onsdag 20 oktober 2010

Vad håller AIK på med?

Jag måste säga att jag fattar nada.
Att AIK hade problem med målskyttet var en sak, att man tog in nya spelare i form av gamla hockeyvagabonder - okej då. Det kanske behövdes röras om i grytan.

Men att man plötsligt behandlar en av de spelare - som klarat klivet upp till elitserien bäst - som skit så måste man som utomstående ställa just frågan - vad fan håller AIK på med?

Att ta bort en spelare ur truppen är aldrig kul och det är fler som har lyft sig. Visst är det så.
Men jag blev ändå förvånad.
Under de första tio matcherna har ju Beck visat att han klarat klivet upp bättre än de flesta i laget.
Han har visat att det finns mer att ta av - bara han får spela. Han gör sin spelmässigt bästa säsong i AIK på flera år.

Ändå har istiden hållits nere från match ett.
I det läget kan man deppa ihop.
Beck gjorde det inte.

Han kan verkligen lämna föreningen med högt huvud.
Att han blivit behandlad på det märkliga sätt som sker nu känns verkligen skit.

När Beck var petad mot Modo fick han veta att han skulle åka med till Timrå.
Han åkte med fokuserad och laddad och fick spela.... noll sekunder.
Vad var då poängen med att ens ta med honom? Och sätta honom som en fågelholk längst ut på bänken. Om man ändå inte hade tänkt använda spelaren så hade det varit ärligare och bättre att lämna honom hemma helt.

Man kan också undra varför man förlänger med en spelare som man några månader senare plötsligt inte vill satsa på. Som man först ger minimalt med istid och sedan lånar ut trots att det finns skador i laget och trots att spelaren både vill och kan bidra.

Jag vet inte om det är sportchef Gozzi eller tränarduon Melin och Persson som ligger bakom den märkliga utveckling som har varit.
Eller om det möjligen är så att de tre har olika åsikter här och att det därför har blivit något slags konstigt läge där Beck kommer i kläm.

Men det är oavsett vilket, trist att se det som händer.
Jag har i vanliga fall fullt förtroende för trion Gozzi, Melin och Persson.

Men i det här fallet ...nä. Det är riktigt, riktigt uselt skött.
Det har nog ingen kunnat missa och det är fan inte bra, AIK.

7 kommentarer:

Patrick sa...

Håller med dig Marie - konstigt att man tar bort Beck när man har juniorer som lätt kan flyttas mellan A-laget och juniorlaget. Hade jag bestämt inom AIK så hade jag valt den lösningen.

BLACK IS BACK

Anonym sa...

Vem vet kanske det skall röjas plats för div söner....

Anonym sa...

Ja, att det lär bli en konstig lagsuppställning i morgon kommer inte att förvåna någon. Rätt pinsamt faktiskt.

Anonym sa...

Ja den här historien är i sanning synnerligen märklig, skulle vara intressant om du Marie kunde få svar från de ansvariga varför man väljer att göra så här.

Hans sa...

Om vi nu skall vara korrekta var Beck den enda som hade ett kontrakt som sträckte sig även över den här säsongen också. Så klubben har inte "förlängt" hans kontrakt.

Trodde faktiskt att han skulle ryka redan under sommaren eftersom han inte direkt rosat marknaden i HA?

Men men, nu är han med och också en av de som kämpat på bra. Tror dock att Roger Melon/Skalman/Gnocchi tycker att vi fyllt kvoten med den typen av spelare och att vi behöver balansera upp laget lite. Dessutom så har jag svårt att se att Beck ska kunna ta en plats i laget när alla är friska och tillbaka. Även om han börjat säsongen piggt.

Hans sa...

Vill bara lägga till att Beck är naturligtvis oerhört mycket "AIK" och därför svider det självfallet extra mycket att det blir så här - men den här typen av flyttar/petningar tillhör också hockeyns vardag och det får man inte glömma.

Marie Hallman sa...

Patrick: Ja precis!

Anonym: Tror inte det är grejen och får de komma upp så är det väl mer i egenskap av juniorer än söner. Så korkad är inte Gozzi att han sätter AIK på spel för att få upp sonen däremot kan han ju tvingast plocka upp en del juniorer nu på grund av skador och att man dumpar Beck.

Anonym: ja tråkigt.

anonym: Fick inte tag på Gozzi men han är nog i Tälje i morgon ska kolla då.

Hans: om jag minns rätt så var det en förlängning... sedan så är det en hård bransch javisst men jag tycker ändå att hela agerandet har varit märkligt och jag tycker verklgen att han har höjt sig. men men nu är det som det är.