fredag 8 oktober 2010

Gott och blandat med Douglas Murray


(Douglas Murray, oktober 2010. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


NHL premiär i kväll som sagt.
Jag var på San Joses första träning i tisdags. Laget var två timmar sena på grund av flygstrul och aaaaaaalla ville prata med Douglas Murray. Även jag.
Tyvärr blir det lite rumphugget och utan någon klart linje när alla ställer frågor på en gång.

Men här är lite bilder från då samt några tankar från den store San Josebacken om…

… att få spela premiären i Stockholm:
– Det är alltid speciellt när jag landar i Stockholm, då får jag ett lugn i mig. Jag har ändå vuxit upp här och känner mig hemma här.  Det ska bli fantastiskt kul att ha släkt och vänner på läktaren. Men jag tror inte det är något man tänker på under matchen. Jag är mest glad över att vara i Sverige, jag älskar Stockholm, det är en så vacker stad och den som ligger mig närmast om hjärtat.



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


… att ha sin älskade familj omkring mig.
– Jag har kommit min lillasyster (Rosanna) väldigt nära nu. Hon var så liten när jag växte upp men numera är jag bortskämd av att ha familjen med mig i USA. De senaste fem åren så har det nästan alltid varit någon där med mig i några veckor i sträck.



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… att ha morfar Lasse Björn på läktaren:
– Han har sett mig spela andra matcher förr fast inte så många matcher live, men han går upp och sätter på tv:n klockan fyra på morgnarna för att se mina NHL-matcher.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… sina förväntningar inför matcherna mot Columbus här i Stockholm:
– Det är väl samma som i början av varje säsong, att göra så få misstag som möjligt. Det spelar ingen roll hur många träningsmatcher man har spelat, eller det skulle kanske spela roll om man hade mer tid och fler matcher på sig, men det har man inte nu så då är det som det är. Allt ska ändå vara tipptopp, allt ska fungera, förhoppningsvis får vi allt att stämma direkt men det är svårt att veta vad man ska förvänta sig i början av en säsong.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


… Columbus är ett ”bra lag” att ha i en sån här premiär?
– Nej, det finns inget ”bra lag” kvar att möta längre. Nu förtiden är alla lag så jämna och det är så små marginaler som avgör hela tiden så det finns inga lätta matcher längre.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


… förväntningarna på sitt eget lag San Jose Sharks:
– San Jose ser alltid bra ut på pappret. Vi har fantastiska spelare. Det ska bli kul att se (Joe) Thornton, (Patrick) Marleau, (Dany) Heatly i matcherna här, jag hoppas de är i bra form för då går det alltid bra för vårt lag, ha, ha.



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

 
… hur länge det sved att Sharks åkte ur i semifinalen mot Chicago i våras:
– Jag brukar göra mitt bästa under sommaren för att glömma förra säsongen. Så jag har glömt varför vi förlorade och att vi gjorde det, ha, ha nä men de var väl bättre än vi bara.
Men det kändes värre att förlora i finalen än om man hade åkt ut tidigt. Förlorar man i finalen så är man så nära, då har man spelat slutspel i ett par tre månader, det är så otroligt tungt att förlora då jämfört med om man åker ut i början (av slutspelet).


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… sin vänskap med lagkaptenen Joe Thornton:
– Thornton och jag kom dit samma dag i en trade, vi fann varandra ganska snabbt både på och vid sidan av isen. Han är en underbar människa och jag har försökt bjuda med honom hem hit på somrarna men hans fru säger nej hela tiden av någon anledning, ha, ha.



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

… han tror att det kommer att sitta Djurgårdsfans och heja på honom på läktarna i Globen.
– Ja det hoppas jag men biljetterna är dyra så vi får se.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Kung Murray!

Marie Hallman sa...

Anonym Ja han är skön.