fredag 22 oktober 2010

Hockeyligan och Hockeyförbundet sätter ner foten...

Jag tänker inte grotta in mig det här disciplinnämndsbeslutet från derbyt något mer... men eftersom jag klagade på disciplinnämndens flathet tidigre så vill jag nu bara plussa för både Hockeyligan och Svenska Ishockeyförbundet reagerat och agerar i frågan.

Båda sätter nu ner foten och påpekar i varsitt pressmeddelande att det som hände inte får uppprepas och att man måste jobba hårdare med säkerhet och arrangemang för att i mesta möjliga mån slippa se fler bråk och bengaler på läktarna.

Ligan och förbundet brukar ha svårt att komma överens och det är väl ingen överraskning att man nu skickar ut varsitt pressmeddelande där man kastar lite pikar på varandra om vem som gör vad och /eller borde göra mer men det verkar också som att båda parter inser att samarbete måste till här...

... och att båda parter är ense om att den viktigaste lärdomen efter första derbyt inte är att hitta en skyldig part utan att det är förbättra det förebyggande arbetet samt ännu hårdare jobb inför/under och efter matcherna för att få ner bråken så mycket det bara går. Skitbra tycker jag.

Peka finger och leta syndabockar leder ju ingenstans, det gör däremot samarbete och jo jag vet det kommer inte ta bort allt bråk. Så naiv är jag inte. Det är klart att det inte kommer bli små fluffiga moln och Bullerbynajs direkt för det. Men ju mer alla inblandade parter kan samarbeta och ju mer man kan dra ner på skiten desto bättre är det.


Nu markerar ligan och förbundet sin ståndpunkt, man tar tag i problemet och duckar inte. Utan försöker göra det bästa av situationen och det är värt kred. Så det tackar bloggen för.

2 kommentarer:

Ben sa...

En klar skillnad mellan Hockeyligan och SvFF.

Den ena arbetar som ett förbund ska göra, och fotbollen vill jag inte ens gå in på.

Marie Hallman sa...

Ben: Håller med där.