fredag 1 oktober 2010

Thom Flodqvist: "Vi offrar oss verkligen för att ta de där tre poängen"


 
(Thom Flodqvist i våras. I går kom mål nummer två. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Han har näst minst speltid i laget och snittar bara fem minuter och 25 sekunder per match.
Men mot Brynäs tog Thom Flodqvist täten när SSK tog säsongens första trepoängare.
– Jäkligt skönt att vi får den där trepoängaren. Jag tycker att vi spelar mycket starkare framför båda målen, det är det som har saknats i de förra matcherna, säger SSK-forwarden.

Och fortsätter:
– Vi var mycket starkare runt målen nu, speciellt i slutet när det var några tre mot femmor och till och med någon tre mot sex emot oss. Vi offrar oss verkligen för att ta de där tre poängen men det kändes också som att vi hade bestämt oss för att ta tre poäng nu.

Vad sa ni innan matchen?
– Vi snackade mycket om just det där att vi måste bli mycket starkare framför båda målen. Och att det är för att vi inte varit det som vi inte har tagit någon trepoängare. Men nu spelar vi bra i första, där är vi det bättre laget. Sedan får de ett ganska lätt mål i slutet av första, sedan i andra så är det rätt jämt också. Det är mest i tredje som Brynäs började trycka på när vi backar hem för att vi vill säkra ledningen. Men ser man över hela matchen så var det rätt så jämt.

Något annat förutom spelet runt målen som gör att ni vinner?
– Vi har väl haft en del stolpe ut de senaste matcharna. Nu handlar det inte bara om tur, man måste kämpa sig till en del flyt i det här spelet också och det gör vi i går, nu var det vi som hade lite stolpe in eller om det var de som hade stolpe ut mot oss. Och vi kämpade på bra, krigade hårt, säger Thom Flodqvist.

Bloggen får tag på honom precis efter middagen. SSK är ute på turné och åkte ner redan i dag fredag mot Göteborg där man möter Frölunda borta i morgon.

Och det märks att segern i går tog bort lite av det som tyngt SSK-spelarna efter den tunga inledningen. Självförtroendet har redan åkt upp något snäpp.
– Självklart så betyder segern mycket, man märker direkt att det har blivit bättre stämning i laget efter trepoängaren. Det har varit lite… alltså alla är ju vinnarskallar, det var jäkligt skönt att vinna. Det är klart att det blir lite mer positiv stämning då.

Hur har du hållit dig på gott humör när det har gått emot under de inledande matcherna?
– Jag vet inte, det är väl inget speciellt så. Man får bara ta det dag för dag och försöka vara positiv, köra på och ja mest försöka tänka positivt i alla lägen, säger Thom Flodqvist.

20-åringens mål mot Brynäs var det andra i elitseriekarriären. Det första kom förra säsongen, i mars hemma mot Modo. Då som nu så gjorde han första målet i matchen. Den gången stod Flodqvist rätt placerad vid stolpen och rakade in pucken. 
Mot Brynäs såg målet ut så här berättar han själv:
– Arto Laatikainen la pucken ur zonen, sedan skickade Fredde (Andersson) fram pucken till mig så jag kom i princip i ett friläge med två backar hängande i bakhasorna på mig, men jag lyckades ändå sprätta upp pucken i nättaket. Eller krysset kanske det var.

Det låter snyggt?
– Ja, det var rätt så snyggt om jag får säga det själv, ha, ha, säger Flodqvist med ett skönt skratt.

Mot Brynäs blev det totalt 5.33 i speltid, med mest byten i första och andra och sedan ett fåtal i tredje.

Hur tycker du att det har gått för dig personligen så här långt?
– Jorå det har både gått bra och mindre bra. Jag tycker att det blir bättre och bättre ju fler matcher man får spela, för ju mer man spelar desto mer kommer man in i tempot och då blir alla spelmoment bättre så det känns bättre och bättre.

Vad har inte gått bra?
– Det är väl lite skillnad mot där jag spelade mestadels förra året (37 matcher med J20 och sex matcher med Nyköping) är ju att allt går mycket fortare här. Alla är mycket smartare och skickligare i spelet. Det är tuffare närkamper, alla är bättre, det tar lite tid att vänja sig men jag har fått en bra försäsong och känner mig bra förberedd inför den här säsongen.

Vad har gått bra?
Det är allt i spelet, alltifrån spelsystem till närkamper och passningsspel, det är väl mest det. Man känner att man växer in i det allt mer.

Att första tre poängaren kommer borta tror han mest är en slump men Thom Flodqvist fortsätter i samma stil på lördag då SSK som sagt möter Frölunda borta.

– Ja, jag tycker att vi ska fortsätta med spelet som vi hade i den här matchen (mot Brynäs), med ett bra bortaspel och ta tre nya poäng!

 copyright:www.hockeymedmariehallman.se

3 kommentarer:

Tony sa...

Härligt Marie! Vad skulle vi göra utan dig, vi skulle ju dö av informationstörst!!

Jeppe sa...

Tack Marie!
Fantastiskt kul att kunna få läsa intervjuer med SSK-spelare.Tur din blogg finns för kvällsblaskorna ignorerar ju oftast SSK så där kan man aldrig läsa något SSK-relaterat.

Marie Hallman sa...

Tony o Jeppe: Tack goa ni. Det värmer. Tackför att ni läser :)