fredag 29 oktober 2010

Johan Andersson" Jag är jätteledsen för alla inblandades skull"


Jag skrev en text till för Expressen igår, har inte hittat länken till den så jag lägger ut den här i stället (se nedan)
I dag, fredag, har Linköping fått besked om att Anderssons tackling ändras från game till matchpenalty och tas till disciplinnämnden och att "Bagarn" som han också kallas till att börja med missar matchen mot AIK. 

"Det var rapporten jag fick domaren, jag har haft kontakt med dem. De bestämde sig efter matchen." säger hockeyligans domarchef Mikael Ahlström till Mattias Ek på HockeyExpressen.se.
 Här har ni hursom helst den text som finns i dagens pappersupplaga av Expressen om Anderssons tackling på Ekman:

Johan Andersson sänkte Djurgårdsstjärnan Nisse Ekman med en knätackling.
Och var helt förtvivlad efteråt:
– Jag blev jätteledsen för hans skull, för Djurgårdens skull, för mitt lags skull, för alla inblandades skull, säger Linköpingsforwarden till HockeyExpressen.se

Det hann bara gå ett par minuter in matchen, sedan small det våldsamt när Andersson sänkte Ekman med sin knätackling i höjd med Djurgårdsbåset.

Djurgårdsforwarden kunde först inte resa sig utan kravlade plågad av isen.

– Tacklingen var juste. Det var i alla fall tanken. Det som sedan hände var inte alls meningen, allt blev bara helt fel. Han gick på insidan av mig och jag träffar honom illa med mitt ben. Jag kände direkt att det här inte blev bra. Det var absolut inte min mening att skada honom, säger Andersson till HockeyExpressen.se

Nisse Ekman gick inte att nå efter matchen men Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson konstaterar att Ekman hade tur i oturen:

– Det blev en jättesmäll, men det är inte så mycket skadat utan han har en blödning i knäet som är svullet. Vi hoppas få en magnetröntgen under fredagen men den gör vi mest för säkerhets skull. Han är inte aktuell för spel på lördag men om en vecka eller så tror jag han är tillbaka, säger Gustavsson till HockeyExpressen.se

Johan Andersson fick matchstraff för knätacklingen och gick direkt upp till Ekman och bad om ursäkt.

– Jag ville kolla att han är okej. För jag har aldrig skadat någon med flit eller ens blivit utvisad för en sån här typ av tackling.

Det var i natt oklart om Andersson kommer att stängas av för tacklingen eller inte.
Han fick först det lindrigare matchstraffet men en domaransvarig ville se på matchdvd:n om  det borde vara det strängare straffet - match penalty och därmed automatiskt minst en matchs avstängning.

– Men dvd:n som de skulle kolla på var paj. Vi ska få besked senare är det sagt, säger Linköpings tränare Hans Särkijärvi till HockeyExpressen.se

****************
Starkt av Johan Andersson att be Nisse och alla andra om ursäkt, tycker jag!
Andersson är verkligen ingen buse så när han säger att han är ledsen så menar han det.
Tilläggas bör att jag hade med lite om straffläggningen i min orginaltext också men det fick tyvärr inte plats i tidningen, mer om den hittar ni dock längre ner här på bloggen istället.

1 kommentar:

Stefan sa...

Blev match penalty till slut.