tisdag 12 oktober 2010

Tidig match... och vinst på straffar för LHC uppdaterad.

Tidig match i Cloetta center i dag mellan Linköping och Djurgården. Detta med anledning av fussballen som börjar halv åtta.

Djurgården ledde med 2-0 efter första där DIF bjöd på hårt och aggressivt spel runt kassen medan LHC såg ut att ha missat att matchstart var framflyttad en timme....sedan vaknade Linköping och har i de två sista perioderna bombarderat Owuya med skott.

 41-22 i skott till LCH efter full tid men 2-2 på tavlan så en poäng var till att börja med.
Förlängningen blev mållös trots att LHC hade en man mer i nästan två minuter och ett öppet målläge som missades.
I straffläggningen klev John Norman fram och la kvällens bästa DIF straff. Det hjälpte dock inte när Magnus Johansson kvitterade ett par straffar senare.

När sedan Nisse Ekmans fräckis inte gick in var det dags för Erik Lindhagen som utan krusiduller lyfta in en en välplacerad backhand och tog hem extrapinnen till LHC.

Jag ska se om jag får tag på någon i bussen på väg hem inom kort. Övriga lag vilar för övrigt idag.

5 kommentarer:

Stefan sa...

Tycker att Ekman kommer bort ur spelet när han spelar center. Bättre ha Krüger som center mellan Nisse och Widing.

Annars var första perioden bra. Resterande lämnar väldigt mycket att önska. Alibi hockey.

Anonym sa...

Tror att gubbarna har slarvat lite med sommarträningen om jag ska vara ärlig. Dom orkar inte helt enkelt.

Pelle sa...

Men de skulle ju ha flyttat matchen ytterligare en halvtimme tidigare... jag menar hur många av lhc-anhängarna hann hem till fotbollen och hur många av difarna hann tillbaka till hotellet eller någon sportbar som de skulle se matchen på? Det känns som om det inte var många, då matchen pågick när fotbollen började. Även om det inte blivit förlängning hade de ju bara haft tolv minuter på sig att "hitta en tv".
Klantigt av hockeyligan att lägga matchen den tiden.

Marie Hallman sa...

Stefan: ja vad fan hände sista två? Märkligt att det ska behöva gå i såna enorma vågor hela tiden.

Anonym: Hm, det tror jag väl inte men man undrar ju varför det inte går att hålla uppe intensiteten och aggressiviteten bättre.

Pelle: jo. samtidigt lider jag med alla som valde fotbollen. Vilken jävla skitinsats av Sverige. Men Holland var ju kul att se....Å andra sidan. Vem trodde på allvar på svensk vinst där??? Inte jag.

Anonym sa...

Det som hände var att LHC höjde tempot avsevärt och kom upp i mer "normal nivå". Det inkluderar hårdare/tätare forchecking på backar, snabbare och mer skridskoåkning, snabbare pucktempo och bättre rörelse. DIF hängde inte med helt enkelt.