måndag 11 oktober 2010

Jhonas och Wesslau...


(Jhonas i somras på Hovet. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Ni som följt bloggen vet att jag har en särskild förkärlek för målvakter. Sedan finns det dessutom några målvakter jag har följt sedan de inte var kända och som jag tycker är extra kul att fortsätta hålla ett öga på.

Jhonas Enroth är en av dem, Danne Larsson en annan och Gustaf Wesslau en tredje. Nu är ju Danne hemma i Sverige och jag kommer fortsätta hålla ett öga på honom men det är ju lättare för er att göra detsamma själva än när han var i farmarligan på andra sidan pölen och därför kommer Wesslau som nu rest över att få ta platsen bredvid Jhonas i rapporteringen om hur det går för ett par goalies där borta i AHL.

Wesslau är i Springfield sedan någon vecka tillbaka. Han kom dit den femte, dvs i tisdags förra veckan och började leta hyrbil och lägenhet och trodde då att det skulle ta "en till två veckor" innan han var klar för spel i Springfield Falcons.

Jhonas är tillbaka i Portland. Han missade första matchen då han var kvar som back up ifall Patrick Lalime inte skulle kunna spela pga en skada men det kunde han och då blev det sedan resa till Portland för Jhonas.
Där blev det seger i första matchen, med 6-5 mot Manchester hemma på lördagen (natt mot söndag).

Jhonas tog 23 av 28 skott, släppte två mål i första, två i andra och ett i tredje med en tiondel av en sekund kvar. Men vinst blev det. Bra där Jhonas!

När jag ändå är i gång och kollar resultat i AHL så kan följande noteras från helgen som gick:

*Robin Figrens fot är nu okej och han är i spel. Och i bra form. Gjorde första målet mot Manchester hemma i söndagens match (natt mot måndag), på Erik Ersberg för övrigt. Oscar Möller som spelar i Manchester nu fick en assist, Manchester vann matchen mot Figrens Bridgeport med 2-1.

*Figren gjorde mål även på lördagen (natt mot söndag) när Bridgeport vann med 5-4 på straffar mot Worchester. Figren fick lägga en av straffarna också och satte sin straff.

* Jonas Andersson gjorde 1+1 för Manitoba Moose som vann med 5-2 borta mot Rockford i lördags (natt mot söndag). Eddie Läck stod i mål för älgarna och tog 23 av 25 skott.

* Micke Nylander gjorde ett mål för Rochester som vann med 4-2 borta mot Toronto.

* Och Linus Klasen har ni säkert redan läst om. Gjorde ju två mål på fyra skott - ett i andra, ett i tredje - och blev vald till second star när Milwaukee vann med 6-2 över Abbottsford Heat (där Staffan Kronwall inte var med, se inlägg ovanför) i lördags (natt mot söndag).

Inga kommentarer: