söndag 13 november 2011

Sverige vs Finland - Johan Gustafsson!!

Dags för tredje och sista matchen i Karjala Tournament. Den har ju inte varit någon höjdare hittills för Sveriges del med två förluster och kanske värst av allt, med mestadels avsaknad av det där offensiva, positiva spelet som Pär Mårts säger att han vill se men inte har fått se i den här turneringen.

Det känns lite som att man blir snuvad på konfekten när det snackas om hög press, alltid vara på rätt sida, alltid vara offensiv, gå på mål och gå för att vinna när det sedan mest blir mellanmjölk av det.
Nu är spelsystemet krävande så det tar väl ett tag innan det kommer sitta ordentligt. Men ändå. Så jag hoppas på ett heltänt landslag. Finland bara SKA Sverige slå. Jämt.

En som garanterat är toktaggad är ju Johan Gustafsson som vissserligen spelat en period mot Lettland i våras men nu gör sin första "riktiga" landskamp, inhämtad och inslängd från Småkronornas turnering i Vaasa.

Nu är inte den situationen något som stör honom.Han slängdes som 14 åring in i Arbogas seniorlag och fick spela där några matcher när de ordinarie spelarna löstes från sina kontrakt på grund av en konkurs.

Jag gjorde en intervju med Johan för Hockeylegends.se för ett par veckor sedan. Där sa han bland annat om det läget:

- Jag förstod nog inte då att det skulle vara som det blev. Men nu när jag kollar tillbaka på att jag bara var 14 och klarade av det, så var det bra gjort. Just då var det inte mer än att man skulle spela en match, då tog jag det med en liten klackspark. Det var häftigt, roligt och lite nervöst men det gick bra

Och visst har han nytta av den där galna seniordebuten idag. Vad som gör att han fixade det läget så bra och har tagit så snabba kliv som han har gjort?


– Det är svårt att veta men viljan att bli bättre skulle jag nog säga. Viljan att träna hårt, att aldrig bli nöjd och att jag vill jobba vidare varje dag är nog ett av de stora skälen, säger han till Hockeylegends.se.

Läs gärna hela intervjun här.

Inga kommentarer: