söndag 17 oktober 2010

Mario Kempe " Första målet var en bjudning från Frölunda"

 
(Kempe efter sina två första mål i Djurgården. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Han har trixat, fixat, donat, dribblat, lirat och kämpat, kämpat för att få in pucken i mål.
Det har varit nära men inte funkat full ut.
Mot Frölunda blev det äntligen utdelning, två gånger dessutom.
– Ja det var jävligt skönt. Det var ju lite typiskt att det blev två (mål) på en gång också, ha, ha, säger Mario Kempe och ler med hela ansiktet.

Lite lustigt är det ju att när det väl blev mål så var det såna gå på passen/brunkarmål och inga lirarmål.

– Ja, jag! Och det blir ofta så, när man har haft lite oflyt och när det lossnar så blir det lite mer brunkarmål men det första var ju en bjudning från Frölunda. Deras kille passade mig, det var ju inte meningen men det var bara att tacka och ta emot när han la in pucken till mig. Sedan hade han (Frölundamålvakten Joakim Lundström) hela sidan öppen, jag försökte bara hitta rätt ställe att skjuta på.

Vid det andra målet?
– Så försökte jag passa Josef som var bra placerad i slottet men jag misslyckades med den passningen, han gör det bra som skjuter där ändå sedan trycker jag in returen, säger Mario Kempe.

Som har jobbat på bra och lite synd är det faktiskt att han inte fått utdelning på sina fina försök att göra mål med det lilla extra tycker bloggen. Vissa spelare kan inte låta bli och Kempe gillar att bryta mönster. Det behövs också:

– Jag tycker jag har haft en bra tid här så här långt, sedan är jag väl inte riktigt nöjd med mig själv. Så det kan bara bli bättre och förhoppningsvis blir det så med början idag. Jag har känt mig pigg och jobbat hårt även om offensiven inte har funkat men då får man göra någonting bra av situationen och jobba hårt för laget, ta det defensiva jobbet och göra det jobbigt för motståndarna och så i stället.

Men det är inte dags att lägga ner finliret, va?
– Nä egentligen inte, jag tycker om att göra det lite extra bra. Det som har varit bra är att man har fått höra (av tränarna) att det är lugnt ändå, även om man inte gör mål hela tiden. Man vill höra av tränarna att de tror på dig även om du inte gör jättemånga poäng, det har jag fått höra och det är viktigt att de (tränarna) har sagt det. För då kan man slappna av lite bättre, och få en bättre känsla i kroppen och då spelar man bättre också…


(FOTO JOHANNA LUNDBERG)


Har du pratat med tränarna om det här (måltorkan som har varit?)
– Nej, det är mer att när jag har jobbat hårt en hel match för laget och när jag åkt mycket skridsko så har det hänt att de säger det, att de har sett det och det är sånt som är kul att få höra, säger Kempe som sedan öste lovord över nye backen Staffan Kronwall?

– Han var grym i dag, höll på att göra mål i första bytet. Han tillför rutin och har varit med och spelat bra där borta (i AHL och NHL). Han är en klassback, en av elitseriens allra bästa backar, sedan har vi ju fått in Mackan (Nilson) och så är Ragge (Marcus Ragnarsson) tillbaka.  Det är tre riktigt bra spelare som vi har fått in.

Inga kommentarer: