måndag 18 oktober 2010

Oscar Ahlström " Jag är mest bara ruggigt arg"(Oscar Ahlström hade svårt att greppa det som hänt. Liksom de flesta på Hovet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)Det blev en mycket, mycket märklig match på Hovet.

AIK spelade fantastiskt bra i en dryg kvart, pressade och stressade HV71 så att det mest var spel mot ett mål – HV:s. Men när gästerna kvitterade rasade allt för Gnaget som fick en kollektiv kollaps modell större:
– Jag har ingen aning om vad som händer och jag är så ruggigt besviken! Säger Oscar Ahlström och skakar förtvivlat på huvudet.

Första kvarten var en enda svartgul attack mot Andreas Andersson i HV-kassen.
Det var för att citera AIK:s sportchef Anders Gozzi: ”Det bästa AIK har spelat på flera år”.
AIK radade upp på chans på chans och när Oscar Ahlström gjorde 1-0 efter 5.56 kändes det som att AIK var på väg att mosa HV71 totalt.

Men.
Men, men, men.

HV71 är inte för inte svenska mästare. Ge dem ett pp och det smäller direkt. Det var precis det som hände med 15.23 på matchklockan.

– Det är ett bra lag som vi möter, ger man HV chanser så sitter dem, konstaterar Oscar Ahlström.

Som hade svårt att smälta den totala scenförändring som hände efter HV:s kvittering:

– Ja det är ju det som är så… alltså jag är så fruktansvärt besviken. Jag fattar inte hur det kan bli så här och jag är mest bara ruggigt arg! Vi hade kunnat göra ur många mål som helst i början och så blir det inte så utan det är de som gör mål i stället, säger Oscar Ahlström som gjorde AIKs enda mål.

Hur ska man förklara det här? Från läktaren sett ser det ut som om någon släcker lyset bara?
– Mmmm men jag vet inte vad som händer! Vi jobbar på och i första pausen säger vi att nu gör vi som första tio i första perioden – nu går vi ut och kör så men de får ett mål nästan direkt. Då försöker vi rycka upp oss från det och då får de ett snabbt mål till, då vart det jobbigt.

Ger ni upp?
– Nej, man kan inte säga att vi ger upp för det gör vi inte men vi tar dumma beslut hela tiden där och gör inte mycket rätt. Men vi försöker ändå hela tiden och vi vinner ändå sista, det får vi ta med oss

Jag saknade någon som tog tag i grejerna. Någon som försökte väcka laget?
– Ja precis så var det ju. Vi var ju inte där, vi åkte bara runt och Dick sa i pausen att någon måste ta en fajt, slå av en klubba, eller tacklas, eller vad som helst. Vi tar ju knappt en tackling överhuvudtaget och Dick sa att vi skulle gå ut och visa att vi är där. Vi kan ju inte bara åka runt så att de får de gör som de vill. Så får det inte se ut.

Patrick Blomdahl, som är den spelare som vanligtvis är bäst på just de där ”väcka laget ”detaljerna i AIK, var inte kvar på isen när allt rasade.
Han klev av efter ett byte då ryggen som han har lite problem med inte höll.
Christian Sandberg brukar också kunna ta lite välbehövliga grepp i såna här lägen men han fick en lårkaka och tvingades kliva av efter första perioden.

Men det ska inte behöva påverka hela laget så pass att det blir en kollaps, medger Oscar Ahlström.

– Det är två spelare som tvingas kliva av och det är jobbigt, för vi har ju hållit ihop femmorna bra innan. Men det som händer är ju inte deras fel på något sätt! Utan det är ju bara vi andra som gör en massa dumma misstag.

Går det att beskriva känslan första femton, innan kollapsen?
– Ja, vi hade ruggigt bra fart, spelade som vi har gjort senaste matcherna sen vet jag inte vad som händer. Vi bryter väl inte hop kanske men det är ett ruggigt bra lag som vi möter, sedan hur det kan bli såhär… alltså jag vet inte varför.

