söndag 10 oktober 2010

San José- Columbus: Som sagt var...

 Var lite småstressigt även efter match två. San Jose hade ett plan som väntade ute på Arlanda och även Columbus ville hem fort, fort.
Men jag hann få lite snack ändå, dels från presskonferensen och dels efter. Här har ni lite tankar från Douglas Murray, Samuel Påhlsson, Kristian Huselius och segerskytten Ethan Moreau.


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

– Vi tog alldeles för många utvisningar så det var bra att vi fick med oss två poäng ändå.
(Columbus Samuel Påhlsson gör en snabbsammanfattning av matchen)


– Samuel Påhlsson är precis så bra som jag minns att jag tyckte när vi möttes som motståndare. Han är en kille som respekteras av alla i ligan. Sammy har gjort två kanonmatcher i duellen med Joe Thornton den här helgen. Han (Påhlsson) gör ett otroligt jobb i tekningscirkeln och det mot en kille som är klart större (i kroppen)
(Columbus segerskytt Ethan Moreau plussar för sin svenske kollega)


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


– Vi har haft jättekul. Och speciellt jag. Det är verkligen ett bra läge att lära känna lagkamraterna lite extra sedan har vi fått se lite ny kultur, en ny stad, det är kul. De här killarna (Påhlsson, Huselius, Strålman) har varit bra reseledare, he, he.
(Moreau sammanfattar sin vecka).

– Det har bara varit kul att vara här, det tycker vi alla tre (svenskar i laget). Vi har haft en kanonvecka. Sedan har hela laget spelat bra. Vi har visat bra karaktär i matcherna. Jag tror hela laget är nöjda med vistelsen här, speciellt som vi tar två poäng i dag. Vi hade chansen (att vinna) även i första matchen men det är okej ändå. Vi har spelat mot det bästa laget i västra (konferensen), det var bra gjort av oss att ta poäng av dem. Det ser bra ut.
(Huselius summerar veckan).

– De egna poängen är inget som du tänker på nu, det viktigaste var att laget tog poäng och att vi studsade tillbaka från matchen i går. Sedan är det så klart alltid kul att bidra.
Huselius är väldigt ödmjuk trots sina två mål (ett på fredagen, en på lördagen) plus en assist på två matcher.

– Det har varit kul att vara här och bra att få visa upp vårat land och vår huvudstad för killarna, vi hade jättekul.
( Samuel Påhlsson om upplevelsen off ice)

– Vi körde folkrace, vet inte vad stället hette men det var här i närheten. Sedan var vi på trav, på Solvalla. Vi lämnade i ett system och vann faktiskt men det var i princip ingen utdelning, det lilla vi vann spelade vi vidare för, he, he.
(Påhlsson till bloggen efter presskonferensen om veckans off ice aktiviteter för Columbus)


(Påhlsson och Huselius Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


– Vi har haft en bra vecka i alla fall och vårat lag gillade att vara här. Det var en bra upplevelse för de svenska hockeyfansen också, sedan hade man alltid velat fylla Globen.
(Påhlsson på frågan om det är ide att fortsätta när det nu gapade några tusen stolar lediga.)


– Det var Dorsett, han hade bästa bilen. Det kan bara vara därför han vann, ha, ha, ha. Jag? Äh jag fick bara köra ett finalheat så…
(Påhlsson om vem som fann Folkracet.)


– Oj, ja skulle gärna göra det men det blir tufft, ha, ha… men jag har fått en bra start i alla fall, hela laget har fått det, kan vi jobba vidare på det fina spel som vi har visat upp så är det bra, det spelet tar vi med hem.
(Huselius på frågan om han tänker hålla samma takt på målproduktionen som nu och köra ett mål varje match = göra över 80 poäng i vinter)


(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

– Avsluten kunde ha varit bättre men de gjorde ett bra jobb och deras målvakt var duktig men vi har ju ett par guldläge där som vi måste ta tillvara på.
(Douglas Murray sammanfattar matchen.)


– Vi har gått ut och käkat middagar med laget men så mycket mer har vi inte gjort. Jag hade gärna tagit med allihop ut till skärgården och visa killarna mitt lantställe där men det är ju inte därför vi är här så jag får ta hit dem i sommar istället.
(Murray om San Josés vistelse i Stockholm off ice)

– Det var kanon att så spela inför familj och vänner och alla svenska fans. Jag skulle ha velat visa killarna runt mer och ha kul med familjen men vi sa redan innan att det här skulle vara en jobbresa och det blev de också. Det var inte så att vi var här och njöt av Stockholm.
(Murray om att spela premiären i Stockholm.)

Jag hade lite fans hörde jag men det var synd att det inte var utsålt. Men så var det väldigt dyra priser också och när biljetterna är dyrare att köpa här än de är hos oss (i Columbus) då är det ju löjligt. Då säljer man inte in sporten hos vanligt folk, då säljer man in sponsorship.
(Murray om att det t.ex. kostade 200 dollar att köpa en biljett här som har motsvarande priset 80 dollar när lagen spelar i USA).

– Vi är proffs så det ska inte på verka men det är klart att en dag som den här, när man spelar andra matchen på två dagar, så vill man gärna ha lite extra liv på läktarna. Det peppar.
(Murray om att det inte var utsålt)

– Det är väl okej att åka hem med tre poäng men man är aldrig nöjd när man förlorar så jag blir mest arg, arg för att vi förlorar på det här sättet.
(Murray om utdelningen, en seger vid full tid efter fredagsmatchen och en poäng efter oavgjort vid full tid i lördagens fajt.)


Inga kommentarer: