torsdag 28 oktober 2010

Hockeytorsdag!


Full omgång i elitserien i kväll. AIK åker till Gävle. Ska bli intressant att se om nye Brynäsmålisen Greiss står och hur han gör det…bomba på Gnaget, säger jag bara. Han hängde inte med senast men kanske kan en träning emellan ha gjort underverk, det vet man aldrig. SSK möter Luleå och här kommer det bli åka av. Luleå skjuter ju inte så värst många skott men de jobbar, jobbar, jobbar hem segrarna. De båda matcherna följer jag upp i morgon, fredag.

Djurgården tar emot Linköping på Hovet och efter två mållösa matcher har DIF förhoppningsvis hittat en propplösare som funkar… Jag åker till Hovet, ska dock skriva för Expressen. Vet inte riktigt hur jag kan komba det med bloggen. Men går det så går det annars får jag följa upp det med i morgon.Vi får se. Men först - lite från veckan som gick.


SOM SAGT VAR…
” De kom fram och försökte peppa mig, slog på benskydden och så efter varje mål, det var juste. Det är ett bra gäng killar.”
(Brynäs nye målvakt Thomas Greiss tar glatt titeln veckans diplomat efter att ha fått noll hjälp i sin mardrömsdebut mot SSK)

”Det är som en apa som har hängt på ryggen och de tär skönt att till slut få bort den.”
(Chris Abbot försöker förklara känslan när Luleå vann borta mot Skellefteå för första gången sedan 1989.)

”Vi tar en del pinsamma beslut där ute”
Färjestadsbacken Sanny Lindström var frustrerad efter att SSK brutit Karlstadslagets fina formsvit med tre segrar på rad –mot Timrå, Luleå och Linköping.DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd: Nertryckta i skoskaften, inte helt rättvist men dock.
Doktor Gnaget ordinerar: Bomba på med skott mot Greiss. Funkade för SSK, borde funka för AIK också. Komplettera med en klapp på kinden, ni kan bättre AIK.

DOKTOR DIF
Patientens tillstånd :Total måltorka. En ganska obegriplig sådan.
Doktor DIF ordinerar: Karta, kompass och GPS. Och full fart framåt. Hårdare forecheck och bättre tempo, please.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd: Tre raka trepoängare! Ett lite ovant men trevligt läge. Och sårbart.
Doktor Kringla ordinerar: Nu jävlar blir det till att jobba. Luleå sliter hårdare än de flesta, men det kan även SSK. Ska det gnuggas någon gång så är det nu.


VECKANS LAG (antal gånger i laget)
Daniel Larsson, mv, HV71 (1)
Mattias Ekholm, b, Brynäs (1)
David Rundblad, b, Skellefteå (1)
Ryan Lasch, f, SSK (1)
Anton Lander, c, Timrå (1)
Pär Arlbrandt, f, Luleå. (2)VECKANS….

… extreme makeover: Efter en höst fylld av gamnackar, glåpord och väldigt ont om bra spel så kom plötsligt vändningen för Frölunda. Två raka segrar och två hållna nollor på rad av tidigare utskällde Johan Holmqvist var riktigt, riktigt starkt.

…bråk: Hockeyförbundet och hockeyligan är – inte helt oväntat – oense om vad som gick snett under det första Stockholmsderbyt, vem som borde gjort vad både under och efter matchen och framför allt hur det ska tacklas. Eller vänta nu. Är de så oense egentligen? Nej på ett sätt tycker de lika man samarbeta det kan de aldrig göra utan att pinka lite revir och slå varandra på skallen först.

…tappraste: Björn Bjurling i god konkurrens med Thomas Greiss. Bjurling är så djupt ner i frysen som man kan komma men håller god min och försöker gilla ett läge som mer och mer liknar vuxenmobbning. Stå på dig BB, den här usla behandlingen från Brynäs sida är inget du har förtjänat.

… i väntan på: mål… det har blivit en lite konstig situation i Linköping. Förra året gick det saggigt fram tills frälsarduon Hlavac och Hlinka kom i år har det varit tvärtom. Vinster utan, torskar med de båda tjeckerna på isen.


BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR
GLÖDHET: Danne Larsson. Fick en hel del skit, fick lite strul med höftböjaren, körde lite rehab och kom tillbaka och visade belackarna vilka som är de riktiga nollorna. Har hållit nollan i sex perioder nu.  Go Danne!

ISKALLT: Modos bortaspel. Eller vad sägs om den här resultatraden på de tre senaste: 0-1 mot Luleå, 0-3 mot Frölunda, 0-4 mot HV71. Burr vad det ger kalla kårar längs ryggraden. Att Modo bara vunnit en enda bortamatch så här långt, premiärmatchen mot Brynäs, lägger lite extra saltad is i såren på Öviksgänget. Eller som Per-Åge Skröder själv konstaterar: ” Vi har ju chanserna men det går bara inte

GODBITEN: Dick Axelssons 4-1 mål mot Linköping. Underbar skridskoåkning, en elegant skottfint, lite iskyla och som topping en dragning till höger när stackars Norrena åker till vänster. Mumsigt värre. Sånt man kan se om och om igen.

WHAT THE F..K?:  Elitseriens märkligt haltande spelschema där det tidvis har varit miniuppehåll på fyra-fem dagar för några lag här och där. Blir konstigt i tabellen och konstigt för spelarna. Men nu ser det åtminstone lite jämnare ut i schemaläggningen den närmsta tiden framöver.

4 kommentarer:

kent fredriksson sa...

Marie, jag gillar verkligen din blogg. Men!

När du skriver "Ska det gnuggas någon gång så är det nu." Så får jag en obehagskänsla, magen krånglar och relationskris. Gnugga är förbjdet att skriva eller för den delen säga. Tankarna går till Ulf Taavola och Strömbergs dekadensen.

Förutom det Marie. Klockers..
;)

Marie Hallman sa...

Kent: he he jomen det var ju det. Gnugga känns så... segt men mot just Luleå så är det jobba röven av sig som gäller, försöker man sig på konstmål snor de pucken direkt så jag hoppas det är blåställ på i dag av den anledningen så kan SSK skippa gnuggandet i övriga matcher ;)

Petrus sa...

Ja Greiss bjöd på ett par mål igen. Tack för det. Han är klart i paritet med Patrik Hofbauer och Fredrik Josefson när det gäller den sämste målvakten någonsin i elitserien.

Gillade också Gnagetklacken som sjöng "Han är sämre än Salo. Sämre än Saaaaalo. Ja, han är sämre än Salo, sämre än Saaaalo. Han är sämre än Saaalo..."

Marie Hallman sa...

Petrus: jag tycker synd om killen! Men han spelade tydligen upp sig allteftersom så han blir nog bra när han väl kommer igång.