måndag 1 november 2010

Krüger " Det är lite mer ansvar när man spelar center "


(Krüger, trivs bra på mitten. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Inte ett spelmål på tre matcher men mot Timrå gick det mesta in för Djurgården.
– Skönt att det släppte och att vi fick göra lite mål! Det känns bra, säger Marcus Krüger som spelade fram till tre av de sex Djurgårdsmålen.

 Det var verkligen proppen ur för DIF uppe i Timrå. Varför? Ja säg det.
– Jag tror att det var för att vi fick ett tidigt mål, i första perioden. Det blev lite förlösande och när vi väl hade gjort de första målen så rullade det bara in. Vissa kvällar har man lite flyt, konstaterar Krüger.

Har ni pratat mycket om den där måltorkan?
– Nej vi har faktiskt inte gjort det, har inte pratat så mycket om det. Sedan har vi väl snackat om att vi måste göra fler mål i allmänhet men inte just för att vi inte har gjort (spel)mål på tre matcher. Vi har nog inte ens tänkt på det och kan ärligt säga att det inte kändes så speciellt att så att få in målen men vi måste göra fler mål. Så är det bara och det har vi snacka om, fast jag vet inte vilken inverkan det snacket hade på just den här matchen. Det är nog mycket tillfälligheter och dagsform som avgör.

Marcus Krüger spelade fram till tre av de sex målen och har nu nio poäng. Alla framspelningar, inga mål.
– Det känns bra men när man får spela med så duktiga målskyttar som Widing och Tjärnqvist då blir det lätt. Det var skönt att vi gjorde de där målen.

Men det är inte bara mål som räknas. Just Krügers spelsinne imponerar på många. Så här säger NHL-laget Chicagos scout Mats Hallin till hockeybladet om sin draftspelare:  Se bara på Djurgårdens tredje mål. Han (Krüger) vet var han har sin medspelare (Staffan Kronwall) och kan utan att titta passa fram pucken, kul att se.

Så här säger Krüger själv om den situationen:
– Jomen jag hade ju pucken, hade koll på var han (Kronwall) var, sedan ska det in mycket tajming för att pucken ska komma där man vill och för att han ska få in målet. Det ska till lite flyt, he, he.

Det är inte ditt magiska öga för spelet då?
– Ha, ha, nej det har jag inget. Inte så. Men spelförståelse, det ser jag själv som en av mina styrkor. Det är något jag försöker utveckla.


(FOTO ANDREAS GRANDIN)


Hur mycket har du funderat på att det inte blivit några mål än den här säsongen?
– Hm, jo men det är klart att jag vill göra mål. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Men jag vet inte… det känns som om … det är inte bra att jag inte har gjort mål och det ska jag göra men det känns inte som någon panik, fast det är klart att jag vill göra mål.

Jag tycker i och för sig att du har spelat bra ändå, fast du inte har gjort mål?
– Jo men det är väl bara att fortsätta  jobba på och skapa chanser så kommer målen att komma till slut. Men det gäller också att inte tänka FÖR mycket på det, för då går det inte alls, säger Marcus Krüger som tycker att säsongen gått okej så här långt:

– Det har varit sådär. Jag har inte varit så jättnöjd men inte så jättemissnöjd heller även om jag tycker att jag kan höja mig en bit till och just det där att bara vara bra varje kväll – där har jag lite att hämta.

 Vad är det som inte har funkat de kvällarna?
– Jag vet inte men jag kom inte in i säsongen utan fick en skada direkt. Så jag låg lite efter i början men nu känner jag väl att formen börjar komma.

Du har spelat center i alla matcher, vill du hellre gå ut på kanten?
– Alltså det ska inte spela så stor roll men jag tror att det är bra för mig att spela i mitten, speciellt den här säsongen, för då tror jag att jag kommer att ha nytta  av det. Det är lite mer ansvar när man spelar center. Det är då man får tänka till lite extra och så bli det lättare att komma ut på kanten sedan.


(FOTO ANDREAS GRANDIN)

Jacob Josefson, en av Marcus Krügers allra bästa vänner, har tagit plats i NHL och har så här långt fått spela sex NHL-matcher. Men Krüger ångrar inte att stannade hemma och tog ett år till i Djurgården.
– Nej det var rätt, det tycke jag fortfarande. Visst hade jag också gärna gjort NHL-debut och jag är glad för hans skull men det ar ändå rätt. Sedan hoppas jag få göra min debut längre fram. Jag tror att jag behöver det här året, spelar du där borta ska du klara av att spela 82 tuffa matcher, i vilket lag du än spelar. Det kommer att bli tufft och lite annorlunda mot här, säger Krüger och fortsätter:

– Jag känner väl att jag behöver ett år till, jag behöver bli en bättre spelare. Man måste vara bra en hel säsong, för mig räcker det inte att spela ett par tre NHL-matcher då är det bättre att jag är här just nu

På tisdag väntar SSK för Djurgården, hemma på Hovet. Det ser Krüger fram emot:
– Ja det ska bli kul att spela hemma. Vi ska ta med det spelet som vi hade i Timrå, så kommer det att gå bra.


(Det tog, på grund av oväntat heldagsjobb för Expressen, en evinnerlig tid att göra intervjun med Stefan i AIK och Marcus i DIF men stort cred till båda för att de tog sig tid seeeent en söndag kväll. Stort, båda! )

7 kommentarer:

Anonym sa...

och stort av dig!

lankan sa...

Marie. Vi har full respekt att du måste jobba å dra in pengar. Du behöver INTE be om ursäkt. :-)

DIF sa...

Hej Marie, tack för allt jobb du lägger ner! Skulle du inte kunna försöka få fram en update om skadeläget i DIF. Med tre väldigt tongivande spelare borta, Nilson/Ekman/Ragge, är det nog inte bara jag som känner mig oroad.

Marie Hallman sa...

Anonym och Lankan: Tack båda :) Det är mest jag själv som blir frustrerad över att inte hinna allt men jag är glad att ni förstår läget :)

DIF Tack! Ska försöka men kan inte lova, är lite tajt idag. Ska dra iväg till Tre Kronors presskonferens och sedan match AIK Frölunda.

Erika sa...

trevlig intervju marie! kul att höra vad han har o säga om centerrollen som han fått, när många tvivlat och sagt att han passar bättre på vingen

Anonym sa...

Kruger kommer bli hur stor som helst!! Han har grym teknik, bra skridskoåkning, fin spelaruppfattning, schysst vinnarskalle - ja listan kan göras lång!
Han är värdig Djurgårströjan!

/Mats

Marie Hallman sa...

Erika: Tack. Ja det är kul, han verkat trivas och bra om det nu är så att han utvecklas även som ytter av att spela center.

Mats Absolut!