fredag 29 oktober 2010

Mark Owuya: "Skönt som fan att hålla nollan"

 
(Mark efter första nollan i elitserien. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det blev en händelserik match där det efteråt mest blev snack om straffar och knätacklingar, videokoll och snabba avblåsningar och tyvärr lite mindre om att Mark Owuya faktiskt höll sin första nolla i elitserien.

Det var många som tvivlade på Mark före säsongen men nu ligger han faktiskt fyra i målvaktsligan, har fina 92,51 i räddningsprocent, 2.47 i insläppta mål i snitt och nu även en hållen nolla.

Klart som korvspad att Mark var glad efteråt. 
Så här sa han om...

... sin första nolla:
- Skönt som fan att hålla nollan, när man har varit så nära som jag har varit ett par matcher. Verkligen skönt som fan.

(Med lite hjälp så går det. FOTO: ANDREAS GRANDIN)


... hjälpen från utespelarna och kritiken mot att de inte gör mål framåt:
- Det är ju de som gör nollan! Alla spelar riktigt bra bakåt både i fem mot fem och när Linköping får pp, alla hjälper till att hålla borta dem från målet och ser till att få bort puckarna, utan det jobbet hade det blivit mål. De gör en grym insats de med. Jag måste tacka dem för det.

... de omdiskuterade situationen där LHC anser sig ha blivit bokstavligt blåsta på mål av en snabb domare:
- Jag tror att domaren tror att jag hade den i plocken. Och det hade jag i första läget, sedan vet jag inte exakt var pucken tog vägen eller varför han blåste… men sånt där jämnar nog ut sig, he, he.

... att ta straffarna som Linköpings två straffläggare: Erik Lindhagen och Magnus Johansson försökte med:
- Båda två satte sina straffar på sig senast (12 oktober i Cloetta),  så det var extra skönt att få ta dem nu.

... Lindhagens straff:
Den första… där trodde jag att han skulle göra samma straff som senast – då försökte han göra en backhanddragning och la pucken högt – men nu så sköt han i stället. Jag touchade den så den gick ut.

... Magnus Johanssons straff: 
- Vid den andra så sköt han lite på sidan, jag var lite osäker först inte på om jag hade den men hur och var…

(FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... att han nu verkligen visat de som varit kritiska vad han kan:
- Äsch det har jag inte ens tänkt på, men de får tycka vad de vill. Jag fokuserar bara på att spela så bra som möjligt som jag kan.

...Kempes straff?
- Fan, den var fin. Det roliga är att jag brukar ta hans straffar på träning han är ju riktigt bra på att lägga straffar därför gör han mål nu, jag tar alla när vi tränar så gör han mål på matcherna i stället, ha, ha.

6 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Riktigt kul för Mark!

Hoppas att folk inser att han är en bra målis nu! För så mycket tur har ingen så han har det gång på gång!

Som jag sagt tidigare, Mark spelar ju en hel del på känsla eller vad jag ska kalla det. Så matcher som den mot brynäs då det blir fel direkt så blir det ofta fel hela vägen!

Marie Hallman sa...

Niklas Persson: Word på den. Tidigare har det hetat att han har tur nrä det har gått bra men så här mycket tur har ingen ! Go Mark! Kul för DIF att man nu har två riktigt bra målvakter och en kanonbackup i Tim.

Peter sa...

Såg din betygssättning i expressen och var du inte lite FÖR frikostig? Fem getingar är väl landslagsklass? Och där är väl inte riktigt Mark än... slår ju också lite fel om man jämför med betyget som Viktor Fasth fick mot Brynäs, två av fem getingar, trots att också han höll nollan. Borde varit mer viktat betyg och ur den synvinkeln borde det ha varit max en trea på Mark.
Bli inte förvånad om det blir Fasth som får chansen i Mårts landslag när han presenterar truppen på måndag. Mark är ju som sagt en bra bit ifrån det.

Och Boumedienne gav du högt betyg också... finns det inte ett uttryck inom journalistkretsar som heter "kill your darlings"? Marie...

Nicke sa...

Bra jobb av Mark, jag är en av dem som tvivlat men han har verkligen spelat upp sig sen jag spydde galla på han senast, man kanske ska spy galla på fler spelare i DIF? ;-)

Peter: Marie kanske tyckte han höll landslagsklass under matchen, smaken är som baken vet du. :)

Ha det gott!

//Nicke

Marie Hallman sa...

Peter: Betygssättningen är ju subjektiv. Jag tycker inte det var för mycket på Mark, han fick 31 skott på sig i en välspelad match plus höll nollan även på straffarna. Bra tycker jag.
Sedan varför en annan person sätter tvåa på Fasth det skiter jag i faktiskt. Jag sätter mina betyg, den personen sätter sina. Seadn kan jag tycka att två är på tok för lite när man håller nollan. Han fick visserligen bara 20 skott på sig men borde väl ha haft en trea eller fyra tycker jag. men återigen, det där är upp till var och en som sätter betygen. Jag satte ju en fyra på Norrena, hade han hållt nollan i straffläggningen hade han fått en femma av mig.
Boumedienne? Jag tycker alla backarna gjorde ett kanonjobb. Om man håller nollan så måste man ha gjort något rätt... Men återigen, all betygssättning är subjektivt. Tack för din åsikt!!

När det gäller Mårts trupp så tror jag att Stefan Liv och Danne Larsson ligger ritigt bra till. Vet inte om han tar ut en tredje keeper, men där finns några som slåss om det bland andra Fasth.

Nicke: Ja precis... betygen är för insatsen i matchen inte någon slags totalbetyg på en spelare. Ha det gott du med :)

Daniel sa...

Tjabba- du satte Johannas namn på min bild här såg jag. Inga sura miner från min sida, men du kan ju fixa det. /D