onsdag 20 oktober 2010

Tim Sandberg: " Jag hade allt att vinna"



(Tim Sandberg, oktober 2010. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Han höll nollan första gången som han fick spela en period i elitserien.
Mot Brynäs fick Tim Sandberg hoppa in igen.
Och täppte till hundraprocentingt även denna gång.
– Det var bara att gå ut och spela mitt eget spel, jag hade ju allt att vinna. Sedan gör vi ett heroiskt arbete som vänder och vinner matchen, säger Djurgårdsmålvakten.

Tim Sandberg gjorde sin elitseriedebut den 3 januari 2009, då Gustaf Wesslau var magsjuk och Stefan Ridderwall drabbades av vätskebrist och kramp 2.29 in i tredje perioden. Han höll nollan i de dryga 18 minuter han spelade då.

Den här gången, mot Brynäs på Hovet, fick Sandberg spela två perioder efter att Hardy Nilsson bytt målvakt i första pausen. Och 20-åringen höll nollan den här gången också och har därmed fortfarande inte släppt in några elitseriemål än i sin karriär.

– Jo men jag har ju bara stått en period då och två nu också, säger han och ser inte ut att vara så värst imponerad av sin egen insats.

Ja men ändå. Du har de facto inte släppt in några elitseriemål ännu?
– Nä, och det är väl alltid kul som målvakt, man vill ju ta puckarna så det känns bra men just det där med nollan är väl inte något jag tar på så stort allvar. Det är klart att det är kul men det är inget jag tänker på sådär och jag kommer väl att släppa in något mål förr eller senare ändå så… men visst man till att ta alla puckar nu har jag haft flytet de två gånger jag har stått. Det är ju bättre än om jag hade släppt in sex mål typ, ha, ha.

Tränaren Hardy Nilsson gav beskedet att det var dags för målvaktsbyte ett par minuter in i första pausen.

Men nervös, nope. Det verkar inte ligga för Djurgårdens tredjekeeper:
– Jag tyckte det skulle bli skitkul, det var mer en positiv utmaning.

 Är det enklare att komma in när man ligger under som ni gjorde med 0-3?
– Ja det är klart för hade vi haft ledningen och Mark hade blivit skadad eller något då blir det mer att man inte vill förstöra för de andra, då har man den pressen, man vill inte släppa in något skitmål så att de tappar den ledningen som de har. Men nu (i underläge 0-3) så hade jag allt att vinna bara. Det var bara gå in och fokusera på mitt eget spel och spela min egen match.


(Tim Sandberg i DIF-tröjan mot Brynäs. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Hur beredd var du på att det skulle bli ett byte?
– Alltså man är alltid beredd, det är kanske inte samma mentala laddning (när man står i båset som när man ska spela) men så fort man kommer in och spelar så får man det där adrenalinpåslaget, då kickar det in och allt blir annorlunda. Så direkt när jag fick veta att jag skulle stå så var det som att jag redan hade spelat en period.

Stort att du inte blev nervös?
– Äh jag har spelat hockey i … vad är det… 15 år nu snart?! Så det är lugnt och den dag jag får starta en match i elitserien så kanske det blir extra pirrigt men äh jag kan bara spela mitt spel.

Sandberg är till vardags utlånad till Sundsvall i hockeyallsvenskan där han ligger sexa i målvaktsligan, har spelat nio av tio matcher och har en räddningsprocent på 90,67 och ett GAA på 3,05 mål i snitt per match.

Och när jag ber honom jämföra serierna så ser han inga jätteskillnader i jobbet som målvakt:
– Det jag tycker är största skillnaden är väl att spelarna är smartare och kallare här än i allsvenskan i vissa lägen, man tar mindre felbeslut men annars är det ingen större skillnad.

Just målvakter brukar annars tycka att det är lättare att spela i elitserien då det är mer strukturerat spel här än i allsvenskan där det kan flyga puckar lite hur som helst?
– Jo, det kan vara mer Hawaii där, medan det är mer uppstyrt här. I elitserien så vet man ungefär vem som kommer passa vem, det gäller bara att läsa spelet ordentligt så vet du ungefär var du ska ta pucken. 


(FOTO DANIEL PETTERSSON/JARNKAMINERNA)

 Just Sundsvall spelar match hemma under onsdagen, mot Oskarshamn.
Om Sandberg ska vara där, eller stanna hos Djurgården beror på hur det går med Stefan Ridderwalls hjärnskakning.