I tredje kom AIK ut lite bättre samtidigt som HV71 slog av på takten. Det gav Gnaget en chans att rycka upp sig och faktiskt vinna sista perioden åtminstone. Vilket kan bli viktigt inför fortsättningen tror Oscar Ahlström:

– Vi vinner sista, det var det som vi gick ut för att göra – att vinna sista, å se till att göra den bra så att det känns bra inför matchen mot SSK. Och det är skönt att det är så många matcher som det är så att vi kan glömma den här.

6 kommentarer:

Bengan sa...

De har nyförvärven som skulle komma in som en injektion var ju riktigt bleka när det började blåsa som snålast. Det är ju då som de ska kliva fram som mest och visa att de är värda sin plats i laget. Nu gled BÅDE Pavlikovsky och McDonell runt på en skridsko och cashade in lön utan att kämpa för laget. Gozzis scouting har varit allt än bra till den här säsongen. Många tveksamma värvningar - Rudslätt, Blomdahl, Nilsson, Nordström och nu Pavlikovsky och McDonell. Det är bara Viktor Fasth och Johan Andersson han lyckats med. Resten är det ett stort frågetecken kring. Kanske skulle AIK tjäna på att byta sportchef - till en som är elitseriemässig och vet vad som krävs i högsta serien och inte någon som verkar inbilla sig att klubben är kvar i hockeyallsvenskan.

Anonym sa...

Bengan - Vi ligger på rätt (poäng)nivå för att kunna klara oss undan kvalet och laget har visat upp en fröjdig och kul hockey fram till andra perioden igår så tills annat händer tycker jag att du kan lägga ner den där typiskt svenska och tråkiga gnällattityden. Nilsson och Nordström är f.ö. våra egna juniorer som absolut ska få chansen att spela i A-laget. Hur ska de annars kunna utveckla sig till bra elitseriespelare?

Anonym sa...

Vore spännande om du kunde trolla fram lite nyheter kring Mika Hannula. Drar han sig hemåt mot Sthlm eller vädrar han kosing nån annanstans i Europa. Kul om du får tid att kolla Marie / hälsningar/ kokta hönan

Marie Hallman sa...

Bengan: Tyvärr gled väl alla utom Engblom där ett tag. Inte för att de är glidare utan för att det spred sig någon slags mental kollaps. Shit happens, bara se till att det inte upprepas. Jag tycker Gozzi har gjort ett bra jobb faktiskt med de förutsättningar som han har. Rudslätt gör en hel del jobb även om det inte har rasslat in poäng, Henrik Nilsson och Joakim Nordström är juniorer, de måste ju få lite speltid för att utvecklas.

Anoym: jag håller med dig.

kokta hönan. Oki... får se om jag hinner. Tror att kvällstidningarna ligger på som bävrar där och då är det bara dumt att lägga tid på exakt samma sak, bättre att göra egna grejer. Men visst, om jag hinner och hör något så ska jag självklart lägga ut det.

Bengan sa...

Anonym 1: Man kan låna ut spelare till lag i allsvenskan och se till att de får rejäl matchning, så att de lär sig seniorhockey på ett bra sätt utan att riskera något för oss. Både Nordström och Nilsson (från Almtuna väl?) har varit klara säkerhetsrisker och då är det bättre att de gör bort sig för ett annat lag än oss. De kan få lika bra matchning, om inte bättre i hockeyallsvenskan. Stort steg för en sån som Nordström att gå från J20 rakt in i elitserien.

Rudslätt värvades som målskytt och inget annat. Han har inte gjort ett enda mål än. Riv kontraktet med skiten och satsa stålarna på någon som kan leverera. Hannula exempelvis.

Marie Hallman sa...

Bengan: så här är det med kontrakt... att man kan inte "riva skiten och satsa pengarna på annat"
Visst kan AIK köpa sig ur kontraktet men det kostar garanterat lika mycket som att ha Rudslätt kvar. så någon besparing blir det inte och därmed inga pengar till typ en Hannula som kräver big bucks och dessutom varit skadad co behöver tid att spela sig i form.