lördag 12 november 2011

Jhonas och de andra: Femte av fem möjliga


(Enroth fortsätter rada upp vinster. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Ny match och ny seger för Jhonas Enroth som nu har fem raka segrar på de fem matcher som han har startat den här säsongen. Han har varit startmålvakt i totalt 19 NHL-matcher så här långt i sin karriär. Buffalo har tagit poäng i 16 och har vunnit 14 av de 19 matcherna.

Matchen i natt (mot lördag) var mot Ottawa och den vann alltså Buffalo med 5-1. Enda målet som Jhonas släppte förbi sig kom 4.38 in i första perioden och var ett slagskott av Sergei Gonchar framspelad av Erik Karlsson och Jason Spezza.


Jhonas tog 36 av 37 skott och senast svensken förlorade en match under ordinarie tid var för nästan ett år sedan 24 november 2010. Men han kör trots det den försiktiga stilen i intervjuerna och säger bland annat så här:

-Jag måste behålla ödmjukheten. Hockey är en sport där det vänder snabbt så jag försöker bara gå ut där och spela varje match som vore den min sista, säger han i en tvintervju som går att hitta här:

I Intervjun creddar han mest lagkamraterna, säger att det är kul att få en bra start på matchen och att han inte tänker på att han har fem vinster av fem möjliga (där han spelat från start) den här säsongen.

Och snacket om Jhonas vs Miller fortsätter gå hett borta i Buffalo. Laget har vunnit fyra raka, med svensken som startkeeper i tre av de fyra matcherna.

-Han har gjort ett bra jobb, har klivit fram och gjort viktiga räddningar för oss och har hjälpt oss till några viktiga segrar här nu, säger centern Derek Roy till Buffalos hemsida.
Jhonas gjorde, enligt just hemsidan, sin fetaste räddning i natt halvvägs in i andra när Ottawa kom två mot en. I övrigt styrde han stabilt ut puckarna åt sidorna. Om det säger Jhonas Enroth så här:
-De sköt mycket men de flesta skotten kom långt utifrån så det var rätt lugnt. De hade inte alltför många bra chanser.
***
När det gäller målvakter så har Mark Owuya fått lämna Royal Readings och är tillbaka i AHL-laget Toronto Marlies sedan ett par tre veckor tillbaka.
Han har spelat spelat två matcher från start för Marlies, vann den ena (mot Houston 6 november), förlorade en (mot Oklahoma 8 november), samt blev inbytt för en kvarts spel den 5 november mot San Antonio. Räddningsprocenten så här långt är totalt 91,7. Och verkar vara på gott humör. Kul om han får börja spela mer i Marlies nu!
***
Marcus Krüger är kvar i Chicago och har fått bra med speltid de senaste matcherna, 17.28 mot Calgary natten mot i dag lördag och 17.36 mot Columbus natten mot fredag då det blev en assist också.
Krüger har nu två mål och två assist och är minus 3 på totalt 23 matcher den här säsongen. Bra!
***
Gabriel Landeskog öser på han med, i Colorado. Ett mål nu i veckan mot Detroit och massor med istid och förtroende från coachen. Landeskog hade 22.12 i istid senast mot NY Islanders (natten till i fredags) och 20.47 matchen innan dess mot Detroit.
Han har gjort fem mål och tre assist på 16 matcher, är plus tre och det är fan otroligt bra. Killen är ju rookie!
Här är en intervju med honom som jag norpat från Colorados hemsida. Grym engelska by the way…

***
Andreas Engqvist är kvar i Hamilton. Har spelat match 8 och 11 november senast, inga poäng i de matcherna dock.
***
Alexander Urbom spelar på i Albany Devils. Gjorde ju en hel del assist förra året och är redan uppe i fem den här säsongen.
***
Niclas Bergfors kämpar på i Nashville, får sådär med speltid, hade visserligen 11.56 i veckan mot LA Kings men var nere igen på 6.50 mot Anaheim och det ligger där runt sex, sju minuter. Inte lätt att samla på sig poäng då men Niclas är så här långt uppe i ett mål och en assist på nio matcher.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan du kolla läget med Nygge? Det borde vara något på g tycker man....