fredag 4 november 2011

Ny strafförlust för Djurgården

Om man ska ta det positiva först.... Djurgården låg ju under med 0-2 inför tredje men  där jobbade man in sig i matchen och gick i fatt till 2-2.

Mario Kempe gjorde i samarbete med Christian Eklund 1-2 med en man mindre på isen, Daniel Tjärnqvist satte kvitteringen. Så en pinne blev det. Starkt.Sedan  förlorar man på straffar, vilket är negativt så klart och när det gäller bonuspinnen  har DIF blandat och gett. En vinst i övertid, två på straffar och så två torsk på straffar, en i tisdags och en nu. Men det är inte sämst i klassen,  det är Färjestad med hela fem strafftorskar så här långt den här säsongen.

Jag tycker det är synd att Hardy Nilson inte vågade prova Mario Kempe, som visserligen också haft svårt att få in sina straffar men han har hela tiden örsökt hitta lite luckor och vara kreativ och när han redan hade ett mål i matchen så fanns säkert känslan där, så det var lite synd. Jag tror han hade satt den...

Å tredje sidan, straffar är lotteri, det gäller att avgöra innan man hamnar där och i det avseendet kan Djurgården bli mycket, mycket bättre. Samtidigt så har man många bra och kreativa spelare så förutsättningarna för en uppåtgående form finns ju men det sitter lite i Djurgårdsspelarnas huvuden också. De skulle liksom AIK behöva ha lite mer mod och våga lite mer i spelet för att få tillbaka det där självförtroendet som håller dem tillbaka nu.

Jag kom hem lite sent och avstod att ringa idag, ska se om jag får tag på någon under fredagen istället.

4 kommentarer:

Stone sa...

Hej Marie!
Fansens lirare har nu passerat fantastiska 500 000kr.

Kan inte du ta ett litet snack med Nygårds om vad dem söker efter, gäller det en eller två nya spelare och kanske framförallt när denna/dessa spelare kan anlända? Finns det någon/några som är på ingång?

Känns som att det är nu spetsspelare behövs inte när det återstår ca 10 omgångar.

Tack på förhand!

Anonym sa...

Hej Marie,

Först...
Tack för den grymmaste hockeyrapporteringen som finns!

Kan du inte snälla ta ett snack med Järlefelt?
Hur sjutton resonerar dom? De gör sig av med spelare som Danielsson, nobbar Hannula som båda i förhållande till Difs forwards öser in poäng. Man vill heller inte ha hem Linkan som räddat oss i flera säsonger tidigare...för vad? För att vänta på en 18 åring och tror att han ensam ska kunna vända det här. KILLEN ÄR 18 ÅR! Kom igen. Alla kan se att vi behöver nya forwards, en sniper likt Patric Hörnqvist, men inte Difs ledning uppenbarligen...Det börjar koka hos fansen, så skulle vara väldigt intressant att höra deras synpunkt. Brodin, Cehlin, Carlsson, Kempe o Norman etc...bra killar men högst 4 poäng på 18 matcher är URUSELT!
Vi kommer få kvala om inget händer snart!

Peter North sa...

Värvar man kvalseriespelare med losermentalitet ala ssk kommer man hamna i kvalserien. Svårare än så är det inte.

Marie Hallman sa...

Stone: jag har inte hunnit och hinner nog inte i dag hellermen nästa vecka är det färre matcher = lite lugnare ska försöka hinna då.

anonym: ska se om han vill svara till att börja med... sedan tycker jag att de har ett bra lag. Det är inte spelarnas kunnande det är fel på. Det är ju att man inte får ut det man vill av spelarna som är problemet. Och klubbledningen har ju inte sagt att allt hänger på ZIbbe, tvärtom, de har försökt hålla nere förväntingarna på honom men de hålls uppe av media och fans. Men ska se om det går att få tag på honom brukar ta några dagar