lördag 5 november 2011

Strömwall: "Vi gör några smårockader"


(Strömwall vill se mer effektivitet och mindre titt efter pass. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Tung hemmaförlust för SSK i går (fredag) mot Mora. Största orsaken – för dålig effektivitet. Och får många skott långt utifrån. Igen.

– Ja, det och så framför allt att målvakten ser pucken hela tiden, då blir det inte mål, konstaterar Johan Strömwall.

När det gäller matchen som helhet så var den, enligt SSK-tränaren:

– Taktiskt helt okej, arbetsmässigt okej, men det är inte vårat problem. Det som vi måste fortsätta arbeta på är effektiviteten. Vi behöver många målchanser per mål och för många chanser för att ta oss in på målet överhuvudtaget, säger han och fortsätter:

– Sedan gjorde Mora en kanonmatch. Jag får gratulera dem till en bra insats. De sätter press på oss hela tiden men de kom från två förluster och vi från två segrar så de kanske var lite mer desperata, i två perioder. Sedan i tredje, då låg vi under med 0-2, får 1-2 och då spelar vi bra efter det och skapade målchanser och fick energi. Där trodde jag på en vändning eller åtminstone att vi skulle ta det till förlängning men då kontrar de in 3-1 och då orkar vi inte riktigt mer.

 Vad är det som gör att ni har så svårt med att ta er in på mål då?
– Det är dåliga vanor, man tittar efter pass istället för att åka fullt in på mål. Vi jobbar på den detaljen nu. Jag tycker det var bra mot Sundsvall och Troja men mot Mora föll vi tillbaka i den gamla stilen, konstaterar Strömwall.

I morgon söndag är det ny match, då mot Borås borta och SSK-tränaren kommer kasta om lite i formationerna,

– Ja vi gör några smårockader, vi har ju bara gjort ett forwardsmål och två backmål på de senaste matcherna så vi ändrar lite, säger Strömwall som bland annat placerar nyförvärvet Greger Hansson i en ny omgivning.

– Han har varit bra ändå, har haft målchanser och hade några bra chanser i går (mot Mora) också men han har inte fått in pucken bara. Så förmodligen spelar han med Julian Jakobsen i morgon, då kan han få komma i mer fart så att vi kan nyttja den farten mer.

Hur tycker du annars att det har gått så här långt?
– Jag tycker att försäsongen och första delen av serien gick helt okej, då utvecklades vi. Sedan har vi varit uppe på en platå ett tag där det planade ut och efter det har det varit lite bättre på slutet. Vi har tagit färre poäng än jag hade hoppats på vid den här tiden men samtidigt så kan jag konstatera att serien är jämn och bra.

Är det jämnare än du trodde?
– Ja faktiskt. Det är ju flera lag som har ambitionen att gå upp, som vi, Leksand, Örebro, Malmö med flera. Teoretiskt är det många som har chansen, realistiskt sett är det väl färre som kan göra det.

SSK har ju ett väldigt ungt lag, hade det inte varit bättre att lägga målsättningen lågt istället för att säga kvalserien som mål? Och i stället bygga sig dit på några års sikt menar jag?
– Nej, för topp sju och kvalserien är ett realistiskt mål. Vi kan inte gå in i allsvenskan och säga att okej, vi kommer nog sluta nia. Vi ska gå till kvalserien, det är ett bra mål, det är ett realistiskt mål. Sedan kan det bli svårt att nå topp tre, men vi har ju bara kört en tredje del än och topp sju och sedan kvalserien är absolut en möjlighet fortfarande. Vi får se hur det utvecklar sig framöver men kvalserien är vårat mål.

Nu väntar som sagt Borås och för att det ska bli seger där krävs, återigen, bättre effektivitet. Frågan är bara hur man som coach styr upp den detaljen som oftast är en mental fråga?

– Ja för den del sitter det nog i huvudet, när man inte har fått göra mål på ett tag men sånt löser sig efter hand. Vi ger dem fortsatt förtroende bara.

Men du har bänkat bland andra offensiva backen Alexander Ytterell i två matcher, även om han spelade lite på slutet mot Mora?
– Jomen när alla är i princip friska så måste någon sitta på läktaren. Vi är 22 spelare nu och man får bara ha 20 utespelare, så det är inget konstigt med det. Sedan tycker vi väl att Ytterell ha haft stora problem i egen zon på slutet så han har fått en tankepaus. Men han spelade som sagt på slutet i matchen mot Mora och då gjorde han det ganska bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Blir deprimerad när jag läser att han tkr SSK gjorde en okej match och att Mora spelade bra?! Alla som var i Scaniarinken igår såg ju att det inte är sant! Speciellt inte med den målsättningen i bakhuvudet. Eller är det bara ett sätt att hålla uppe humöret i truppen med lite "positive thinking"? I så fall är väl "Vi steppar upp och kommer igen" den enda analysen som krävs efter en torsk..

Anonym sa...

Jag var där och såg matchen, tycker inte att dem var så dåliga. Dom behöver vässa avsluten lite, nu skjuter man rakt på målvakten som inte lämnar någon retur.

Marie Hallman sa...

anonym 1-2: jag såg inte matchen så jag ligger lågt i den diskussionen.