söndag 20 november 2011

Jhonas och de andra. Tung torsk för Enroth, Engqvist uppkallad och dubbelseger för Owuya(Hållen nolla ena dagen, tung torsk nästa för Jhonas Enroth. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)


Det svänger fort i NHL. Säsongens första nolla på fredagskvällen, en mindre lyckad insats och förlust ett dygn senare.

Jhonas Enroth var självkritisk efter 2-4 torsken mot Phoenix och var särskilt besviken på sin egen insats vid 0-1 målet då han släppte in ett långskott från högerkanten 7.09 in i första perioden.


-Alla såg och vet att jag borde ha tagit första målet. Det var ett långskott, ingen screening. Jag skulle ha tagit den, säger han till lokaltidningen Buffalo News.

Men coachen Lindy Ruff var mer förbannad på utespelarna och säger till Buffalo News att:

-Jag tänker inte skylla ett enda jävla dugg på Jhonas. Kolla på alla killar som radade upp missar i stället. Det är viktigare för mig. Jag är besviken på det stora antal sumpade chanser som vi drar på oss, där vi kunde ha satt pucken i nät. Det är där problemet sitter, säger Ruff.

Känner jag Jhonas rätt så biter han bara ihop och kör ännu bättre. Nästa match spelas på onsdag mot Boston. Jag vet inte hur det är med Miller och hans hjärnskakning men förhoppningsvis får Jhonas en chans till revansch i den matchen.

**
Gabriel Landeskogs Colorado har spelat back to back matcher nu torsdag, fredag. Landeskog gjorde inga poäng mot Minnesota men hade en assist mot Dallas och är nu uppe i fem mål, fyra assists , totalt nio poäng alltså på 20 matcher. Som rookie! Otroligt bra jobbat. Han är sjukt bra den killen.

**
Marcus Krügers Chicago spelade fredag, lördag. Krüger gjorde inga poäng men har rätt bra med speltid. Hade 19 byten och 13.58 i fredags, 25 byten och 17.39 i lördags. Helt okej även om han själv säkert vill spela mer.
**

Niclas Bergfors har det lite halvtufft i Nashville. Fick spela 10.21 i tisdags men har inte spelat något i helgen. Trist, han har ju mycket hockey i sig killen. Vet inte varför han aldrig får till det där borta. Kanske dags att spela upp självförtroendet i elitserien ett tag?
**

Alexander Urbom kämpar på i Albany. Jag pratade lite med Jacob Josefson om det där när Jacob var  här i veckan. Urbom gör det bra där borta, han borde kunna ta en plats i NJ Devils tyckte Jacob. Men han medgav att det är tufft, det är ju rätt bra backar att peta om man ska ta en plats där.
**

Andreas Engqvist är uppkallad till Montreal efter att ha gjort fem poäng (3+2) på sju matcher med Hamilton. Han blev uppkallad i måndags och spelade då två minuter och 47 sekunder mot Buffalo. Montreal har spelat tre matcher sedan dess utan att Engqvist har spelat. Vet inte varför men han verkar vara kvar där uppe i alla fall.

**
Mark Owuya hoppades ju få spela nu i helgen då Marlies har tre matcher på schemat och visst har han fått spela. Och tagit två vinster så här långt. Först vinst 2-1 mot Rochester borta i fredags. Mark tog 26  av 27 skott, hade 96,3 i räddningsprocent och blev first star i matchen. I går lördag (natt mot söndag svensk tid) blev det ny seger nu 3-2 mot Rochester igen men nu hemma. Mark tog 32 av 34 skott och hade 94,1 i räddningsprocent. Kul som fan
Lite kuriosa i den sistnämnda matchen är ju att Mike Zigomanis numera spelar i Toronto Marlies, han gjorde ett mål och blev utsedd till third star i matchen. Marlies har match i kväll igen, nu mot Peoria. Kan det bli tre raka för Mark månne?Inga kommentarer: