söndag 10 oktober 2010

Gozzi: "I det här läget behöver vi kanske röra om lite i grytan"


 
AIK gick på lördagskvällen ut med beskedet att man har värvat två nya spelare, Rastislav Pavlikovsky, slovak med meriter från bland annat AHL, KHL och VM och OS-spel med Slovakiska landslaget samt kanadensaren Kent McDonell som förra säsongen spelade i Färjestad.

Jag fick sent på kvällen tag på AIK:s sportchef Anders Gozzi som hade varit i Gävle och deltagit i hyllningarna av Ove Molin och bland annat spelat med den gamla smurfkedjan i en hyllningsmatch.

Spelarna i AIK fick beskedet om värvningarna efter sin förlust på straffar mot HV71.

Och så här säger Gozzi om …

… varför man har skrivit ett korttidskontrakt med Rastislav Pavlikovsky som till att börja med är inne på tryout i AIK som till att börja med sträcker sig över nio matcher?
– För att han ska få bevisa att han kan och ska vara med och bidra. Han är 33 år så vi får se i vilken shape han är i . Och vi tyckte det var ett bra upplägg, han kommer in och kör, vi kan bryta kontraktet med honom om han inte motsvarar det vi vill ha och det är ju bra om det inte funkar. Sedan är det ju bra att sätta press på honom också. Förra året spelade han hemma i Slovakien plus 20 matcher för Örebro i allsvenskan. Han har lite att bevisa.

… Vilka krav AIK nu ställer på Pavlikovsky. Vad – eller snarare hur många poäng – måste han leverera för att få stanna?
– Det är ju inte bara det, det är väl dels hur han spelare och uppför sig och så som vi kommer titta på. Det handlar inte bara om poäng.

… varför Kent McDonell fick kontrakt över hela säsongen och slapp tryout?
– Kent är ju en annan typ av spelare. Han är en kille som har spelat med Skellefteå och Färjestad i elitserien (totalt 151 elitseriematcher) och har gjort bra ifrån sig där.

… hur värvningen kommer att påverka gruppen som växt och blivit bättre match efter match utan de här förstärkningarna?
– Det är klart att vi ska fortsätta jobba för varandra men nu får vi in två nya fräscha spelare för att vi ville höja kvaliteten på anfallsspelet. Och så ska de ge andrum för våra unga spelare att fortsätta utvecklas.

… vilka två spelare som nu kommer att bli utlånade till allsvenskan?
– Vi får se vilka det blir men det tar vi med de berörda spelarna först, i början nästa vecka. Den stora massan i laget tycker nog att det här är bra, det är väl mer de spelarna som måste flytta på sig som tycker det är jobbigt.

… att värvningarna lär röra om rejält i AIK: grytan och om det är bra eller dåligt.?
– Vi har en stark kärna i laget, den är jag inte orolig för. Sedan är det klart att det rör om lite i grytan när det kommer in ett par nya spelare men vi har en stark kärna i de spelare som bli kvar och vi är inte rädda att det ska störa något i det här laget ( i jobbet med att få samman spelarna). Och i det här läget så behöver man kanske röra om lite i grytan, få in lite annan kompetens. Nu får vi det, jag tror att det blir bra.

Statistik på Pavlikovksy hittar ni här och på McDonell hittar ni här.

Fotnot: De spelare som nu skickas ner i allsvenskan för att ge plats åt Pavlikovsky kan flyttas upp och ner obehindrat, oavsett vilken ålder de har, fram till och med sista januari 2011. Därefter kan endast spelare under 20 år flyttas och efter det datumet får man bara plocka upp spelarna en gång, då får man inte skicka dem fram och tillbaka som man får göra nu.
 

7 kommentarer:

Benny sa...

Borde bli Nordström och Engblom som får lämna.
Kul med McDonell men är skeptisk till Pavlikovsky. Hade varit bättre att greja hans brorsa Richard som är right-back och som faktiskt snittar fler poäng.

Lakritsbiten sa...

Dahlström och Nordström kanske. Tror och hoppas att Kung David får stanna! Tobbe Ericsson eller Beck får nog gå före...

SAIK sa...

Hahahahaha riktigt pinsamma värvningar.. plånboken styr mer än klassen..

McDonken är som alla vet på dekis. Ingen klubb innan Solna AIK.
Pavlisnoppski var kanske inte någon det var dragkamp om direkt på elitnivå!

Var inte AIK nöjd med sin trupp? Tyckte jag kunde läsa det överallt sedan säsongsdebuten.
Värva Jagr om ni vill, individen vill kanske men laget kommer spela kval.
Jätte bra att ta poäng av HV... Dom är ju verkligen ett lag som spelar på topp just nu?!? Hahaha pinsamt men en "dåres försvarstal" som det heter så fint..

Plock sa...

SAIK

"Dåre" var väl ändå ett självmål.

Kämpa Gnaget!

Kent sa...

Mogen kommentar av "SAIK". Troligen en Gårdare.

Marie Hallman sa...

Benny: Ja jag tycker det känns... sådär detta. Förstår att man vill agera men samtidigt så har man fått ihop laget bra och alla har gått framåt hoppas inte den bra balansen i laget - off ice - störs av det här. Är också lite skeptisk till Pavlikovsky men vi får se. Han måste ju får en chans åtminstone.

Stefan: Dahlström är ju skadad så det lär bli någon annan, det mste ju bort någon av dem som spelar för att få in de här två. Både Tobbe och Beck har varit bra., David är viktig vid sedan av. Inte lätt detta!

SAIK: var det därför SAIK värvade McDonell när de gjorde det? Hm.
Klart att plånboken alltid styr, det gör den även i Skellefteå. Intressant att du tycker att HV71 är dåliga med det laget som är klasser bättre än Skellefteås.

Plock precis

Kent Nja, tror mer på Skellefteå jag.

SAIK sa...

Kallar du mig Dåre Marie?