torsdag 14 oktober 2010

Nygårds: "Jag måste få veta mer finansiellt vilka resurser som finns"

Det var ett tag sedan jag kollade värvningsläget med SSK:s sportchef Per Nygårds så här är en liten kortis update. Den blev lite kort då han egentligen inte hann svara men var snäll och tog sig lite tid ändå.

… och så här säger Nygårds om:

… ryktena om att bland annat nya finländare sägs vara på väg in (det har snackats om diverse namn på forumet alltifrån finländare som Dahlman till tjecken Tenkrat):
– Jasså, då vet de mer än vad jag vet. Sedan tittar vi över marknaden hela tiden, men just nu finns det inget som vi förhandlar om i alla fall.

… hur det går med letandet efter ny spetsforward:
– Det får vi se, vad som händer i dag. Vi har ett styrelsemöte i dag och då ska vi ta upp lite såna frågor bland annat.  Jag måste veta mer finansiellt vilka resurser som finns. Vi kan ju inte lägga bud på någon spelare om det inte finns pengar.

… hur marknaden ser ut med SSK:s ögon just nu:
– Det finns en del spelare på marknaden, men sedan vet jag inte om det är exakt de som vi vill ha. Men det kommer säkert loss någon från NHL eller några från AHL. Det finns ju några svenskar där som säkert vill åka hem snart också. Det brukar vara så.

 … han har pratat med Linus Klasen?
– Nej inte med honom själv men väl med Sjögrens agent. Han säger att Linus vill fortsätta köra på där borta men vi vill ha en dialog med honom i alla fall, så man vet vad som händer.

… läget i övrigt:
– Man vet inte vad som händer med Pakaslahti. Det beror lite på hans sjukskrivning. Det finns en del frågor att ta upp i styrelsen för att se hur man kan knyta ihop det. Som till exempel om man kan ta in en spelare för Pakas om han är helt borta eller om vi ska ta in ytterligare en spelare (utöver Pakas) det beror lite på, avslutar Nygårds.

(Jag har tyvärr inte hunnit ringa runt till lite andra kontakter så Nygårds svar är vad jag kan bidra med just nu.)

Inga kommentarer: