fredag 15 oktober 2010

Tim Heed: " Vi får uppförsbacke och måste börja jaga igen "


 
(Tim Heed körde styrketräning efter matchen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Blev lite bråttom, bråttom när jag skulle prata med Tim Heed eftersom jag hade en TT-deadline att hålla.
Men jag ville ha med lite SSK-snack där med,  så vi tog en snabb intervju i alla fall.
Här har ni lite bonussnack från den.

Så här säger Tim Heed om…

… vad som gick fel mot HV71:
– Vi är inte med från början. De får sina två snabba mål och tar ledningen och så har vi uppförsbacke. Men vi kommer igen med två snabba och det är lite synd att de gör sitt tredje mål så snabbt för innan dess så kändes det som att vi var på gång. Men efter det (tredje) målet får vi uppförsbacke och måste börja jaga igen.  Sedan har vi flera lägen men lyckas inte sätta dit pucken.

… det mentala spelet:
– Vi hade bra chanser men får inte dit pucken, hade vi fått det tredje målet så hade matchen vänts av det, det är ju så att får man ett mål, så får man upp självförtroendet och får mer medgång, när de andra får det så går självförtroendet ner.

… Skillnaden mellan vinstmatcherna för någon vecka sedan och nu?
– Det har varit samma sak i båda (de två senaste förlust)matcherna – att vi inte har varit med från början. Mot Modo var vi i och för sig inte ens nära på hela matchen, men här så kommer vi ändå tillbaka och det vore bra om vi kunde göra första målet så att vi slapp den här uppförsbacken från början. Vi skulle behöva ta ledningen i början så att vi sedan kan checka hårdare på motståndarna. Det gäller att ha den där känslan i laget att man verkligen kommer att vinna det här

… Linus Vidells chans i slutet av matchen:
– Ja, det ar SÅ nära, man bara väntade på att gå in och börja jubla men jag vet inte vad som händer, om pucken träffar olyckligt på klubban eller något men så är det ibland går de in och ibland räddar dem (målvakterna).

… HV:s första mål som Teemu Laine satte ur sjukt snäv vinkel efter att ha spurtat ifrån alla ner mot målet:
– Det ser ut som om han tappar pucken men det gör han inte och han är så sjukt snabb, han åker ifrån alla, sedan sätter han den ur ingen vinkel alls.  Det är riktigt bra.

… sitt eget mål, kvitteringen till 2-2:
– Jag fick en bra pass av Linus, det vara bara att trycka dit den.

… att det gått riktigt bra för honom i Växjö med en hel drös mål så fort han blev utlånad dit:
– Ja där rann det iväg! He, he. Men det gäller att man kommer in i stimmet.

… nästa match, Skellefteå borta, på lördag:
– Det gäller att vi laddar om och är bra med från start och gör en bra bortamatch och spelare ett tajt försvarsspel. De är skickliga som fan så jag hoppas vi kan spela tajt försvarsspel och få ledningen  så att inte hamnar i den där uppförsbacken igen.

2 kommentarer:

CiprY sa...

Heed är grym offensiv....men han är en BACK så måste man först å främst kunna lira defensivt, att han envisas med att gå in till sargen och tappa pucken som med 2-3 målet där han står och leker vid sargen tappar den pang mål..

Marie Hallman sa...

CiprY: Man får inte glömma att han är rätt ung också. Och jag tycker det känns som att han lär sig av sina misstag.Tar mycket längre tid attlära sig backspelet än forwardsspelet också. Jag tror det löser sig. Sedan kanske SSK inte har tid att vänta på det men det är ju en annan påse.