onsdag 27 oktober 2010

Som sagt var... Brynäs. " Shit happens"

 
(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

 Tung, tung debut för Greiss. Den som vill läsa min TT-artikel som mest är om Greiss och så lite om Laschs hattrick och SSK:s taktik (booooooomba Greiss med skott för att få honom ur balans) kan läsa den här (på DN:s webbsport) eller här (på hockeykanalen).

Här är lite bonussnack från Brynäslägret…

… först ut tränaren Nicklas Czarneczki som på väg upp till presskonferensen sa att:
– Vi sa innan att vi skulle ge honom en bra chans att komma in i matchen men vi gör ju inte det, både 1-0 och 2-0 är på oss.

… tränaren Tommy Jonsson försökte förstå vad som hände och sa så här (medan jag väntade på Greiss) om…

… Greiss debut:
– Så som laget uppträder, så får han ingen tacksam uppgift. Det var inte hans fel att vi förlorar med 7-2, utan det är lagets. Han får ju ingen hjälp alls.

… utespelarnas insats som var under all kritik:
– Har inget svar på varför det ser ut som det gör, varför vi uppträder så blekt i dag men SSK är bättre och spelare smartare än oss.  Jag är riktigt besviken på våran insats.

… Brynäs klena skottfacit – 12 stycken: fem, tre och fyra i respektive period:
– Det var rejält skillnad där jämfört med SSK. De var mycket bättre än oss, spelade smartare, det finns ingen ursäkt för det sätt som vi uppträder.

… det var fel att kasta in Greiss efter som bara hunnit med en riktig träning med laget:
– Nej, vi var fullständigt överens om att han skulle spela. Visst kan man tycka att det var kort varsel men det var lika bra så att han kom in i grejerna så snabbt som möjligt.

… varför man inte bytte ut Greiss tidigt:
– Vi var överens allihop om det beslutet. Vi hade ingen direkt diskussion om det heller, det var ju lagets uppträdande som var den bidragande orsaken till att det gick som det gjorde. Så det var inget som ens var uppe vad jag vet.

Målvaktstränaren Pekka Alvén såg också oförstående ut när jag sa att det kanske hade varit bäst, mentalt, om man bytt målvakt. Om inte annat för att vara snälla mentalt mot Greiss:
– Nej varför då menar du, varför skulle vi byta? Han är proffs, han är en stor kille, han kommer igen.

Thomas Greiss själv höll ett minst sagt brave face. Jag kan tyska flytande men ville inte tvinga Brynäskeepern att ta det två gånger (tyska, engelska) så det fick bli engelska som alla kan. Jag tog inget foto som jag brukar, kändes lite för grymt att be honom posa efter en sån här mardröm.

 
(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Och så här sa Thomas om…

… han hade tankar på att byta?
… - Nej, det var bra för mig att spela hela de tre första perioderna, det ar lika bra att fortsätta så att jag får vänja mig

… utespelarnas insats:
– Det är inte upp till mig att döma dem, eller kommentera dem, jag fokuserar mer på mitt spel i stället

… han fick någon hjälp av utespelarna överhuvudtaget?
– Hjälp? De kom fram och försökte peppa mig, slog på benskydden och så efter varje mål, det var juste.Det är ett bra gäng killar.

… hans tankar och känslor när det rann iväg:
– Att hålla mig till spelplanen, spela mitt spel, sedan om man släpper in ett eller sex mål spelar ingen roll, det är bara att jobba på enligt det sätt jag ska jobba.

… han fick spela match för tidigt?
– Nej jag tycker inte det, det är ett helt annat spel här som jag måste vänja mig vid ändå och det kan man inte göra på träningarna. De ville att jag skulle spela och jag ville komma in i det, så det var bara att köra.

… det var jobbigt att komma hit efter fyra säsonger på liten rink?
– Det är klart att det är stor skillnad på rinken och sedan på hela spelstilen det var lite svårt för mig att läsa spelet.

… självmålet:
 – Pucken föll från benskydden ner mellan skridskorna, sedan råkade jag sparka in pucken.

… att få en sån mardrömsdebut:
– Det var ju inte vad jag vill så klart men shit happens, jag kan bara göra bättre ifrån mig nästa gång.

Inga kommentarer: