måndag 21 november 2011

SSK vs Malmö och Brynäs vs AIK

Både hockeyalllsvenskt och elitseriematch i kväll. AIK är uppe i Gävle och möter Brynäs. För SSK gäller hemmamatch mot Malmö. Eller SSK-syd som fansen kallar Redhawks.

Varför vet ni, det är så klart alla spelare och ledare med anknytning till SSK som är orsak till det.Malmö har satt upp Hannu Toivonen i mål, synd hade varit intressant att se Pontus Sjögren i sin gamla miljö. Men resten är ju med i laguppställningen så det lär bli livat ändå på läktarna. Har snackats om plånbokstifo, vi får se vad det blir av det.

SSK saknar ju Stefan Bemström och har satt upp tre backpar med Kurt Davis som sjunde back. Men jag antar att de rullar runt på backar. Nye Strudwick har precis landat, spelar inte. Det gör inte heller Ziga Jeglic som ju opererat ett knä men hoppas vara tillbaka snart.

**

AIK är som sagt i Gävle och det med förhoppningsvis bättre inställning än senast då de två första perioderna var bedrövliga. Det var första i tredje AIK kom upp i det spel som de ska ha och behöver spela för att ta vinster.

Hos AIK är tvillingarna Ahlström tillbaka och ersätter juniorerna Mattias Janmark-Nylén och David Lillieström-Karlsson. AIK kör på fyra backpar, där Christopher Aspeqvist är tillbaka i laget, men Jonas Liwing saknas. Eller är bänkad. Vet inte vilket faktiskt. Hittar inget om det heller.

Jag är hur som helst i Södertälje för att se SSK-Malmö så det kommer grejer härifrån plus Strudwick intervju senare i kväll. Ska försöka hinna ringa AIK eller så tar jag en uppföljning i morgon tisdag vi får se vilket som funkar bäst.

2 kommentarer:

Pelle sa...

Du som brukar jobba åt TT kan väl vänligt påpeka att det är fel andraassist till AIK:s reducering till 2-1. Om du kollar tv-bilderna på exempelvis hockeyligan.se så ser du att pucken studsar på Fasths benskydd, går vidare till Rudslätt som hittar passningen i djupled till Blomdahl. Så det ska vara Fasth som ska ha assisten i stället för Fredrik Svensson. På sista målet är det däremot korrekt assist på Fasth.

Marie Hallman sa...

Pelle: jag var inte där idag och nu är klockan 03.44 lite för sent att ringa och påpeka någon annans misstag. Sorry.