lördag 5 november 2011

Jhonas o de andra: Enroth vann duellen, Landeskog imponerar


(Jhonas Enroth fortsätter övertyga. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det blev ingen ny nolla men det blev en seger och bara ett enda insläppt mål för Jhonas Enroth som vann den svenska målvaktsduellen när hans Buffalo mötte Calgary med Henrik Karlsson i målet i natt.

Jhonas höll ju nollan när han fick hoppa in efter 6.23 i förra matchen och lägger man ihop den matchen med nattens fight så lyckades han hålla nollan i 107 minuter och 13 sekunder innan Alex Tanguay styrde in 1-2 reduceringen efter 5.45 av tredje.


Buffalo hade förlorat fyra av fem matcher i sin hemmaarena inför den här matchen och det var mer lättnad än glädje när seger nummer två kom (jag räknar inte in den som de tog i Finland).

- Det är kanon. Vi fick äntligen vinna hemma, nu kan alla sluta snacka om att vi inte kan vinna här. Det är verkligen skönt att få den här vinsten och vi är back on track nu, sa Jhonas Enroth till bland andra Buffalos hemsida efter matchen där han räddade 29 skott och hade 96,7 i räddningsprocent.

Jag såg inte matchen, följde bara statistiken och liverapporteringen på nätet men enligt Buffalos hemsida så kom Jhonas bästa räddningar i slutet av första när Flames forward Matt Stajan och Tom Kostopoulos radade upp ett par feta chanser.

Jhonas hade ett par fina räddningar, bland annat en plock,  i ett 3-5 under läge också,  ett under läge som var längre än en minut samt hade lite hjälp av ramen också när Anton Babchuk prickade ribban.

På  andra sidan isen stod Henrik Karlsson och gjorde sin första match sedan 20 oktober. Han tog 42 skott, men det hjälpte inte.

- Hank spelade fantastiskt och gav oss chansen att vinna. Vi lät Buffalo komma till för många skott men vi sköt en del också, vi kunde bara inte få in pucken (förbi Enroth) konstaterade Calgarys lagkapten Jarome Iginla efter matchen, skriver Buffalos hemsida.

På samma ställe säger Karlsson själv att:

- Det var nära men inte nära nog. Det är frustrerande just nu men vi kommer säkert kunna ta något bra med oss ur det här och fortsätta jobba hårt.

Det som glädjer bloggen mest är dock Jhonas grymma facit (Henrik får ursäkta!)  

Jhonas hade nio vinster  på 14 NHL-matcher förra säsongen och  har vunnit samtliga tre matcher som han har fått stå från start i år och han höll som sagt nollan när han hoppade in i veckan i sin fjärde match för säsongen efter att Miller hade bytts ut.

Räddningsprocenten totalt den här säsongen är fina 95,8 och Jhonas har bara släppt in total fem mål så här långt den här hösten. Det har länge känts som att han inte har tagits på allvar, han var inte ens med i målvaktsdiskussionen inför senaste VM förrän i allra sista stund men då skickade Buffalo honom till Portland.

Men jag hoppas han får köra på och jag hoppas att han snart får det erkännande  här hemma som verkligen har förtjänat!

Den som vill spana in lite Henrik och Jhonas räddningar kan kolla här


 


******

Det var ju många fler svenskar i hetluften i natt, bland andra Gabriel Landeskog som tv-kommentatorerna öste beröm över och menade att det såg ut som att han spelat NHL hockey i flera år och inte i åtta matcher.

Landeskog spelade 17 minuter totalt och sköt tre skott när Colorado förlorade borta mot Dallas, 6-7 efter förlängning.

Marcus Krügers Chicago spelade också. Krüger hade 9.32 i speltid, gjorde inga egna poäng men var inne på ett mål framåt när Chicago förlorade borta, efter förlängning med 4-5 mot Tampa Bay Lightning.

Andreas Engqvist har efter några matcher i Montreal skickats ner till Hamilton där Montreal har sagt att han ska skaffa lägenhet. Det ser alltså ut att bli mestadels spel i AHL för Enqvist i vinter (men sånt där kan ju alltid ändra sig där borta!).

Engqvist har hunnit med fyra matcher i Hamilton så här långt och har på dem gjort två mål och två assist. Det blev ett mål och två assist i första matchen efter att han blev nerskickad, 27 oktober mot Rochester. Andra målet kom 30 oktober mot Abbottsford. I nattens match (mot lördag svensk tid) blev det däremot inga poäng.




  

Inga kommentarer: