onsdag 27 oktober 2010

Två tunga nollor...

... en vardera, blev det för AIK (0-3) mot Luleå hemma och Djurgården (0-3 ) mot Frölunda borta. Mer om det under onsdagen men ... inte bra. Inte bra alls. Är väl det man kan konstatera redan nu.

På Hovet tog det tio minuter innan Luleå sköt sitt första skott men de vinner ändå. Djurgården har ju ett kalaslag nu men det verkar ta en evig tid att få alla stjärnor att funka i hop på ett stabilt sätt. Dags att få ihop det nu, finns liksom inget att skylla på.

Men mer om det under onsdagen, nu sova!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Luuule
Kramar från norr

Pelle sa...

Marie. Nu har vi väntat tillräckligt länge på att få höra något med Gozzi... Hur han motiverar värvningen av Rudslätt som inte producerat ett skit. Varför det inte var han som lånats ut till Mora eller varför inte kontraktet rivits och satsat på en annan spelare... Och backsidan, varför det inte har förstärkts där...

Sen när det gäller spelet ser jag samma symptom hos AIK som var hos Södertälje förra säsongen. Så fort man vinner pucken i egen zon och ska gå till anfall, så åker fyra spelare och byter och ensam kvar blir puckföraren. Inte så lätt att komma framåt och skapa någonting då... Varför? När man får tag på pucken, då ska man ju komma på bred front och inte åka och byta.

kent fredriksson sa...

Pelle, jag kan bara svara för hur det var med SSK i detta fallet, med att alla byter samtidigt.

Det beror på, i hög grad, att man varit så hårt ner pressade i egen zon att man inte orkar sticka med upp.

Marie Hallman sa...

Anonym: Grattis. Synd bara att det var ett 08-lag som åkte på torsk...
... eller ska vi säga fjällröding? ;)

Pelle: Bra frågor men jag känner Gozzi tillräckligt väl för att veta att han inte kommer svara riktigt det du har tänkt dig om Rudslätt...men jag ska ta med mig frågorn. Will do.

Kent: Jo kan vara så. Ska ställa frågan så får vi se.

Hans sa...

Våra målgörare/poängmakare har inte direkt rosat marknaden ännu så länge. Rudslätt, Gynge, Sandberg är väl de 3 som vi ställt störst förhoppningar på. Twinsen, Bång, Salmonsson, Dicken och McNevin därefter - och det är väl egentligen bara McNevin och i viss mån twinsen som kan gå med rak rygg i den här diskussionen.

Jag tycker nog helt ärligt att chanserna finns där. Det såg förvisso lite småblekt ut mot Luleå igår men lapparna kör ju med 5 man (+ typ Rönnqvist, keepern och en extraback) i egen målgård så det är inte så lätt att skapa något då. Däremot har det funnits ganska gott om chanser i andra matcher men skärpan är inte bra.

Marie, om du får med dig fler frågor till Gozzi/AIK så vill jag gärna att du påpekar problemet med tekningarna. Vi är i s ä r k l a s s sämst på tekningar i ligan och att börja vartenda nedsläpp med att jaga puck gör ingen glad. Det är väl ungefär som att få varenda frispark i fotboll mot sig. Är detta något som man själva ser och tränar på eller är det ännu en punkt "som kommer när vi vuxit in i ES-kostymen"?

Fast på det stora hela tror jag nog att de flesta ändå är ok med läget. Visst hoppas vi alltid att det skall gå bättre - men vi visste samtidigt om att det skulle bli tufft i år. Det är bara att jobba vidare. Och vem vet. Släpper det så kanske det släpper rejält.

Marie Hallman sa...

Hans, har inte fått tag på Gozzi men ska ta med den frågan till när jag får det. Eller till någon annan i laget. Tekningar är väldigt viktiga, framför allt i avgörande lägen som när ett av lagen har udda målsledning, i pp oh boxplay med mera. Har inte tänkt på det men bra observerat där. Frågade i alla fall Gynge om de där bytena... svaret finns i inlägget ovanför.

Niklas Persson sa...

Utan att vara varken elak eller dryg.

Men AIK är ju inte bättre än det dom presterat.

Dom har en "billig" trupp och spelar som i alla fall jag förväntat mig.

Var glada ni inte håller på tex Frölunda som har dyraste truppen i serien typ och underpresterar å det grövsta...

Marie Hallman sa...

Niklas: Jag tycker att AIK spelar på rätt bra med tanke på förutsättningarna. Men Frölunda, jisses den lönebudgeten och det utfallet. Det är skrämmande.