onsdag 20 oktober 2010

Beck " Jag har fått mycket stöd av många, det värmer"

 


 (Beck fotad på Hovet inför säsongen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det är inte hundra klart än var han hamnar.

Men det är helt klart att Mattias Beck lämnar AIK.
För nu har klubben lämnat definitivt besked att Beck ska bort.
– Hela situationen har blivit ganska konstig, det är tråkigt, säger Beck till bloggen.

En utlåning till allsvenska Mora är ett alternativ som har varit uppe för diskussion, men på onsdagseftermiddagen var det fortfarande inte klart om det var där Beck skulle hamna.
Det finns även andra trådar och möjligheter.

Samtidigt är det många AIK-fans som står undrande inför vad deras klubb håller på med.
Beck har – trots halvdant med istid – lyft sig rejält under de matcher som AIK har spelat i elitserien i höst och varit en av de bättre i laget – när han väl fått spela.

Han har skött sig exemplariskt och jobbade inför säsongen med att höja sig både fysiskt och mentalt och det har gett resultat i bättre spel.

Han har tagit petningarna i samband med den senaste turbulensen på bästa sätt och försökt hålla humöret och spelet uppe när han väl har fått komma in på isen.

Lägg därtill att AIK har skador på Bång, Blomdahl och eventuellt även Sandberg inför matchen mot SSK i morgon. Och ändå ska Beck alltså bort.

Varför vet han inte.
– Men det är tråkigt och jag tycker precis som du säger att det är konstigt hur allt det här har skötts.

Vad har AIK sagt till dig?
– Inte mycket. Jag har sökt svar men utan att få någon förklaring. Men jag vill bara gå vidare nu och glömma det här. På så sätt är det kanske lika bra att det blir som det blir, konstaterar Beck.

Och att det är många AIK-fans som inte begriper vad som händer, det har han märkt.
– Ja jag har fått mycket stöd av många. Det är klart att det värmer och det betyder jättemycket för mig. Jag tycker jag kan gå med högt huvud ur det här. Samtidigt så är det lite frustrerande att det är just AIK. Det är ju också en komponent i det hela. AIK är ”min” klubb, det har alltid varit så och kommer alltid att vara, säger Beck och fortsätter:

– Nu är det som det är, nu måste jag gå vidare och ladda om. Jag måste hålla mig i rörelse, måste spela och träna. Jag känner mig i bra form, har bra självförtroende ändå – även med tanke på det som har hänt och vill bibehålla det självförtroendet och det spelet framöver.

Inga kommentarer: