onsdag 2 november 2011

DJURGÅRDEN-FRÖLUNDA 2-3 e straffar (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1)



 (Full huggning på och framför Wesslau. FOTO JOHANNA LUNDBERGF)

Matchen: MMMM
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF, 91,89 %  och Frederik Andersen, Frölunda 93,94%
Publik: 7 546
Domare: Patrik Sjöberg och David Bergman


Bäst i DIF    
MMM Gustaf Wesslau, mv o Jimmie Ölvestad, f.
MM Mario Kempe, f
M  Kristofer Ottosson, f o Pontus Åberg, f.

Bäset i Frölunda Magnus Kahnberg, f och Frederik Andersen, mv.


FÖRSTA PERIODEN

.... Hardy hade möblerat om lite i kedjorna och bland annat flyttat upp Jimmie Ölvestad till kedjan med Kristofer Ottosson och Marcus Nilson och sedan valt att sätta säsongsdebuterande Mika Zibanejad i kedja med bästa kompisen Pontus Åberg och John Norman

(Säsongens första rookiekandidat, Pontus Åberg. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... Pontus Åberg utsågs föresten till säsongens första kandidat (en av fyra) till priset som årets rookie och uppmärksammades så klart för det före matchen.

...DIF-backen Andreas Holmqvist var tillbaka också. Inledde som sjunde back och hade totalt 8.28 i speltid och sa efteråt att det kändes bra.

.... Full attack från början från Djurgårdens sida där Kristofer Ottosson hade ett vasst skott
redan efter tretton sekunder.

... publiken var halvvägs upp för att jubla när Tim Eriksson hade ett ribbskott som studsade ut över en duckande Andersen. Christian Eklund dök fram för att slå in returen men det gick inte. DIF hade lite otur där, hade dansken bara höjt huvudet en aning så hade nog pucken studsat på baksidan av skallen och in!

 ...Frölundas Fredrik Eriksson fick tre chanser på sig att försöka hacka och slå in returer under och förbi Gustaf Wesslau men han var som en stor bläckfisk och lyckades styra/blockera bort allt.

...Nära, nära att Kristofer Ottosson knackade in en puck med baksidan av klubban. Vilket mål det skulle ha blivit!

....Fint friläge för Jimmie Ölvestad i slutet av första där han trycker sig förbi två Frölundaspelare, kommer en mot en med Andersen men inte riktigt får till avslutet förbi dansken. Vilken chans!

ANDRA PERIODEN

... men han fick sitt mål ändå Jimmie Ölvestad och fort gick det.

... 1-0 (0.38) Jimmie Ölvestad (Kristofer Ottosson) Jari Tolsa gör en indianare, Ottosson tar ett skott som Ölvestad sedan styr in med klubbskaftet pucken går halvhögt och Andersen som ska slänga ut benet hinner inte riktigt få ut eller upp det i rätt höjd.


(Josef Boumedienne håller rent i egen zon. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... bra ingripande av Josef Boumedienne när Wesslau slänger ut en retur rakt fram, snubblar till och inte hinner upp tillräckligt snabbt, så att det blir i praktiken öppet mål och en Frölundaspelare dyker upp för att slå in pucken. Men just som den spelaren ska klappa till, dyker  DIF-backen fram och slår undan pucken.

... Det blev för övrigt svettigt för Wesslau där efter Djurgårdsmålet. Frölunda tryckte på, kastad in både folk och puckar i strid ström och kunde med lite mer tur och om inte Wesslau jobbat som en iller där, ha fått in något mål faktiskt. Osade verkligen hett där.

 
(Jimmie Ölvestad. FOTO ANDREAS GRANDIN)

  ... Öppet mål för Marcus Nilson sju och en halv minut in i andra, men just som han ska lyfta in pucken vid sidan av Andersen så lyckas en Frölundaspelare (jag missade vem!) sticka fram en  klubba så skottet styrdes upp och över istället.

... Bra plock av Wesslau efter 8.47 av mitten perioden när Magnus Kahnberg får på et hårt och distinkt skott utifrån långsidan/sargen.

