fredag 8 oktober 2010

NHL-premiär Columbus-San Jose 3-2 (2-2, 0-0, 0-1)


Matchen: MMM+ Bra drag på isen, mattades av lite på slutet, vilket är förståeligt med tanke på att det var första matchen,
Målvakter: Steve Mason, Columbus , 89,28 %  och  Antti Niemi, San Jose Sharks, 93,75 %


Kvällens….

… starter: heavy metal bandet Mustasch rockade i gång tillställningen.

...fanclub: Hade så klart Douglas Murray, det blev jubel varje gång hans namn nämndes.

... hedersuppdrag: Marcus Näslund släppte pucken till stående ovationer.

... trumma:  dunkades av mascoten (!) Sharkie som slet hårt med den vid några tillfällen. Den lilla gröna ?? columbusgetingen Stinger svarade med att banka Sharkie i skallen.

... första målchans kom redan efter cirka 1.30. Snabb spelvändning och klapp, klapp av columbus där.

... fräckis: kom efter 2.11 när  San Jose slog till med kvällens första mål.

…1-0 (2.11) Torry Mitchell (Ryane Clowe, Joe Pavelski). En riktig fräckis där Torrey Mitchell snodde åt sig en puck som studsade i sargen bakom Steve Mason, och helt sonika körde en halvmåne sväng och trädde in pucken köksvägen vid Masons ena stolpe med en backhand.

… fajt kom efter tio minuter men det var inte Douglas Murray utan lagkamraten  Frazier Mclaren och Columbus Jared Boll som fick fem minuter var för fighting. Och det var inget snack, här flög handskarna lång väg sedan var det boxning.

... tackling: Douglas Murray slog till med en rejäl tackling så det sjöng i sargen istället. Columbus Derek Dorsett uppskattade inte den smällen, grep tag i knävecket på Murray drog omkull honom och åkte ut för tripping. Dorsett åkte och snackade lite med Murray också men han höll sig cool.

... effektivaste: Tog inte många sekunder (32 för att vara exakt) så hade San Jose utnyttjat det numerära överläget.

.... 2-0 (10.57) Joe Thornton ( Joe Pavelski, Antti Niemi) spel 5 mot 4. Målvakten skickade upp pucken til Pavelski som snabbt skickade den vidare till Thornton som iskallt klippte till och snärtade in pucken med ett slagskott i farten.

... täckning: Första matchen för säsongen men Joe Pavelski slängde sig mer än gärna och täckte ett slagskott. Way to go. Mike Commodore käkade också lite puck men i tredje. Det gillar vi.

... dubbel: Det rasslade bara till så hade Columbus både reducerat och kvitterat med två mål på 15 sekunder.

... 1-2 (16.55) Kristian Huselius (Nikita Filatov, Anton Strålman) spel 5 mot 4.  PP och fint klappklapp framför kassen där Filatov la en puck diagonalt framför Niemi och Huselius klippte till med ett handledsskott.

... 2-2 (17.10) RJ Umberger (Ethan Moreau) Stök och bök och aggressivt spel på kassen och då går pucken in.

... revival: Någon lyckades i andra få igång vågen (!) som gick några varv runt Globen. Det var länge sedan senast.

... Fajt 2: Blev en fajt i period två också, nu mellan Mike Commodore, Columbus och Ryane Clowe, San José.  Till tonerna av lite heavy metal också. Its showtime folks.

...dubbelräddning. San Joses målvakt Antti Niemi var som en bläckfisk och såg ut att ha lika många armar när han gjorde två snabba, riktigt högklassiga räddningar i slutet av andra. Columbusspelarna skakade frustrerat på huvudet, det förstår jag.

...mäh what the f...? Såg Niclas Wallin och San Joses tränare ut att säga när Wallin åkte ut för diving, för att ha förstärkt en trippen i början av tredje.

... smäll Jamie McGinn i San Jose fick sig en redig smäll av Commodore men hämtade sig efter att ha fått pusta lite liggandes på isen.

... spiken i Columbuskistan:  kom när Logan Couture avgjorde i pp.

... 3-2 (10.15) Logan Couture (Ryane Clowe, Dan Boyle) spel 5 mot 4  Pass från blå till Couture som snurrade runt ett varv och sedan klappade till med ett handledsskott

... omvända nätrassel: Columbus hade två riktigt farliga chanser på slutet varav en gick i utsidan av nätet efter ett skott av Rick Nash.

Inga kommentarer: