torsdag 24 november 2011

Gynge: " Kul att kunna bjuda grabbarna och publiken på något lite kul"


(Gynge stod för två av fem mål mot Timrå. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Vinst för AIK (5-4)  men med lite nöd och näppe faktiskt, trots att AIK ledde med 5-1 efter två perioder. När reduceringarna började hagla in var det fler än fansen som kände jobbiga HV-vibbar:

– Ja, lite kände man det… men vi tog tag i det och spelade av matchen på ett bra sätt. Så det var en jättebra match av oss i två perioder, sedan i tredje så gör vi några misstag men ordnar upp det på slutet så vi kan vinna matchen, säger Richard Gynge.


Vad var då skillnaden mellan den här matchen och när det sket sig totalt i 7-8 torsken mot HV71?
– Jag vet inte. Men tränaren (Roger Melin) tog en time out och pratade lite, sedan var vi på varandra i båset och också och pratade och sa att ta det lugnt och att vi inte skulle drabbas av panik. Melin sa just det också, att det bara var att köra på och vara noggranna och åka mycket skridskor, säger Gynge.

Han stod för två av AIK:s mål mot Timrå, 1-0 och 4-1 och har nu gjort poäng i fem av de sju senaste matcherna. Gynge har gjort elva mål (jämfört med 12 i serien förra säsongen) och sju assist (jämfört även det med 12 i serien förra säsongen.) Grymt bra ju, tycker bloggen. Gynge själv är försiktigare:

– Det har gått helt okej! Det är kul om man får lite utdelning, det är bra och det är roligt. Men man måste först och främst mäta sina framgångar i lagets prestation och då får det bli helt okej. Vi gick väl upp på åttonde plats nu, även om serien haltar lite så är det jämnt och vi är med där.

Vad säger du om målen? En var någon slags halvFoppa?
– Ja, ha, ha jag försökte slänga in pucken lite på vinst och förlust och hade tur den här gången.

Tur? Tycker du verkligen att det bara är tur?
– Ja, det är det men nä, visst, skjuter man mycket så brukar det gå till slut.

Har du tränat på den där?
– Ja, det brukar jag för det är svårt för målvakterna när de har varit ute en bit och ska in igen. Då blir det en del mål med vallningar sådär på målvakten och in så det var kul att jag fick göra den.

 Vad säger du om andra målet?¨
– Jag fick en bra pass, kom fri där och fick ner deras målvakt. Och testade en dragning den här gången.

Du tycker det är roligare att skjuta va?
– Ah, roligare vet jag inte men det brukar vara mer effektivt. Jag är inte så bra på att finta så det var kul att det gick.

Målen firades med en ny målgest. Ingen lerduveskjutning denna gång utan en språngmarsch förbi båset. Bloggen såg den inte men Gynge beskriver:
– Det var ingen speciell så, jag åkte bara förbi båset och trippade på tå. Kul att kunna bjuda grabbarna och publiken på något lite kul istället för att bara åka förbi och göra highfive.


Inga kommentarer: