tisdag 8 november 2011

Rosén: "Ibland är det ju det enkla som måste gälla"



Hattrick för Robert Rosén, som även hade bud på ett fjärde mål i slutminuterna. Nu blev det förlust ändå (3-4) och AIK-forwarden försökte hitta bra saker mitt i förlustbedrövelsen:

– Äh det här kan låta dumt kanske men stora delar av den här matchen är det rätt hyfsat spel ändå tycker jag.  Det är… alltså vi ger i väg lite för enkla mål och ger iväg puckar på offensiva blå så de får kontra och vi kollar inte riktigt bakom ryggen och sånt utan det är…så. Och det här kan låta dumt när vi har förlorat mycket och så men i stora delar så är det bra ändå, säger Rosén.


Det finns en del potential att jobba med, anser han:
– Ja vi måste fortsätta jobba på det som är bra. Problemet är, tycker jag, att vi inte kan spela så (som när det är bra) i hela matcher utan ofta har det sett ut så här att vi har gett i väg lite enkla mål och det har straffat sig oerhört de här senaste matcherna.

Ni har ju jobbat på att bli mer kreativa men ibland var det ju lite för kreativt, där ni tappar puckar vid några fel tillfällen också och får mål i baken.
– Jomen precis! Det är ju så liksom Man ska våga spela så är det ju men … Ibland är det ju det enkla som måste gälla och få upp puckar djupt och ha pucken framför sig och så…och man får försöka plocka fram det kreativa och våga lite mer djupare ner i anfallszon så att man ändå har folk med hem om man blir av med pucken. Nej det är surt, säger Rosén.

Och AIK-tränaren Roger Melin valde att markera sitt missnöje. När Kamil Piros kunde sno åt sig pucken från en finlirande Victor Ahlström fick det misstaget konsekvenser. Tvillingarna bänkades och in kom junioren Janmark-Nylén som parades ihop med backen Christopher Aspeqvist som fick vara forward i tredje perioden.

– Ja han har ju gjort det förr och han är ganska allround så jag tycker han gör det bra också, säger Rosén.

Men det byttes folk i målet också. Ut med landslagsaktuella Fasth och in med Markus Svensson som faktiskt tog en nolla när han stod i Oskarshamns match på söndagen.

Vad sa Melin? Ville han väcka er?
– Ja det var det väl lite, för vi ändrade lite i formationerna också, det var säkert för att något skulle hända och att det skulle bli lite annorlunda och folk skulle vakna till.

Och två som definitivt var vakna, är ju duon Stefan Johansson och just Robert Rosén som bjöd på med ett gemensamt hattrick:

– Jag vet inte när jag gjorde det senast. Men jag tror faktiskt inte jag har gjort det någon gång på seniornivå så att det är inget jag kommer ihåg i alla fall, säger Rosén.

Det var din favoritposition där? Att stå lite snett framför stolpen och vara beredd på returerna?
– Ja, jo i den här matchen hade jag otroligt flyt. Stå där pucken studsar ut tre gånger liksom… så att det är klart att det är tur och tillfälligheter också.

Visst var det Stefan som sköt vid alla tre målen?
 – Javisst, kul att vi fick lite utdelning i power play i alla fall också. Det har varit lite sådär under säsongen men idag hänger vi väl två av tre i power play så att det är också något som är positivt och jag tycker ändå det finns en hel del som vi kan ta med oss i alla de här matcherna där vi har förlorat, det låter kanske också dumt men så är det, säger Rosén och fortsätter:

– Man kan inte hålla på och gräva ner sig. Det är fortfarande 35 matcher kvar, det är ganska många poäng kvar att spela om. Det har man ju sett på HV, de började ju säsongen med fyra raka förluster sedan hade de åtta raka segrar plötsligt då så… det är fortfarande mycket kvar att spela om.

AIK-forwarden har funnits med i toppen av elitseriens skytteliga hela hösten och efter hattricket mot HV71 skuggar han Växjös succéförvärv Mike Iggulden som har gjort 23 mål, medan Robert Rosén har gjort 21. Men trots det ligger han lågt när det gäller Tre Kronor och svara så här på frågan om han inte borde ha varit uttagen till Karjala Tournament?

– Nej. Det är egentligen första säsongen som man spelar lite regelbundet och så (i elitserien) så det krävs kanske mer än en och en halv månads bra spel för en sån grej så att det är inget jag har gått och tänkt på.

Men du har gjort mycket mål?
– Jo visserligen men, som jag säger man ska hålla i det under en längre tid för att man ska få chansen där och det är otroligt många som har gjort det jäkligt bra och tittar man på laget som är uttaget, så det finns ingen man kan säga att man är bättre än, så det är en bit kvar till det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker synd om Robert han går in och gör 3 mål,har vi bara en målskytt i laget,Vad sa Melin? Ville han väcka er?
Han måste väcka Gozzi snart med så att han ser vart det håller på att barka.Nä detta håller inte,då är vi snart nere i träskserien igen för i en kvalserie så kan man inte bara lita på en spelare,då får Robert det jobbigt.

Metal Machine sa...

Jag tycker, som jag tror att jag har skrivit tidigare, att det är fullständigt ofattbart att Rosén kan ha undgått Mårts. Eller tackade han nej?

Sophia sa...

Positivt såhär dagen efter är att DK verkar ha imponerat på Roger R och spelar med Juniorkronorna mot Björklöven ikväll. De andra juniorgnagarna vilar..

Marie Hallman sa...

anonym: vet inte om värva är det bästa alla gånger, menhela laget måste lyfta sig

MM Nä han blev inte tillfrågad, jag tycker också det är lite märkligt han är ändå tvåa i poängligan och grym i pp.

Sophia: ja , DK gjorde någon assist också såg jag!