torsdag 24 november 2011

Ytterell: " Bara en mindre lårkaka"


 (Alexander Ytterell kan pusta ut, den befarade knäskadan visade sig vara en lårkaka. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Förlust mot Rögle för SSK som också drog på sig lite skador. Tony Lagerström fick till exempel ett skott på foten och kunde under torsdagen inte säga exakt hur illa det var. Alexander Ytterell hade däremot gladare besked att komma med.

– Det var inget! Bara en mindre lårkaka. Det är skönt för jag trodde att hela knäet och korsbandet hade rykt.


Han skadade sig bara några minuter in i andra:
– Det var ett skott på mål som målvakten styrde ut mot sargen. Jag pinchade ner på en back, han klämde mitt knä mellan sig och sargen, jag flög och vred till knäet. Det kändes som om korsbandet och knäet och hela skiten gick men både deras och vår läkare kände på knäet och sedan började det svullna upp, ovanför vid låret så det var en lårkaka bara. Den har gått ner nu så jag kan stödja lite bättre på benet, säger Ytterell.

Han tror sig kunna spela på lördag, för Lagerström gäller att han ska testa foten under fredagen:
– Sedan får vi se! Är enda beskedet som går att lämna just nu.

SSK spelade ju drömhockey mot Malmö i måndags, i går var det väl inte exakt samma frenesi men både Lagerström och Ytterell tycker att det var en bra insats, trots förlusten.

 – Vi gör en ganska bra första period, men Rögle borta är en svårmatch och sedan höjde de väl farten och sådär och då fick vi lite problem och gör några för enkla misstag och så gjorde vi inte mål fast vi hade bra lägen. Synd för vi kände att vi kunde ta poäng där nere, säger Tony Lagerström.

– Ja första var helt okej. Det känns som vi skulle kunnat ha fått något mål till där men sedan såg jag inte så mycket mer av matchen eftersom jag var skadad, säger Ytterell.
SSK fick tre utvisningar på grund av för många spelare på isen. Inte bra så klart, men enligt Lagerström var till exempel den första en pucks som studsade på en spelare som satt på sargen på väg ut och då ingen SSK miss utan en bedömningsfråga av domaren. Men oavsett vilket så kanske det viktigaste att hålla i det frenetiska och aggressiva offensiva spel som SSK hade mot Malmö i måndags även framöver.

– Det tycker jag vi gjorde mot Rögle, framför allt i första då vi åkte mycket skridskor och försökte få in mycket puckar på mål men Rögle är bra på hemmaplan. Det är en svår match att åka ner och spela ut ett lag i. Så jag tycker ändå vi sköttes oss bra. Sedan var Malmömatchen grym. Den var riktigt rolig att spela. En riktig urladdning men så har vi ju pratat om den matchen sedan serien startade känn det som.

Något som stack ut mot Malmö var ju alla tacklingar och det fysiska jobbet, hur såg det ut mot Rögle?
– Det tacklades rätt mycket här med, det var mycket slagsmål också, fysiskt och tufft, säger Alexander Ytterell.

Nye backen Jason Strudwick gjorde sin första match för SSK. Och båda lagkamraterna öser beröm över kanadensaren.
– Strudwikc är en härlig kille, väldigt ödmjuk. Han har varit här i två, tre dagar men det känns som han har varit här hela säsongen. Och det jag såg av honom i matchen så var han stabil och rejäl i sitt spel, precis det vi behöver. Han visade redan i går att han är en mycket bra röst i omklädningsrummet också. Tar snacket i periodpausen och är rösten som behövs inför matchen. Det kommer vi säkert få se mer av, säger Tony Lagerström.

Backkollegan Ytterell är lika glad åt värvningen han:
– Jason kommer att hjälpa oss oerhört den här säsongen. Han har ett ruggigt bra förstapass, ligger rätt i banan och är snuskigt duktig i försvarszon. Han kommer hjälpa oss enormt mycket den här säsongen. Han kommer in med ett sånt lugn i sitt spel och hetsar inte upp sig, sätter sina passningar och funkar direkt på står is trots att han inte hunnit med mer än en träning, säger Ytterell.

Det stod i pressmeddelandet att klubben hoppas att ni andra ska bli kaxiga och våga mer med Jason i laget?
– Så är det väl och i omklädningsrummet är han en riktigt kramgo björn. Alla som sägs vara fighters är ju hur trevliga som helst utanför. Som nu, han kommer in och hälsar på alla och pratar med var och en och visar att han vill spela och tycker det är kul. Det är skitkul att komma till träningen när man ser att man kommer ha honom med sig på isen.Inga kommentarer: