söndag 21 november 2010

Noterat AIK-Skellefteå AIK-Skellefteå 4-2– (2-0, 1-0, 1-2)



(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMMM
Målvakterna: Viktor Fasth, AIK, 95,2 % och Joacim Eriksson, Skellefteå, 86,4 %
Publik: 6 578
Domare: Sören Persson och Teemu Salminen.

Bäst i AIK
MMM Viktor Fasth, mv
MM Rastislav Pavlikovsky, f
M Fredrik Carlsson, b.

Kvällens...

...  surprise: Nationalsången framfördes minst sagt oväntat av AIk:s materialare Ambjörn Åslund. Han körde lite rockersstil och med ett bra tryck i pipan. Höjdare!

... 1-0 (3.14) Rastislav Pavlikovsky (Daniel Rudslätt, Kent McDonell). Ett hårt skott studsar i sargen och som Joacim Eriksson i Saikmålet har svårt att få kontroll på, pucken studsar på benskyddet och ner bakom mål, där står Rudslätt och skickar pucken diagonalt – bakom Eriksson – in i slottet där Pavlikovsky sätter till klubba och pangar in 1-0.

...2-0 (6.41) Johan Andersson (Fredrik Carlsson).  Det lönar sig att skjuta... Andersson plockar upp en puck på röd, trampar på några skär och bara laddar iväg pucken som går som en raket rätt in i mål. Pang bara.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... indianare: Jag hann inte se vem men en Skellefteåspelare la pucken rätt på Daniel Rudslätts blad, där han stod ensam mitt i slottet. Och klippte till. Men utanför. Det vill sig liksom inte.

... videokoll: Publiken hann knappt sätta sig så var Skellefteå framme och högg vid Fasth ena stolpe. Var lite osäkert om det var mål och efter en lång videokoll gjorde domaren washout och skickade i stället Peter Nolander till utvisningsbåset. Blev världens palaver när situationen visades på jumbotronen och man klart och tydligt såg att pucken faktiskt var inne. Skellefteåspelarna var vansinniga men domarna får inte titta på jumbotronen. Synd att inte speakern förklarar vad videodomaren har sagt, det hade varit intressant att veta. Nu stod domaren Sören Persson nere vid Skellefteåbåset och höll en monolog i en evighet i stället. Och målet borde så klart ha godkänts efter videokollen.

... snack: Joakim Lindström fick tio minuter för snack kort efter den första palavern. Detta efter en ny hög heta spelare vid ena stolpen och sedan snack med domaren efter det.

...3-0 (5.58) Daniel Bång (Tobias Ericsson). Ericsson kommer åkande längs med Skellefteåbåset, lägger fram pucken till Bång ungefär vid mittlinjen,  Bång trampar på och håller undan både en och två uppvaktande Skellefteåspelare, åker förbi målvakten Ericsson och lägger in pucken vid bortre stolpen med en backhand.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... tackling: Skellefteåbacken Adam Larsson fick in en open icehit så att Rastislav Pavlikovsky flög upp i luften och snurrade runt.

... krok: såg lite bisarrt ut när AIK-målvakten Viktor Fasth på något sätt hakade ihop och fastnade med Christian Söderström så att ingen av dem kom loss.

.... förlääääängt straff: Lindström kunde inte komma ut förrän det blev en avblåsning när hans tio minuter var över och när det var dags så... blev det ingen avblåsning utan spelet flöt på. Så Lindstöm fick vänta och vänta och vänta och stod och trampade som en otålig häst i utvisningsbåset. Tio minutaren blev i själva verket 16 minuter och 38 sekunder lång då han åkte ut 1.32 och kom in 18.10

...3-1  (2.23) Pierre-Eduoard Bellemare (Tim Erixon) Skott som går i ribban in och runt inne i målet innan pucken ramlar ner bakom mållinjen. Helt klart inne...

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... tryck: Skellefteå var sugna på att ta igen det där bortdömda målet och låg hårt på mot AIK-kassen men Fasth räddade till slut med alla möjliga kroppsdelar.

… videokoll två: Blev nästan parodiskt men när Joakim Lindström fick in ett mål i tredje perioden krävdes videokoll igen, denna gången blev det godkänt.

