torsdag 14 oktober 2010

Hockeytorsdag!

Hockeytorsdag! Och fem matcher ikväll. Djurgården vilar liksom Linköping (de spelade sin match i omgången i tisdags) men AIK tar emot Modo hemma, SSK tar emot HV71. Jag åker till Tälje och skriver för TTs. Räkning. Tar även lite SSK snack till bloggen. AIK-matchen följer jag upp i morgon fredag.

SOM SAGT VAR…

”Du får fråga någon av svenskarna vad han sa egentligen men jag hörde ju på hans röst att det inte var något positivt”
(Linköpings Matt Murley om tränare Särkijärvis hårtork i första periodpausen mot DIF. En utskällning som verkligen tog skruv och vände matchen.)

”Tanken är att det ska röra om lite i grytan”
(AIK:s sportchef Anders Gozzi vill sätta lite eld i baken på Gnagets målskyttar genom att värva Pavlikovsky och McDonell.)

”Vi vill att tiden ska gå lite snabbare men vi hoppas att det jämnar ut sig under säsongen”
(Linköpings Mikael Håkansson filosoferar efter att LHC återigen tappat en trepoängsseger i slutsekunderna. Första gången var det sex sekunder kvar, andra bara tre.)


DOKTOR DIF
Patientens tillstånd: Väldigt ojämt. Riktigt bra när det stämmer, helt åt skogen när det inte synkar.
Doktor DIF ordinerar: Det finns ju en plan. Följ den! När allt börjar spreta, ta ett djupt andetag och börja om.

DOKTOR KRINGLA
Patientens tillstånd: Tre segrar sedan var SSK tillbaka på jorden igen.
Doktor Kringla ordinerar: Den är känslan av ”vi bestämde oss bara” – fanns ju där alldeles nyss. Damma av, ta fram och tugga i er.

DOKTOR GNAGET
Patientens tillstånd: Hedersamma uddamålsförlust och på tok för lite mål även om det börjat komma mer skott nu.
Doktor Gnaget ordinerar: Som jag sa senast… den starka skridskoåkningen finns där. Använd den, stick in näsan och njut av smällarna.


VECKANS LAG (antal gånger)
Fredrik Norrena, mv, Linköping (2)
Janne Niinimaa, b, Luleå (2)
Magnus Johansson, b, Linköping (2)
Linus Videll, f, SSK (1)
Johan Davidsson, c, HV71 (1)
Calle Järnkrok, f, Brynäs (1)


VECKANS…
… snackisar:  Ibland är det bättre att dra igen brödsaxen. Annars får man, som Dick Axelsson och Martin Sevc varsin tia för snack av domaren Patrik Sjöberg i slutet av matchen mot Djurgården. Inte så bra då Färjestad förgäves jagade efter en kvittering och behövde all hjälp man kunde få för att lyckas.

... finska pinnar: Många finländare i elitserien i år men det är inte alla som fått till det lika bra som Timrås soumikedja Pärssinen, Hirschovits och Pikkarainen. Pärssinen och Hirschovits toppar den interna poängligan, Pikkarainen kommer snart vara där med bara han inte drar på sig fler avstängningar.

…supersub:  Mark Owuya har fått mycket skit men är man 1.21 från att hålla nollan i ena matchen och tar 45 skott under ordinarie speltid i den andra så har man gjort ett bra jobb. Definitivt.

…välkommen hem: Han har jobbat på det och hoppats och förtvivlat sedan i våras. Och så hade sånär gett upp när Calgary plötsligt gav med sig och rev kontraktet. Det blir en betydligt lägre lönecheck i höst för Staffan Kronwall men ibland kan en resa hem och ett liv med familjen väga mer än NHL-dollars. Stort.

...motorsåg: Säga vad man vill om Lance Ward men när han lackar, då jäklar får man höra att man lever. Som domare Andersson efter några  - enligt Ward – tagna felbeslut. Eller vad sägs om ” Domaren var hästskit, jag sa att han kunde gå fuck himself”,  ”Han var så dålig att jag borde ge mitt nummer till dig så du kan be honom ringa mig så att han kan be om ursäkt efter att ha sett matchen.” och ”Han trodde att han var något och bad mig gå och hämta pucken. Som om jag var hans slavpojke.” Ouch.

… hm: AIK skulle satsa på spelare med Stockholmshjärta. Men tålamodet tog slut i takt med varje missat mål och målchans och så var de då här – hockeyvagabonderna Pavlikovsky och Kent McDonell. Jag förstår beslutet på ett sätt, AIK kände väl att man måste ”göra något” innan det bar iväg för långt i tabellen. Samtidigt så kändes det som att AIK tagit så många steg framåt att man kanske hade kunnat lösa det ändå. Röra om i grytan är väl bra, bara den fina balansen i gruppen inte rubbas för mycket nu.

BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR…
GLÖDHETT:
Mathias Tjärnqvists styrningar. Vet inte vad den mannen har gjort i sommar men det känns som att han stått i ett konstant regn av slag och puckar och tränat styrningar. Tjärna har blivit elitseriens egen Homer och visst är det vackert i sig att det modet, den styrkan och den viljan lönar sig även om målen i sig oftast bara rasslar till så att man knappt hinner se när han sätter klubban till.

ISKALLT:
Idiotbeslutet att inte skrapa isen inför straffläggningen. Hela tanken var ju att straffarna skulle vara ”underhållning” och ge det där lilla extra och så blir det inte på snöig och hoppig is. Har man sett en match så överlever nog alla i publiken tre minuters körning med Rolban också. För inte är det väl tv:s krav som Hockeyligan har vikt sig för? Eller?

GODBITEN:
Distikta, precisa och högt lyfta straffar. Det gillar bloggen. Skyffa snö och jaga studsande puckar längs isen är ju helt meningslöst i straffläggningen, det är rä- rä- rätt upp i krysset som siktet ska vara ställt. John Normans, Magnus Johanssons och inte minst Erik Lindhagens straffar senast var riktigt hockeygodis.

WHAT THE F…K?
Jag gillar att skoja till det ibland men det finns en tid och en plats för allt. Den webbtvreporter som tyckte att Mark Owuya skulle vara en ”skojig kille”och ”dra en rap” framför kameran efter att ha gjort en av sin karriärs bästa matcher i lördags var inte helt klockren om man säger så. Idol var kul men då var då och nu är nu. Owuya avböjde föresten förslaget. Helt rätt. Det är dags att ge killen en chans att visa att han är seriös nu.

2 kommentarer:

Pelle sa...

Om bara två spelare tas in säger jag inget om det. Det är ju 22 andra spelare (MacNevin undantagen) med stockholmsprägel och hjärta för laget. Det lär inte störa den ramen nämnvärt. Hade varit annat om de rensat ut 7-8 spelare och tagit in lika många utländska spelare.

Marie Hallman sa...

Pelle: Jo i och för sig men nja hm jag är rädd för att det redan börjar råda panik och det känns fel när laget tagit steg för steg framåt sedan premiären.