torsdag 10 november 2011

Magnus Wernblom "Du vet ju hur snäll jag är egentligen"

Magnus Wernblom är en av mina allra största favoritspelare genom åren. Jag gillade framför allt modet, tjurigheten, den svarta blicken och kamikazeinställningen framför motståndarmålet. Passion för hockey, verkligen.

Wernblom la ju av för några år sedan, mitt under en säsong, för att han kände att glöden inte fanns där. Det kändes som på tok för tidigt då men han säger även i dag att det var rätt beslut.


Idag säljer han bilar och är tränare i sonens hockeylag och det visar sig att passionen finns kvar, Stridsvagnen från Kramfors har inte helt lätt att bita ihop när han står där i båset och det skulle vara hur  kul som helst att se honom in action som tränare någon dag.

Jag har gjort en lång intervju med Magnus Wernblom, som nu hyllas av både hockeylegends.se och av Svenska Ishockeyförbundet. Citatet i rubriken är hämtad från intervjun där han konstaterar att det där "mest - utvisad-rekordet" är helt okej att ha blivit av med...


Wernblom är för övrigt en av de spelare som har blivit avstängd längst av alla i svensk hockey. Det bisarra då var ju att avstäningen berodde på en avslagen klubba, mot ett plexiglas utan att någon fanns i närheten som kunde skadas. Jag fattade aldrig hur Disciplinnämnden tänkte där och det gjorde inte "Werner" heller:

 – Ja det mest banala jag har åkt för var ju det där. Jag fick sju, åtta matcher för den där klubban, det var de värsta pajaserierna jag varit med om. Jag vet inte vad disciplinnämnden hade för sig, de måste ha haft en dålig dag men det där skiter jag i nu. Det jag ångrar mest är när jag gjorde en ful grej på Jämtin och crosscheckade honom i nacken. Det var inte bra så den ångrar jag än i dag, säger han till hockeylegends.se

Jag frågade honom vad han var mest stolt över i karriären också, då svarade Wernblom att:

– Det är väl inställningen som jag är mest stolt över. Att jag alltid kämpade, det är det som jag vill överföra på kidsen. Sedan har man olika förutsättningar men gör man allt, kämpar man och har sig på det sättet så… man behöver ju inte vara bäst på allt men man kommer långt om man har rätt inställning.

Grymt bra svar om ni frågar mig (Marie). Vill ni läsa hela intervjun hittar ni den här på hockeylegends.se2 kommentarer:

Kricke sa...

Såg att han hyllades innan matchen igår. Kändes lite malplacerat att hylla en Modospelare före en landskamp med Tre Kronor. Dessutom är ju Wernblom inte ens topp 50 av svenska spelare genom tiderna. Knappast ens topp 100. Förstår inte hur han kan bli invald i en sån här sammanslutning för några halvskapliga elitseriesäsonger. Vad gjorde han i landslaget? Hur många NHL-säsonger har han? Det finns många många många andra som borde valts in före honom. Men det är bra att man nu får veta ribban när det gäller Hockeylegends. Det räcker att du har spelat ett par halvbra säsonger i elitserien för att bli en hockeylegend tydligen. Snacka om att urlaka en utmärkelse och förstöra något som hade kunnat blivit riktigt bra - en svensk motsvarighet till hockeyns hall of fame. Men nu går ju inte det när de har lagt ned nivån så att såna som Wernblom kan väljas in.

Marie Hallman sa...

Kricke: Jag vet inte hur och varför Hockeylegends har valt de spelare de har valt ut, det enda jag vet är att det är olika lokala legendarer. Kommer fler. De ingår inte i Hall of Fame, utan tanken är väl att uppmärksamma fler spelare än vad man kan välja in där. Men det är som sagt inte jag som väljer spelare så jag kan inte svara på varför de valde just han.