…3-2 (14.10) Joakim Lindström (David Rundblad, Tim Erixon) Spel 5 mot 4. Lite stökigt men ett skott som Fasth tar i plocken, dock när pucken redan är över mållinjen och därmed var godkänt.

(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

... ursäkt: Domarbasen bad några timmar efter matchen om ursäkt för det bortdömda målet. Ja, vad ska man säga annat?

… äntligen: Som han har väntat men nu gjorde Daniel Rudslätt sitt första mål i AIK-tröjan den här säsongen.

… 4-2 (19.42) Daniel Rudslätt (Rastislav Pavlikovsky, Fredrik Carlsson) i tom bur. Först missade han öppet mål men när Rudslätt fick ett försök till då satt målet – äntligen – där. I tom kasse men dock!

Skotten i matchen: 23-42 (14-12, 6-12, 3-18)

8 kommentarer:

Eric sa...

Marie nämner du inget om den bedrövliga insatsen av domarna med deras "kompensations" utv? Tyckte inte ni på pressläktarn att de var pinsamt hur skellefteå fick alla utv och inga för AIK?

Bengan sa...

Du borde haft med kvällens...
svit: Åtta raka utan förlust för AIK efter ordinarie tid.

hejaklack: Hela Hovet hejade på AIK vid ett flera tillfällen, även bortasupportrarna.

Eric: Ja, den där puckouten på Tärnström var ju helt fel exempelvis.
Det är inte första gången som Sören Persson helt och hållet har gjort bort sig.

Anonym sa...

Ja gud ja vad usla domarna var. Sämst var ju ändå videogranskaren med skygglapparna.

Hans sa...

"Live" på Hovet såg det ut som mål men på repriserna tycker inte jag att det är solklart att h e l a pucken är inne? Vore intressant att få se videon som måldomaren såg.

Anonym sa...

AIK försöker ta upp kampen med Frölunda när det gäller fusk märker jag. För visst måste det vara en korrupt videodomare? Vad är alternativet liksom, att han är helt blind? Tvivlar på det. Alltså fusk och således en katastrof för svensk ishockey.

Marie Hallman sa...

Eric: nja, jag var inne på det men tänkte att alla andra kommer grotta in sig på det så jag avstod. Plus att jag är så less på den låga domarnivån totalt. Man får skriva om det varje match om man väl börjar och jag är så less på det. Vill fokusera på hockeyn.

Men jag håller med dig om att det var en pinsam insats rakt av, både med missade mål, kompensationer till höger och vänster och missade utvisningar där det borde ha varit. Inte bra alls.

Bengan: ja det borde jag! Tänkte inte på det då men fick med det om åtta matcher i Fasthtexten. Satt under matchen och skrattade åt att alla sjöng om AIK, blev lite humor att vem som än hejade så blev alla glada. Lite gulligt på sitt sätt även om Skellefteå fansen nog inte ser det så.

Anonym: ja vad ska man säga, mer än uselt!

Hans: på canal plus körde de bilder ur alla möjliga vinklar och då ser man tydligt att pucken är inne. förstå inte varför videodomaren inte använde tvs bilder för det får hangöra. nu använda han förmodligen bara de två kameror som sitter uppe från ligan, en bakom och en ovanför mållinjen

Anonym: men det ar ju inte AIK som var videodomare. Jag hörde lite rykten i går att han möjligen var Djurgårdare. Faktiskt. Och oavsett vilket så ska ju inte AIK som klubb ha skit för vad en klantig videodomare gör för fel.

Bengan sa...

Ja, Peter Dahmén som tjänstgör som videodomare eller tjänstgjorde, då han nu fått sparken, ingick en gång i "forntiden" i dif:s organisation.

Hans sa...

Jag köper att det var mål och att det var beklagligt att det missades - men varför har det varit så svårt att få fram tydliga bilder på detta? Ingenstans har jag sett något som kan påvisa att hela (och då menar jag h e l a) pucken verkligen var inne?

Det enda som visas är suddiga bilder/videosekvenser, från konstiga vinklar, med en studsande puck... som kan tolkas hur som helst. Det kan väl inte vara så svårt att få ett slut på den här diskussionen som pågått hela dagen idag, eller?