– Jag har ingen aning om vad som händer nu i morgon faktiskt men… det går ju att flyga om det behövs, det är inga större bekymmer. Det funkade bra förra veckan. Då var jag först här en dag, flög till Växjö nästa, sedan tillbaka hem hit sedan skulle jag flyga till Borås men då kände jag att det blev för hårt, för mycket flängande så då tog Sundsvall in Nicklas Dahlberg (från Modo) i stället, säger Sandberg.

I fredags fick han ett skott på handen som tog illa men det där är inget som stör nu, betonar han.
– Jag har inga problem alls med det, säger Sandberg.

Kalabaliken runt Marcus Nilsons vara eller inte vara på isen märkte han inte av alls:
– Nej, jag tänkte inte alls på det jag var i min lilla bubbla där och tänkte bara på min match.

Och den var han nöjd med:
– Självklart det måste jag vara när jag håller nollan och så vänder vi och vinner. En perfekt match helt enkelt, ha, ha.

7 kommentarer:

Nicke sa...

Tim borde få fler chanser i DIF kassen som jag påpekat i något tidigare inlägg.

Kul för Tim och han ska verkligen va nöjd med sin insats.

Ha det gott!

//Nicke

Kalle sa...

Återigen flera dif-artiklar på rad... Nog bor det allt en djurgårdare inuti dig Marie...
Jag har tagit mig friheten att räkna de 20 senaste artiklarna och så här fördelade sig dem:
Dif 8
Neutrala 6
AIK 4
SSK 2

Alltså dubbelt så många Dif-artiklar som AIK-artiklar och dubbelt så många AIK-artiklar som SSK-artiklar...

Marie Hallman sa...

Nicke Det var kul att det höll!

Kalle: Du kanske borde kolla vad artiklarna handlar om... också. Att det är många fler DIF artiklar beror på att det har hänt mer saker där just nu än i de andra klubbarna. Hade SSK fått hem Anze Kopitar, hade Pakaslahti äntligen gjort comeback, hade SSK varit upp i disciplinnämnden och hade Pontus spelat med hjärnskaknin osv så hade det blivit mer av SSK...på samma sätt. Det har helt enkelt hänt lite mer runt DIF och AIK just nu och jag tror ändå att slår du ut det över ett helt å så jämnar det ut sig. Det har varit tillfällen d det har varit en majoritet SSK artiklar också men då räknanr du ju inte så klart..
Jag räknar inte som du hur många artiklar av varje lag jag gör, jag skriver det jag tycker är intressant och roligt att skriva om och som jag tror kan vara dito att läsa om för alla som går in här. Så enkelt är det...
Sedan finns det en praktisk aspekt också. När jag är i Tälje så jobbar jag för TT, då måste jag låta det jobbet gå före, man har en deadline att hålla och välldigt kort tid på sig efter matchen = hinner oftast bara prata med en ur vardera lag (vilket är ett krav från TT). Så även om jag skulle vilja hinna prata med fler SSKare så hinner jag inte. Och när jag är klart med mitt TTjobb har SSK-arna gått hem. På AIK och DIF matcher jobbar jag oftast enbart för bloggen och då är det lättare att ta sig tid och bre ut sig med fler intervjuer därifrån.
Men som sagt jag skriver det jag tycker är roligt och det jag tror intresserar andra. Det är dessutom gratis att läsa här.
Men tack för din åsikt, och tack för att du läser, det glädjer mig.

Anonym sa...

Hur kan man gnälla, vad glad att hon skriver något om sveriges sämsta ES gäng. AB och Expressen gör ju knappt en nåtis om ssk. Varför då gnälla när man får något? Klart det är lättare att följa sthlmlagen. (Sen läser väl flest DIF fäns här antar jag)

Anonym sa...

Men, suck, Kalle, ge FAN i att ge dig på en seriös journalist som Marie ang antalet artiklar. Hon gör själv bedömningar utifrån vad som kan vara intressant för oss läsare att få veta. Starta en egen blogg och jaga egna nyheter kring Tälje om du inte är nöjd med utbudet här...
Bra jobbat Marie. Hoppas du orkar kämpa på med bloggen trots du får använda ideellt arbete till det mesta, RESPEKT // Kokta Hönan//

Anonym sa...

Kalle det var nog den dummaste inlägget jag läst på länge. Herregud alltså , hur gammal är du ?

Marie, keep up med otroligt bra artiklar om hockeyn. Grymt helt enkelt !

Mvh

Mårten

Marie Hallman sa...

Anonym, kokta hönan och mårten: Tack :)