måndag 28 november 2011

Victor Ahlström: "Skönt att slippa tänka på det"


(Victor Ahlström fick lägga första målet till sina sex assist senast. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Han har väntat och längtat och kämpat och försökt. Men så kom det äntligen. Målet med stort M. Säsongens första fullträff för Victor Ahlström.

– Jätteskönt! Det var det. Och skönt att slippa tänka på det. Det är ju inte kul att åka runt i match efter match utan att göra mål, så det var skönt att det kom till slut.


Tvillingarna öste ju in mål i Huddinge när de spelade där för några säsonger sedan och det har väl muttrats lite om att det är färre mål nu, även poängen ramlat in då Oscar nätat och Victor spelat fram. Men det går inte riktigt att jämföra tidiga säsonger med hur det är nu, påpekar Victor:

– Det var lite ovant när vi kom till AIK, första året i allsvenskan var lite frustrerande när det inte blev lika många mål men nu har man vant sig vid att det är annorlunda. Och vi spelade så oerhört mycket mer i Huddinge än vi gör här.

– Och nu har man börjat förstår varför vi inte gör lika många poäng heller. I Huddinge spelade vi på tre femmor, vi var inne både i boxplay och pp, så vi spelade hela tiden. Det är klart att man gör mer poäng då. Vi spelade ju tio minuter mer per match då och slår man ut det på en säsong så blir det ju flera matcher fler som man spelar på en säsong.

 Men då var då och nu är nu och tvillingarna tänker inte så mycket på det där längre.

– Nä de är klart att man vill göra många poäng och det är klart att det är skönt att göra mål och jag tycker ju inte att det ska ta 23 matcher innan det blir mål heller. Det var definitivt inte vad jag hade räknat med heller men så blir det ibland.

Vad beror det på?
– Jag vet inte men jag har missat många chanser. Det är väl det, för chanser har jag haft.

Har du blivit trackad av lagkamraterna för måltorkan?
– Nej det har varit ganska lugnt, det är mest jag själv som blir sur på mig själv.

Vad sa de när målet äntligen kom då?
– Det sas inte så mycket men jag vet inte om folk har så mycket koll heller på vem av oss som har gjort målen. Oscar har ju gjort fem mål så folk kanske tror att jag har gjort några av dem… de har inte riktigt koll på vem som gör vad tror jag ha, ha.

Men vi har ju pratat om det här tidigare Victor, du skulle skjuta mer var det sagt?! Har det blivit så?
– Hm… jag hade tänkte skjuta mer! Och jag försöker men Oscar skjuter mer hela tiden. Fast det blir fel i statistiken också. Det är väl svårt att hålla reda på oss kanske från läktaren, av dem som sköter statistiken? För vissa matcher har jag skjutit hur mycket som helst men det står ända bara ett skott i matchrapporten på mig och åtta skott på Oscar. Då har han fått mer än jag. Och jag försöker skjuta mer men det är som det är! Säger Victor Ahlström med ett skratt.

Det svider så klart att målet har dröjt och att brorsan ligger före målmässigt men det ska ni veta att twinsen har ofta nära till ett skratt. De letar det positiva i alla lägen och är alltid lika roliga att prata med. Det sprider såna sköna måbravibbar. Och kan skratta åt sig själva och den något röriga situation som deras likhet ställer till med ibland. Som när det är byten som går snett:

– Vi har ju lite klantiga när vi valde våra nummer (68 och 86). Det var kanske inte så genomtänkt för de har ställt till vissa problem, i alla fall förra året. Då var det ju så dåliga siffror på tröjorna, det var svårt att se vad det stod och eftersom folk inte kan skilja på oss genom att titta på ansiktet så blev det till och med fel i båset. De spelare som vi ska byte på kunde inte se vem som var vem genom att titta på ansiktet och försökte titta på numret men såg inte vem som var vem då heller och då blev det fel och sex man på isen ibland, ha, ha.

Just det problemet verkar ha rätat upp sig den här säsongen. Och nu kanske måltorkan är över för Victor:
– Ja man hoppas ju det! Det har varit så tidigare att man har gjort ett par mål i början, sedan kanske man inte har gjort mål på tio matcher, sedan gör man ett mål och då kommer flera på en gång. Så man får hoppas att det släpper nu. Vi får se i morgon!

Och i morgon, tisdag, står Växjö borta på schema för AIK som har haft en uppåtgående form nu senaste matcherna. Det som varit mindre bra är ju att AIK haft stora ledningar som man sånär har tappat och gjort en HV på igen.

– Ja, jag vet inte varför det är så. Och det har gått fort också. Vi kanske har lett med 5-2, släpper in 5-2 så blir det 5-3 i bytet efteråt känns det som. Och plötsligt står det 5-4. Jag vet inte om vi blir osäkra i de där lägena eftersom vi har tappat ledningar förr. Det kanske sitter i huvudet, jag vet inte. Men det känns som att vi har slutat spela i fem, tio minuter av matchen, sedan börjar vi igen när det bara är ett mål som skiljer och det är ju inte bra.

 Känslan inför i morgon då?
– Den är bra. Vi har ju vunnit tre raka så vi känner att vi har bra form. Jag tror nog att det ska mycket till för att vi ska förlora. Vi har spelat bra på bortaplan också, så det känns bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Twinsen har verkligen ökat takten efter bänkningen för ett tag sedan. Grymt bra jobbat! Fortsätt så!

Marie Hallman sa...

ANonym: HÅller med! Kul som fan!