onsdag 24 november 2010

Tre matchers avstängning samt böter motsvarande två matcher för Hedman

Nu är det klart vilket straff Anton Hedman får för armbågen som bröt av Andreas Holmqvist när han sänkte Djurgårdsbacken i mötet i lördags.

Hedman får tre matchers avstängning inklusive den automatiska som följde på hans matchpenalty. Modoforwarden får även böter (om 7 000 kronor) motsvarande två matchers avstängning. Så det blir totalt fem matcher för den armbågen.

Motiveringen? Den hittar ni här:
 
" Disciplinnämnden har granskat filmsekvenser från händelsen samt tagit del av domarens anmälan och ett yttrande från Anton Hedman. 
Av filmsekvenserna framgår att Anton Hedman utdelar en våldsam tackling mot Andreas Holmqvist som träffar med höger armbåge i Andreas Holmqvist ansikte. 
Anton Hedman har anfört att handlingen utgjorde en reflexmässig rörelse som träffade olyckligt. Enligt nämndens bedömning finns det mot bakgrund av de aktuella filmsekvenserna inget utrymme för att tacklingen var oavsiktlig. Sammantaget finner nämnden att Anton Hedman ska ådömas avstängning motsvarande totalt tre matcher (inklusive den automatiska avstängningen) samt böter motsvarande två matcher.
Eftersom Anton Hedman inte har varit föremål för bestraffning hos Disciplinnämnden under denna eller föregående säsong, är det inte aktuellt att överväga en straffskärpning på grund av återfall.
Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar, utvisning enligt regel 540."

Att böterna är så låga i kronor beror på att Hedman uppenbarligen har väldigt låg lön, då summan baseras månadslönen.
Vad jag tycker?
Alltså... jag tycker det är lågt. Kunde gott ha varit ett avstängning från spel i ett par matcher till men jag har slutat bli förvånad. Så mycket kan jag väl säga.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vart går bötern? Till Lotterinämndens insamling för fredagsfika?

Marie Hallman sa...

Anonym:ha ha nä jag har för mig (minns inte säkert) att de går till ungdomshockey. Ska kolla det vid tillfälle, inner inte nu men har för mig att det är till ett bra ändamål.

Sur.. sa...

Tittar inte lotterinämnden på vad killen gjort tidigare under säsongen ???

Tre spelare skadade på 20 matcher via överfall...
Ska fem till behöva riskera sina karriärer innan säsongen är över ??

Skam också till Modo & Challe som uppenbarligen inte heller agerar.

Marie Hallman sa...

Sur: De har nog hamnati ett dilemma här, för de vet vad hanhar gjrot men inget av det har varit upp i nämnden som de så noggrant påpekar, förmodligen för att två sina händer. Å andra sidan borde ju de sakerna ha varit upp där så det ser inte bra ut hur som.

Niklas Persson sa...

Jag tycker ju också straffet är lite lågt. men det tycker jag enbart utifrån att han trycker upp armbågen till synes med flit i ansiktet.

Dom andra två smällarna, var ju av vad jag förstått inte direkt fula. Utan mer dålig respekt, så jag tycker nämnden gör rätt i att inte ta hänsyn till det.

För det är ju inte emot reglerna att visa dålig respekt.

Hade tex Schubert och Wallin inte blivit skadade hade ju ingen sagt något om dom smällarna...

Knepigt det där!

Andreas sa...

disciplinnämnden är väl ett skämt? straffet är alldeles för lågt 5 matcher är ingenting avstängningen är borta på 2 veckor och bötern är det största skämtet 7000spänn för han har liten månadslön?? hur tänker man då, Ge spelarena en rejäl böter kanske dem börja lära sig att spela hockey....

är en hel hjärtad ssk:are kanske lät som jag var djurgårdare med dem negativa orden