot AIK i derbyt senast också.

 – Jag tänkte inte så mycket när jag stod där i dag, bara att jag skulle skjuta högt den här gången eftersom jag försökte mellan benen förra gången vi mötte dem. Men det gick inte riktigt, vi får se om jag får en chans till av Hardy, då får jag sätta den då, säger Zibanejad.

Han har lite mejlkontakt med Ottawa som vill att han ska köra en del fys och annat utöver det som Djurgården kör. I övrigt är det fullt fokus på Djurgården som inte har någon större kontakt så med NHL-klubben. Upplevelsen från NHL-matcherna i början av säsongen har han dock med sig hela tiden – som en liten morot.

– Självklart har man med sig de bitarna som man kan jobba vidare med här. Själva upplevelsen är svår att ta med sig mer än för sig själv, jag har den som ett fint minne och förhoppningsvis får jag åka tillbaka senare och få uppleva NHL igen. Men samtidigt så försöker jag ta med mig de bitar som jag behöver jobba med för att kunna ta nästa kliv där borta. Det är perfekt för mig att spela med Djurgården nu och få möjligheten att bli bättre här hemma först. Det är väl det jag kan ta med mig av upplevelsen där borta, annars är det bara att ha det inom sig och njuta av det så.  

Du måste ju känna att du växte mycket av allt som hände där borta?
– Ja, det är klart att det är så, men sedan är det alltid upp till var och en vart man än kommer att göra det bästa av det. Självklart så växer man lite som spelare och som person när man ser att man kan ta hand om sig själv på ett annat sätt, som man inte har gjort förr. Så är det, så jag försöker ta med det positiva och det man kan jobba vidare på till nästa år. Men fokuset nu är på Djurgården, det är det.

6 kommentarer:

Pelle sa...

Hej,

Tycker att Djurgården i den matchen, slarvar bort 3 poäng och får behålla en tröst poäng, håller med Mika med momentum i 3:e för frölunda och att det bortdömda målet gav dom en extra boost.
Men för övrigt utslaget på 60 min är Djurgården det bättre laget.
Och gällande straff läggningen så gillar jag inte det sättet att avgöra matcher, blir mer en lotto dragning vilket lag som vinner, förstår ju delvis varför straffar finns nu, men tycker ett avgörande ska komma när 2 LAG möts.
För övrigt såg jag att Anrell nämnde dej i en av hans artiklar gällande Hardy, för du är väl ingen spelarfru, eller är det du fiskar efter med intervjuver dina. =)

Niklas Persson sa...

Pelle: är bara nyfiken men varför tycker du det är lotteri med straffar?

Ni andra om ni vill dela med er kring era tankar kring just straffar kika in hos mig och starta en diskussion?

Hoppas länkningen är okey Marie?

http://mvtraning.blogspot.com/2011/11/det-har-med-straffar-igen_24.html

Pelle sa...

Niklas:

Som svar på din fråga får du ju läsa mitt inlägg där. Men kan skriva det igen för din skull och gör det helst på Marie´s blogg =) Jag tycker ett avgörande ska komma när 2 lag möts. Och med lottning menar jag att man kan tex ha en målvakt som Ridderwall som kan göra en tillräckligt bra match för ett lag ska vinna, men har ett hål mellan benen på straffar som är i storlek med Globen. Och för att hård dra det så är det ju som sagt hockey lag som möts, eftersom det är en lag sport, vid straffar handlar det vid tillfälle 1 mot 1.

Marie Hallman sa...

Pelle: anrell syftade väl på hardys kommentar att det bara var styrelsefolk och spelarfruar på presskonferenserna?

niklas: det är okej :)

Niklas Persson sa...

Jag kan köpa att du tycker det ska avgöras mellan två lag Pelle. Men det gör det inte till lottdragning eller tur. Samt ett lag är ju inte bättre än sin svagaste länk...

Jag tycker straffar är så långt ifrån tur och lotteri man kan komma. Spelare mot målvakt, en mot en. Skickligast vinner...

Pelle sa...

Niklas:

Jo jag köper även ditt argument, och när det gäller 2 lag som jag inte håller på, så visst kan jag uppskatta "showen" men nu tex när det gällde mitt lag (Dif) och matchen mot frölunda så tycker jag inte om sättet som poängen blev utdelade på. Hade kännts likadant om Dif vunnit straffläggningen, och det mest för egentligen skulle dom ha knytit säcken som det så klyshigt heter innan det blev straffläggning.