onsdag 2 november 2011

ZIbanejad "Jag fick kramp så jag kunde inte stå"


 (Zibanejad var inte glad åt sin egen insats i comebacken. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det har längtats, hoppats och förväntats bland fans och inte minst i media. Till slut var han där igen, Mika Zibanejad på Hovets is. Men särskilt nöjd med sin egen insats i matchen var han inte:

Jag vet inte vad jag ska säga om det… men det är tråkigt när vi torskar och sedan är man väl inte jätteglad åt sin egen insats heller men. så är det, säger Zibanejad.’


18-åringen fick spela en del i början men i tredje tog det stopp:
– Jag kan inte stå upp i tredje perioden. Jag fick kramp så jag kunde inte stå. Men äh det är inget att skylla på men jag hade väl önskat att få en bättre start men det är väl bara att komma igen på torsdag.

Vad är det som gör att man får kramp?
– Jag vet inte, det får du kolla med Schumi och dem… (fysteamet).

Är det resor och hela paketet?
– Det måste ha varit det, men det är inget jag kan skylla på så utan jag försöker, bara köra på nu och komma i form då, säger Zibanejad självkritiskt.

 (Full fart framåt...FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Men kanske har han för höga krav på sig själv, det har hänt och varit mycket senaste dagarna för supertalangen som landade i Sverige i helgen. Och målvaktskollegan Gustaf Wesslau valde att plussa för ”Ibbes” insats i första matchen (se artikel under):

– Jaha, okej, ja det är alltid kul att höra sånt men det kändes upp och ner i andra, sedan i tredje var det bara en transportsträcka för mig, att få spela av den här matchen. Och en straffmiss på det. Men det är så det är, man kan inte begära att man ska komma hem och avgöra, så det är bara att komma igen på torsdag.

Vad tänkte du vid straffen då?
– Nej jag vet inte, jag tänkte inte så mycket, jag tänkte mest bara gå in och försöka lägga den distinkt mellan bena men han låste igen där ganska bra. Så det var både bra och dåligt om man säger så. Bra av honom men dåligt av mig att inte läsa det.

Han är ju rätt stor också?
– Ja det finns inte så jättemycket luckor på han så man försöker bara gå där på den närmaste man ser.

Tim Sandberg tipsade om att man ska skjuta lågt eller halvhögt på plockhandssidan eller i sidled, där hinner Andersen inte med alla gånger?
– Ja, jag tänkte också lite på det men Mackan försökte det och lyckades inte och jag ville inte gå där igen för han säkert vet om att många spekulerar om just det, jag ville bryta mönstret men det lyckades inte, så är det.

Det har varit superhausse kring dig, folk har gråtit i glädje över att du kommer tillbaka. Hur är det att höra och se alla förväntningarna?
– Det är väl lite sådär om man säger så, det är väl…

Är det jobbigt?
– Både ja och nej. Det är kul att man har förväntningar på sig och det är kul att folk tycker det är kul att man är tillbaka men det kan bli lite för mycket ibland och det är väl bara upp till mig att försöka styra av det så mycket som möjligt och kanske få hjälp av grabbar som har varit med lite längre, så det är väl så det är. Men förhoppningsvis blir det bättre snart.

Det var ju världens press på andra sidan också, du måste ha lärt dig lite där?
– Ja det är klart att man lär sig något nytt varje dag.

(Zibanejad har gigantiska förväntningar på sig.  FOTO ANDRAS GRANDIN)

Var det inte mer press där än här?
– Jo det är klart det är så, det är nio matcher och man vet inte om man får stanna kvar eller inte, men samtidigt så väntar sig alla här att det ska flyta in poäng och att det ska gå bra men det har varit en lite svår omställning men jag hoppas att det kan gå bra nu, de kommande matcherna så man känner sig bättre och bättre i matcherna.

Det är väl det att det har gått dåligt för Djurgården som gör att förväntningarna går upp också, hade det gått bra för dem hade du kanske kunnat smygas in lite, nu förväntar sig alla att du ska komma in och reda upp de här och bomba in målen som inte har kommit än?
– Ja det har blivit lite så men det har jag räknat med också så det är väl ingenting så men… vi får helt enkelt komma igen mot Brynäs borta, säger Mika Zibanejad.

Djurgården har så många forwards att spela med nu att tränaren Hardy Nilsson kunde kosta på sig ett par bänkningar. Daniel Brodin satt tex på läktaren, petad. Patrick Cehlin var ombytt men fick bara spela ett byte i tredje och var i övrigt bänkad.

Zibanejad spelade i Frölundamatchen med bästa kompisen Pontus Åberg och John Norman som han ju också känner väl sedan tidigare. Och kanske blir det mer spel med Pontus framöver?

– Det hoppas jag, det kändes ganska bra idag och vi hittar varandra sedan tidigare så att nu är det bara jobba på och hoppas vi får chansen igen. Vi är ganska nära vänner faktiskt, vi hänger rätt mycket utanför isen också och gör saker tillsammans och har spelat tillsammans de två senaste åren så jag är glad att få spela med han igen.

Var det du som bad att få spela med honom eller var det fingertoppskänsla av coachen?
– Äh det var väl lite både ock. Han frågade hur det har funkat och jag sa att jag har spelat med honom tidigare, vore kul om man fick chansen med dem igen.

3 kommentarer:

Jimmie sa...

Riktigt kul att se att Mika är tillbaka!

Tycker dock att det här med straffar... wow behöver jag säga nått mer? :)

Sen sjukt tråkigt att Brodin och Chelin inte fick spela / spela mer. Chelin har ju grym fart som vi behöver...

Synd att vi inte har lyxen att kunnna bänka backar för det hade VERKLIGEN behövts. Finns ju en del som hade mått bra av att få sitta en match...

Men matchen i går var väll ändå ett steg frammåt msåte jag säga speciellt på backsidan, utom vid 2-2 målet.

Marie Hallman sa...

Jimmie: Isen var ju sjukt risig. och så var det risiga straffar. Gillar Marios men de andra var för bleka.

Håller med att det är trist att de bänkas men kanske kan konkurrensen få fart på hela gänget?!

Anonym sa...

En rolig bild på Ottawa-killarna:

http://bloggar-mu.norran.se/davidrundblad/files/2011/10/IMG_00072.jpg

Från Rundblads blogg.