torsdag 10 november 2011

Ut ur dimman


 (Tre Kronor öser på i Fjällräven arena. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Jag var upp till Övik i går för Viasats räkning och jäklars vilken lååååååång dag det blev på grund av en massa dimma. Vädret ställde till det för Viktor Fasth som fick åka några extravarv över Övik innan flyget gick tillbaka ner mot Sundsvall där en buss till Övik väntade.
Han kom fram - till slut. Bra det så att vi - med nöd och näppe - hann göra vår intervju med AIK och Tre Kronormålvakten.


 (Lite extra gnugg på spelet runt motståndarkassen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Dimman ställde även till det för och fotograf/redigerare Johan Agén som vågade livet på småvägar för att hinna till planet, som visade sig bli några timmar försenat. Puh.


 (Fotograf Johan Agén letar bra vinklar.   Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Men det var kul att se Kronorna, inte lätt för Pelle Mårts att ta ut det här laget. Först sitter han och komponerar ett lag som ska funka ihop, sedan rasslar det in skador och avstängningar och annat som ställer till pusslandet. Och allt måste göras om med kort varsel.



 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Tur då att de flesta hockeyspelare har ett gott humör och är vana vid snabba vändningar. Och jag tycker det ska bli kul att följa Karjala Tournament även med den ombyggda truppen.


 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Själv tänker jag hålla ett litet extra öga på Jonas Brodin ,Färjestadsbacken som är yngst i laget och som spelar en skönt intelligent hockey. Det är kul att höra honom snacka om sin hockey också, han är en av få jag mött som redan i den åldern kan summera konkret vad han kommer att tillföra laget. Det bådar gott!



 (Vi filmade lite "uppvändningar" också. Det är de  ni ser i sändningen när spelarna presenteras. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

 Finns många andra roliga att följa också såklart, båda målvakterna till exempel och Jonas Andersson, som haft en lite orolig tid i Ryssland. Inte för att han själv ställt till det utan för att han spelar i en klubb med rörig organisation. Det kräver ett visst tålamod och mental styrka att fixa det. Och det har Jonas.
 
De korta intervjuer som vi gjorde med Jonas Brodin och Calle Järnkrok kommer man kunna se i Viasats sändningar från Karjala Tournament. Intervjun med Fasth är tänkt att sändas sända i fredagens hockeyallsvenska sändning i TV10. Check it out.




6 kommentarer:

Metal Machine sa...

Blev just påmind om att SVT har sålt rättigheterna till EHT, och att jag därmed inte längre kan bevittna dessa ljumna tillställningar. Ingen större förlust kanske, men tråkigt att inte längre ha möjligheten att kunna följa landslaget under hela året. Skrattretande att SVT, som under en längre tid har matat oss med politiskt korrekt propaganda, nu gör avkall på det sista som över huvud taget kan betecknas som någon slags public service. SVT/SR har därmed nu tagit steget att bli maktens propagandaapparat full ut. Hoppas att deras medarbetare är stolta!

Nej, TV4, Aftonbladet, Expressen, DN, SvD, etc. är inte ett dugg mer objektiva eller bättre. Men så gör de ju inte anspråk på att tillhandahålla public service heller. SVT/SR tjänar däremot inte längre något syfte. Alls. Bort med skiten, så att jag slipper reta mig på dem.

Kricke: Rosén - ja, Johansson - inte en chans i h-vetet.

Anonym: Ungefär så, ja.

Marie Hallman sa...

Metal Machine: Du kan se matcherna på TV10, som är en gratiskanal. Har du testat att göra en kanalsökning?

Metal Machine sa...

Marie: Skämtar du?! Haha, fick för mig att det krävdes Viasat-abonnemang för den (något jag nyss sa upp för att kunna följa ES istället).

Sänder TV10 alla Sveriges matcher?

Benny sa...

Marie: Nej TV10 är INGEN gratiskanal. Man måste ha ett Viasat eller Com Hemabonnemang för att kunna se den och har man Canal Digital kan man inte se kanalen överhuvudtaget. Riktigt uselt faktiskt. Hade varit bättre om de lagt matcherna i TV3 som kan ses av även de med Canal Digital.

Metal Machine sa...

Benny: Okej. Då är det ju lika ruttet och uselt som jag först fick intrycket av.

Marie Hallman sa...

MM: Sverige matcher sänds på TV10.

Benny: jag har tv10 och jag betalar inget för den. Ingår i det analoga grundutbudet i mitt hus där jag bor... men jag bor i lägenhet, är kanske annorlunda om man bor i villa?