måndag 14 november 2011

Derby två AIK vs DIF

Derby nummer två för säsongen i kväll. Och derbydebut för AIK:s målvakt Markus Svensson. Viktor Fasth har inte hunnit piggna till tillräckligt efter sin tokförkylning i helgen. 

Nu tror jag att AIK-fansen är mer nervösa än Svensson själv,  jag lade ju en intervju med honom i går, där han berättade att han lagt den där hemska HV-matchen bakom sig och att han fått upp självförtroendet i Oskarshamn där han spelat några matcher nu och bland annat har hållit nollan.



Får se om det är nyckeln till bra spel i dag eller hur det blir. I andra målet står Gustaf Wesslau som hade en tung landslagsdebut i torsdags och en bättre match i lördags även om det blev två förluster totalt. Spelmässigt var det dock klart bättre för DIF målvakten i andra matchen. Sedan fick han tokåka till flyget men hann väl hem och borde ha hunnit ladda hemma i lugn och ro i natt och under dagen idag.

Patrick Cehlin kommer som väntat inte till spel. Han har ju tänjt ut ett ligament i handen och berättade när jag ringde honom att han börjat köra lite med klubba nu och att han hoppas kunna vara tillbaka nästa vecka om allt går som det ska.

Det är egentligen bara smärtan som står ivägen men det gör rejält ont just nu att ta emot passningar och att hantera klubban och då gör han ju ingen nytta, ansåg han själv och det får man hålla med om.

AIK har satt Ahlströmtwinsen på läktaren. Jag begriper inte varför, jag tycker det finns andra att bänka om det nu ska beredas plats för yngre förmågor. Det är nämligen det Melin har gjort då han kör med Mattias Janmark Nylén (måste vara hans derbydebut?) och David Lillieström Karlsson  som var med förra derbyt och då spelade i första linen. Nu kör han, Janmark Nylén och Joakim Nordström i en "junior"kedja.

Ahlströms tycker jag som sagt har varit några av de mest kreativa AIK-spelarna i höst även om en av dem hade en lite tyngre match senast men. Melin bestämmer. Så är det ju.

I Djurgården är Pontus Åberg uppsatt som extraforward. Det begriper jag inte heller. Tim Eriksson är tillbaka i spel och det gillar jag, för han är en av få som haft speed och kreativitet när han väl har fått chansen. Men även i DIF finns det väl andra man kan fundera kring ska bänkas istället för Åberg. Men som sagt. Tränaren bestämmer.

Resultaten avgör om det var rätt eller fel av de båda coacherna. Jag är på plats, det är lite kaos efter det här matcherna men jag ska försöka få till snack efteråt. Kommer sent i natt om jag lyckas.

3 kommentarer:

Mäklaren sa...

Två frågor/konstateranden?

1) När ska Hardy/Järlefeldt AVGÅ och varför är Hardy så FEG att han inte kan ställa upp och svara på pressens frågor efter matchen. Han flyr som en strykrädd katt.

2) Varför värvades Kyle Klubertanz? Känns som enormt dålig scouting.

Marie Hallman sa...

mäklaren: Hardy är ... hardy. Har alltid varit sån här, skillnaden nu är att det går emot, då uppmärksammas detmer.När det gick bra, finalsäsongen, tyckte alla det var "charmigt" vilket jag aldrig tyckt att det är. Idiotiskt bara.

2. För att han gjorde en kanonsäsong senast han var i DIF och vem minns inte hur glada alla var över värvningen och hur efterlängtad han var, sedan har han inte alls varit lika bra i år. Men det kunde ingen veta. Bittert för DIF

Metal Machine sa...

Problemet är ju att hela förra säsongen var lika usel.