måndag 21 november 2011

SSK värvar ... Jason Strudwick

Det verkar ju som om Stefan Bemström kan komma att missa större delen av den återstående säsongen. Till att börja med.  Det gör att SSK nu värvar Jason Strudwick.

Jag ska ärligt erkänna att det inte är något namn jag har sådär benkoll på. Att han är släkt med bröderna Niedermeyer är ju en kul grej. Viktigare är väl att han har 674 NHL-matcher på meritlistan
och noterades för 43 matcher i Edmonton förra säsongen och var assisterande kapten i klubben säsongen innan då det blev 73 matcher.

Så kvalitet borde han väl ha.

SSK-tränaren Johan Strömwall säger till hemsida att Strudwick med sin rutin "kommer hjälpa vårat unga lag med sin rutin och sina ledaregenskaper. Han till för mycket storlek, attityd och erfarenhet och många av våra unga killar kommer att kunna agera "kaxigare" med honom bakom sig.

Sportchefen Per Nygårds beskriver i ett pressmeddelande Strudwick som "stor, tuff och erkänt bra på att försvara målet. Han har ett bra förstapass men det är helt klart försvarsspelet som är hans starkaste sida. " samt att Strudwick är "känd för sin fantastiska personlighet". Ska bli intressant att träffa honom då.

Kanadensaren är på plats i Templet jag har precis pratat med honom men han spelar inte i kvällens match då han inte har fått arbetstillstånd än. En längre intervju kommer upp på bloggen senare i kväll.



Inga kommentarer: