fredag 29 oktober 2010

Kempe: "Om det inte går åt ena sidan så får man testa åt andra"

 
(Game winning goal av Mario Kempe. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Det är ju tur att det är straffar i elitserien i år, annars hade det ju inte blivit ett enda mål i den här matchen!
Nu finns det de som menar att straffar inte räknas som riktiga mål… (Hardy Nilsson med flera) … men Mario Kempes matchavgörande straff var en riktig läckerbit.

En dragning till vänster, en till höger, en till vänster – dit han lurade ut Fredrik Norrena och så en dragning tvärt till höger om Linköpingsmålvakten där han tryckte in pucken. En riktigt höjdare.

Så här säger Mario själv om straffen:
– Jag vet inte vad som hände, he, he nä men han (Norrena) stod så långt ut, jag hann inte tänka riktigt men jag visste redan innan vilken straff jag skulle göra. Eftersom han stod så långt ut försökte jag få honom att göra en sidledsförflyttning och han gick på den. Det var bra, skönt, ha, ha.

(Segerstraffen. FOTO ANDREAS GRANDIN)


Mario försökte sig även på samma straff mot Skellefteå men då studsade pucken och for så att han tappade den och inte fick in straffen.
Skillnaden då mot nu?

– Då hade de inte skrapat isen (inte ens med spadar) men nu var det skrapat, det är ju mycket bättre.

Fyra dragningar, hur många brukar du göra när du tränar på de där straffarna?
– Äh jag försökte bara få pucken… jag vet inte varför det blev så, jag dribblade lite bara och sedan lade jag den åt höger. Den där (straffen) brukar funka åt båda hållen. Om det inte går åt ena sidan så får man testa den andra sidan, man ser ju på honom (målvakten) vilken sida han väljer, he, he.

Men varför kan ni inte göra spelmål då?
– Alltså alla snackar om måltorka, men för mig är det inte någon ”torka”. Det är bara fortsätta spela bra så kommer målen, säger Kempe som hade två fina chanser under ordinarie tid också.

(Kempa vs Norrenas old school slajd. FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

Vid ena chansen la han pucken så den strök utsidan på nätet, vid den andra la Andreas Pihl en indianare rätt på Kempes blad:
– Men där gör han (Norrena) värsta slajden! Men jag tycker faktiskt att vi skjuter mycket , vi bara skjuter och skjuter man den här målvakten var bra, avslutar Mario Kempe.


Jag har faktiskt gjort en grej till från matchen men den är inte ute på nätet än och tidningen är inte ute än så jag väntar med länk till den om Expressen nu lägger ut någon, annars kanske jag kan lägga ut texten i morgon när den finns i tidningen. Vi får se vilket det blir.

Inga kommentarer: