onsdag 17 november 2010

AIK-SSK 5–2 (2-0, 3-1, 0-1) Noterat

 
(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK, 92 %. Pontus Sjögren, SSK, 80  % och Riku Helenius, SSK, 100 %
Publik: 6 328
Domaren: Wolmer Edqvist.

Bäst i AIK
MMM Christian Sandberg, f.
MM Richard Gynge, f
M Viktor Fasth, mv

Bäst i SSK   
MMM Ryan Lasch, f
MM Riku Helenius, mv
M Pontus Sjögren, mv.


.... Golden Hill lirare: blev presenterad. Och det är Kent McDonell sam AIK-fansen har varit med och bekostat.

... löfte: AIKs Josh MacNevin som bröt foten mot Timrå hyllades med stående ovationer och lovade att vara tillbaka på isen om ”tre månader eller ännu snabbare”.

... 1-0 (5.25) Christian Sandberg (Richard Gynge). Gynge går köksvägen, försöker lägga in pucken själv, Pontus Sjögren lämnar en retur rakt fram som Christian Sandberg (står väl placerad i slottet) trycker in.

... snurr: AIKforwarden Oscar Ahlström fick en pass in i slottet av Oscar Steen, snurrade runt ett helt varv innan han klippte till. Kvällens elegantaste försök men inget mål.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)  
 
...rökare: Tobias Ericsson, AIK,  drog på ett skott som det nästa kom flammor efter. Det gick utanför men om den hade gått in! Oj.

... eeeeh? Vad gör han? AIK-forwarden Oscar Steen kom helt fri och sköt... rätt in i gröten av spelare i stället. Men följde sedan upp med matchens soloraid då han fintade upp hela SSK försvaret under en rundtur runt målet. Men mål blev det inte.

... 2-0 (18.57) Richard Gynge (Patrik Nemeth) Friläge där Gynge kommer på vänsterkanten,  skickar iväg ett skott som tunnlar SSK-backen Pierre Hedin och sedan går längs isen mellan skridskorna på SSK-målvakten Sjögren och in vid ena stolpen. Snyggt.

... räddning: Snacka om att få ut en tå vid rätt tillfälle. SSK-målvakten gjorde en grym räddning efter två minuter av andra, då Oscar Ahlström spelat fram till lillebror Victor som satte klubbladet till pucken och i princip hade öppet mål. Men då fick Sjögren ut benet och styrde ut pucken. Victor fick sedan SSK-s Pekka Saarenheimo på sig och ramlade med finländaren på ryggen över SSK.målvakten Sjögren.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... 3-0 (3.02) Daniel Bång (Christian Sandberg, Johan Andersson) Spel 5 mot 4. Passning av Andersson till Sandberg som skjuter, det blir en retur som Bång först inte får riktigt ordning på men efter lite fibblande med pucken så har han den under kontroll och trycker in trean.

... 3-1 (3.27) Fredric Andersson (utan assist). SSK-forwarden får ett friläge, trampar ifrån alla och lägger elegant in pucken bakom en chanslös Fasth. Det bara visslade till. Mycket snyggt.

... 4-1 (6.11) Christian Sandberg (Oscar Ahlström, Dick Tärnström) Spel 5 mot 4. Slagskott av AIK-backen Dick Tärnström, retur som Oscar Ahlström kämpar febril för att få kontroll på, just då dyker Sandberg upp vid hans sida mot stolpen och trycker in fyran.

.. timeout:  SSK tog timeout men AIK:klacken drog i gång en helt sjukt högljud vissel och bukonsert som i alla fall fick mina öron att bara susa. Och som givetvis var ämnat att totalt döda timeouten för motståndarlaget. Undrar om någon där nere hörde någonting? När AIK tog timeout i tredje var det däremot stööööörsta möjliga tystnad för att hjälpa till då så klart.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... indianare: AIK-backen Dick Tärnström gjorde en livsfarlig indianare och la pucken rätt till SSK:s Ryan Lasch och i det läget hugger amerikanen som en kobra. Nära, nära att han fick in ett mål men Viktor Fasth lyckades trycka fast (ofrivillig ordvits...) pucken vid stolproten med skridskon och benskyddet.

... 5-1 (12.36) Christian Sandberg (Victor Ahlström) friläge där AIK-forwarden kroppsfintar sig fram och lägger in pucken med en backhand. Målet var ”Sampas” tredje och därmed ett fullbordat hattrick.

... målvaktsbyte: Efter fem mål valde SSK-tränarna Popovic och Larsson att byta målvakt. Ut med Sjögren in med Helenius. Sjögren gillade inte det valet och drog ilsket spaden i plexit. Riku gjorde en kanoninsats när han kom in och höll nollan efter allt som har varit.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 


... 5-2 (3.33) Patrik Carlsson (Ryan Lasch, Markus Seikola) spel 5 mot 4.  Lasch kommer på högerkanten spelar in mot ”Putte” Carlsson som stöter in reduceringen till 5-2.

... fem mot tre: AIK hade läge att spela i den spelformen i 1.34 men det hann inte gå mer än 15 sek så var det utvisning för AIK och där försvann den chansen.

... Skadekoll, Robban Carlsson, SSK. Robban tvingades se ännu en match från sida på grund av sin axelskada. Han har inte fått köra ordentligt på tre veckor och tycker det är tungt berättade han när vi pratades vid efter matchen.


... Skadekoll, Patric Blomdahl, AIK: Blomdahl sa så här om sin ryggskada "det är varken bättre eller sämre, det är som vanligt". Och så ett tappert leende på det. Tungt som bara den att ha en skada som inte vill ge med sig.

... kommentar: "Och var ska man stoppa in honom i det här laget menar du???Vems plats ska han ta???"(Anders Gozzi svarar lite snabbt, med glimten i ögat men dock, på frågan om att det går ett rykte om att Ross Lupaschuk är på väg in i Gnaget.)

Skotten i matchen:  40-28 (17-10, 14-10, 9-8)

16 kommentarer:

Borglig sa...

Hej Marie. Fick höra om denna spelare en ung forward från Kanada som verkar mycket lovande. Kan du skicka detta till Gozzi eller säga till honom om denna spelare. :)
Keegan Dansereau http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11705

Marie Hallman sa...

Borglig: jo jag kan hälsa det :)

Lasse sa...

Jag vet att jag känner mig löjlig nu, men Oscar Steen är inte back, utan brukar spela center mellan Ahlström's.

Marie Hallman sa...

Lasse Nämen åh! Idiotfel av mig där. Alltså i bland på nätterna... klart han är forward. Det är jag som ska känna mig dum inte du, ska ändra pronto. TACK för påpekandet!!!

Hcore sa...

Och Dick Tärnström spelar inte i SSK senast jag kollade. :)

"SSK-backen Dick Tärnström gjorde en livsfarlig indianare..."

Bengan sa...

Märkligt vad alla sportklubbsanhängare har blivit tysta. En sån som Kent Fredriksson exempelvis, vad han blivit tyst och osynlig... han som tippade SSK till slutspel hos Svenska Fans och AIK sist... Känns faktiskt som det blir tvärtom.
SSK gjorde en mycket blek insats och hade inte deras keepers haft snorflyt på några räddningar hade det kunnat varit 9-2 i stället.

Pinsamt dåligt publikfölje hos de s-märkta också. Så ansträngande kan det väl ändå inte vara att ta sig in till Hovet för att se sitt favoritlag? SL-kortet som gäller i kringelstan gäller här också. Men ett lag har väl de supportrar som de förtjänar antar jag...

Fråga: När ska SSK studsa tillbaka??? Poppe har ju tjatat om det ett tag nu och sade exakt så inför den här matchen med. Det känns som om det är mycket snack och liten verkstad av en tränare som inte är kompetent nog att leda ett lag i elitserien.

Frank sa...

Du glömde att skriva om matchens ramsa. Den var ju det mest bestående intrycket. "In med fylleristen" ekade ju i skallen efter matchen med adress Helenius...

Och om Mårts felval... Han Borde ju tagit ut Sandberg i landslaget i stället för Bång eller tillsammans med Bång i stället för Brodin... Vilket radarpar det hade varit mot Finland!

Jag undrar också om Poppes studsande tillbaka hela tiden. Känns som det mest är snack för annars skulle de ju redan ha gjort det.

Kent Fredriksson sa...

@Bengan> Jag brukar kommentera artiklar här då och då. Så jag förstår inte vad du menar.

Om du skall håna mig för mitt tips på SF gör det där då och inte här. Du verkar vara väldigt påläst som skriver att jag tippade SSK till slutspel. Så här skrev jag då 19/8

10. SSK.
Sämre spets men bättre bredd, räcker långt. Bättre målvakter i år, bättre backar men saknar en spetsforward. Lex Klasen/Lehoux.

Senast jag läste så är det bara lag 1-8 som spelar slutspel, men du Bengan, benny, BosseK sitter kanske inne med andra uppgifter?

vill du skriva några rader till mig så är du välkommen att maila istället för att sitta på Maries blogg och göra bort dig.
poppen63@live.se

Marie Hallman sa...

Hcore:nä såklart inte. Har inte hunnit läsa igenom men nu ska jag fan kolla en extra gång....Tack.

Bengan: Lite ödmjukhet skulle nog inte skada hos samtliga... det går upp och ner i hockey. Det är bara sex matcher sedan det var dödgrävarstämning på AIK:s forum. Lätt att glömma det när det går bra.

Frank: Jag glömde inte. Jag avstod. Ville inte ta med det.

Kent F: Bra svar där tycker jag.

Bengan sa...

Kent: Försök inte fabulera att du tippat ssk sämre än vad du har gjort. Okej. Jag kan erkänna att jag minns fel att du tippade SSK till slutspel.
Men du tippade ssk nia och inget annat.
Kolla själv länken där det är tydligt att du tippar SSK på nionde plats. Det går inte att missförstås. http://www.svenskafans.com/hockeyzon/hockeyzon/370440.aspx

Och med citat som: "Markus Seikola kommer göra livet surt för många målvakter i vinter. Jag vill också passa på att lyfta Blaz Gregorc. Har en känsla av att han går in på sex backar. Blaz har utvecklats bra och där tror jag att vi ser en blivande storback."

Jojo... Uttalandet om Seikola är ju bara allt för okunnigt och väldigt stor humor. Gregorc???? Blivande storback???? Ha ha ha ha.

Och
"SSKs värvningar på forwardssidan har taggats med skridskostyrka. Det borgar för att SSK kommer spela ett rakare anfallsspel som bygger på snabba puck-förflyttningar."

Var är dessa snabba puckförflyttningar och skridskostyrka?? Dessa har man inte sett mycket av...

"Dessutom har SSK bättre backar och två jämna målvakter i år, vill jag lova."
Bättre backar och jämnare målvakter??? Tja mer jämndåliga målvakter då...

Och att du tippat AIK sist... tja I rest my case. Du kanske ska ägna dig åt annat än att kolla på ishockey, för du blottar ju din enorma okunskap om sporten i det jag har länkat och citerat här ovanför...

Varför inte bara erkänna ditt tillkortakommande i stället???

Du hade fått betydligt mycket mer respekt om du tippat SSK sist och skrivit som det faktiskt är i stället för att leva i en fantasivärld som du verkar göra.

kent sa...

Bengan. Varför skriver du en hel uppsats i ett kommentatorsfält?

Maila mig som sagt.

Bengan sa...

Ha ha ha. Kunde nästan förstå att Kent skulle ha svårt att göra ett offentligt erkännande och ta en offentlig debatt i stället för att gömma sig bakom en anonym mailadress.

Men är man feg och inkompetent när det gäller att begripa sig på hockey så kanske man inte kan förvänta sig mer.

kent sa...

Bengan, skärp dig nu. I vilket forum vill du att jag skall skriva då? Om inte min privata e-post duger för dig så är jag idel öga, för något bättre.

Jag vägrar göra som du och skriva uppsatser i en annan bloggs kommntatorsfält.

Visa att du är man nog att maila mig.

Hans sa...

Bengan - Jag tycker faktiskt att det är helt ok/rätt att tro på sitt lag och att se de positiva möjligheterna som finns inför säsongen. Hur kul är det annars att följa ett lag? Kent F var knappast heller den enda som tippade AIK sist (i en serie som f.ö. inte är slutspelad ännu så det tipset kan ju faktiskt fortfarande slå in).
Som sagt, det är lätt att vara efterklok och som Marie skrev så var det inte länge sedan vi låg sist.

I övrigt var det en trevlig tillställning igår även om det var lite si och så med tempot emellanåt. Vi glider fram med ett skönt medlut just nu och det är bara att gotta sig så länge det håller i sig.

Extra + till Salmonsson, Sandberg, Fasth och försvarsarbetet (inkl alla backar) som verkligen funkade bra igår.

P.S. "In med fyllot" var ju äkta läktarhumor! :)

kent sa...

Okej sista replik från mig Bengan. Vill du att jag skall erkänna min kompetens som tippare genom att skriva en "gråta ut artikel på SF" så gör jag det om du skriver vem du är och inte gömmer dig bakom ett anonymt "Bengan"!

Marie Hallman sa...

Hans: jag håller med dig, självklart ska man tro på sitt lag inför säsong. Finns ju AIKare som tippat SM-guld för den delen och om det nu inte blir det, ska då alla håna de som trott på sitt lag? Eh nej.

Bengan: Som sagt, varför ska man inte tro på sitt lag? Du tror på AIK, Kent på SSK, det är väl självklart. Och som sagt... för sex matcher sedan, när AIK låg sist, ahde det varit rätt att håna alla som tippat AIK bättre då?
Herregud, sluta kasta skit på varandra nu.
Kent står upp för sitt lag, han erbjuder dig en diskussion och du tycker han fegar ur? Det är ju det han inte gör.

Jag sa det härom dagen till Frank men det gäller alla, sluta kasta skit på varandra!

Det går att lyfta fram sitt eget lag utan att hacka och håna andra, och jag vill att ni ska lyfta fram era lag men LYFT fram, av egen kraft.
Det här med att hitta ett nöje i att håna de andra som håller på sina respektive lag fattar jag inte. Så jävla onödigt.

Hylla och älska hur mycket ni vill men sluta hata nu.