...Frölundas tur att sätta ett skott i ribban, Fredrik Eriksson träffar mitt i målramen när  halva andra är spelad.

...1-1 (13.51) Mika Pyöräla (Viktor Svedberg, Fredrik Pettersson) Smart framspelning via avsiktlig sargstuds, sedan trycker Pyörälä in pucken.

 (Frölunda mål. FOTO ANDREAS GRANDIN)

...2-1 (17.18) Mattias Carlsson (Josef Boumedienne, Mathias Tjärnqvist) Skott av Boumedienne, retur, som Carlsson lägger in under Andersen. Mathias Tjärnqvist är med där och skymmer och stör också.

(Mattias Carlsson. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
 
TREDJE PERIODEN

... Pontus Åberg är inte bara en lirare, han kan tacklas med, det visade han i början av tredje med en propp som rev ner applåder.

... snyggt klappklapp mellan Joel Lundqvist och Magnus Kahnberg, där den första droppar till den andre som tog sikte på plockhandskrysset men Wesslau gjorde en fin plock där.

... Irriterat och frustrerat bland Frölundaspelarna i tredje. Pierre Johnson blev så frustrerad att han skällde på domaren och fick ett personligt straff på tio minuter. Inte så smart....Men han fick jubla i båset för kort där på gjorde Pyöräla mål igen.

…Fint samarbete mellan Zibanejad och Åberg i slutet av tredje. Zibbe serverade Åberg sköt men över.

...2-2 (10.19) Mika Pyöräla (Mathis Olimb). Norrmannen och finländaren jobbar hårt bakom DIF-kassen, Pyöräla tar pucken med sig, trampar runt och lyfter in kvitteringen mitt i röran framför mål.

 (Frölundakvittering. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
 
... Kändes som att Djurgården var passiva i första halvan av tredje, där de dessutom ofta har problem, och jo, det straffade sig igen.

…Puck out för Daniel Tjärnqvsit efter 15.10 i tredje. Är inte puck out världens mest märkliga utvisning?

..Patrick Von Gunten var nära att trycka i pucken vid främre stolpen men där var Wesslau säker den här kvällen.

… Nära självmål av Daniel Tjärnqvist i slutet av tredje. Tjärnqvist skulle rensa en puck som låg på mållinjen men höll på att slå in pucken istället. Wesslan såg faran och han kasta sig runt på mage. Kvicktänkt!!

…Landslagsaktuelle Magnus Kahnberg hade en bra kväll. Bra läge med tre sek kvar till full tid men det var en bra räddning av Wesslau också.


ÖVERTID OCH STRAFFAR:

… Stolpträff av Mathias Olimb efter 43 sekunder av sudden. Oj!

…Christian Bäckman tänkte gå runt stolpen och trycka in pucken men det såg Wesslau så där stod han beredd.

…Tio straffomgångar tog det. Men samtliga skyttar siktade på magen och mellan benen och där gör man inte mål på dansken.

(Kempe vågar kreera. FOTO ANDREAS GRANDIN)

…Läckraste straffen: Mario Kempe. Jo jag vet, det blev inte mål men någon dag sitter den. Och Mario vill, vågar och utmanar. Dessutom ska kreativa människor uppskattas, go Mario!
Stor underhållning synd att straffarna inte satt.

…3-2 (avgörande straff) Mikael Johansson, rakt fram, bra fart, sprätter upp pucken i krysseet. Enda straffen av alla som satt. Effektivt och ruinerat. Det var för övrigt den 20:e straffen som avgjorde.

4 kommentarer:

Lief Stathagen sa...

Dif har slagit 26 straffar och gjort två!!!,2, two,zwei, dos, helt jävla otroligt.

Anonym sa...

Samtidigt har de väl fått lika många emot sig va? och släppt in 2?

Marie Hallman sa...

Lief och anonym: jag har inte räknat men visst, sjukt dåliga siffror framåt och riktigt bra bakåt. Men Frölunda var ju också risiga på straffarna igår, tror det dåliga isen spelade in lite där , blev för mycket safe och då hamnar de i magen och på benskydden

Lief Stathagen sa...

Nej dom har fått 3 straffar under ordinarie tid,,