torsdag 11 november 2010

Jhonas och Wesslau del 9 - Enroth straffade Devils


 (Jhonas i somras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Jhonas Enroth fick - och tog chansen, trots att han trodde Lalime skulle vara pigg nog för att spela.
Blev andra raka segern på straffar, mycket bra. I NHL skiter man ju för övrigt i procenten, eller skiter är kanske att ta i men man rankar vinster och förluster högre än räddningsprocent så Jhonas ligger på plus nu med två wins och en loss så här långt i NHL den här säsongen.

Jhonas tog 28 av 32 skott under ordinarie speltid och förlängning. Ett av målen han släppte var i pp för Devils som för övrigt hade Mattias Tedenby i uppställningen. Tedenby gjorde inte mål på Jhonas men spelade fram till Devils första mål 10.12 i första perioden.

Kvällens snackis var annars straffläggningen där Jhonas bara släppte in en av Devils fyra straffar. Han tog två och den fjärde lyckades superstjärna Ilya Kovalchuk dribbla bort på egen hand. Han tappade helt enkelt pucken på väg fram mot Jhonas.

Eller som Kovalchuk själv konstaterade: " Jag testade en grej. Den funkade inte".

Man får  tyvärr inte att se hela straffläggningen i de NHL-highlights som finns men Jhonas blick när Kovalchuk satte fart sa det mesta. Totalt fokus. Och ett härligt självförtroende.

- När man åker ur (det spolade) området så där (som Kovalchuk gjorde) så hoppar och studsar pucken. Jag såg att han höll ner huvudet. Jag tyckte jag läste straffen bra. Det (som sket sig) var jobbigt för honom, säger Jhonas om straffen på Buffalos hemsida.

Coachen Lindy Ruff plussade för Jhonas räddningar i straffläggningen " Jhonas made some big saves in the shootout." Och som det verkar så kan den förre SSK-keepern komma att ställas mot Rangers i natt också. Enligt hemsidan är det först framåt helgen som Ryan Miller kan tänkas vara tillbaka. Jag vet inte hur det är med Lalime och om han var backup, det står inget om det på hemsidan. Ska se om det går att mejla Jhonas fast det är matchdag i dag igen.


Från AHL... noterar vi att....

... Gustaf Wesslaus Springfield spelade i natt men Wesslau var backup så det är inte mycket mer att säga om det.


.. Linus Klasen la en av Milwaukees straffar, gick tyvärr inte in.

... Andreas Engqvist spelade också men utan att göra poäng. (Oj det där lät hårt men jag menar mest att han spelade! Bra så av både honom och Klasen.)

2 kommentarer:

Lasse sa...

Det stämmer att man inte ser så mycket till räddningsprocent därborta men man kollar mer på GAA (insläppta mål i snitt per match) som är en mer rättvisande statistik. Räddningsprocenten kan slå väldigt fel ibland och då är GAA mer pålitliga siffror.

Marie Hallman sa...

Lasse Sant! Sedan är det mycket wins och losses också, vet att alla målvakter är inne på att det borde vara samma här, om inte annat för att räkningen av skott är lite svajig på de svenska arenorna. Enligt målvakterna själva.