tisdag 9 november 2010

Läge för Jhonas! UPPDATERAD

Pratade med Jhonas Enroth  häromdagen, efter hans fina straffvinst mot Toronto. Då trodde han att det nog var dags för resa tillbaka till Portland snart då Ryan Miller som har varit skadad var på väg tillbaka.
Men.. plötsligt händer det annat.

Nu visar det sig att Buffalos andremålvakt Patrick Lalime fick avstå tisdagens träning med vinterkräksjuka eller kanske ännu värre problem med blindtarmen. Läget var lite osäkert då artikeln på klubbens hemsida var skriven före ett läkarbesök.

Det medför hur som helst att Jhonas Enroth är i högsta grad aktuell för att stå under den kommande roadtripen mot New Jersey (onsdag)  och NY Rangers (torsdag)

Enligt Buffalotränaren Lindy Ruff är Miller, som har missat fyra matcher med en "lower body injury", inte riktigt redo för comeback än utan kommer i såfall att vara backup bakom Jhonas tills han (Miller) har tränat sig i form igen.


Jhonas såg ju som sagt till att Buffalo vann med 3-2 mot Toronto senast, på straffar. Han tog fyra av fem straffar och hyllades av alla möjliga efteråt för sin insats.


Och enligt Buffalos hemsida är även coachen Lindy Ruff imponerad av Jhonas spel i den matchen, speciellt som han kom tillbaka och spelade strålande trots att han fick kliva av isen i matchen före då han hade släppt in tre mål i första perioden.

- Det var kanon för honom att få sin första NHL-vinst. Han ska ha vara stolt över hur bra han spelade och hur bra han agerade under straffläggningen. En del av hans personlighet är att han inte grubblar över något, det är inte mycket som stör den killen. Han tar det inte för hårt - åt något håll, blir inte för styv i korken när det går bra och jag tror inte att jag någonsin har sett honom deppa. Det är så man man vill att målvakterna ska vara.

UPPDAT: Har mejlat lite med Jhonas, Lalime verkar må bättre... hm, vi får se ikväll då hur det ser ut i målet...

12 kommentarer:

Svempa sa...

Enroth känns precis som Erik Ersberg - kraftigt överskattad. Dra över till nordamerika när de inte ens varit etablerade förstemålvakter i elitserien. Enroth har väl inte ens spelat 30 elitseriematcher om jag inte minns fel.
Enstaka bra matcher kan vilken keeper som helst göra därborta men det märks ju tydligt att varken Enroth eller Ersberg har något större förtroende därborta, då de tas upp på nåder när någon är skadad. De har liksom inte självklara platser som målvakt i truppen som vad Lundqvist och Hedberg har i sina respektive lag. Jag trodde att en hockeyspelares största mål i livet var att få spela kontinuerligt i NHL, inte i AHL. Har man som Enroth inte tagit en ordinarie plats på tre säsonger, ja då bör man verkligen fundera på om man har gjort rätt val. Se på Honken i Frölunda. Han insåg att han aldrig skulle bli en stabil förstemålvakt i NHL och valde att åka hem. Inte mer med det. Tänk om fler hade haft samma insikt som honom i stället för att kasta bort sin karriär i en farmarliga i säsong efter säsong.
Joel Gistedt insåg samma sak och åkte hem.

Hade varit mycket bättre om Enroth åkt hem, lirat för sportklubben, etablerat sig i elitserien först och sedan gjort en satsning mot NHL.

Marie Hallman sa...

Svempa: Tack för din åsikt men frågar du mig så tycker jag precis tvärtom. Det är ytterst ovanligt att en målvakt går rätt in i ett NHL-lag som Henke gjorde och det är ju ingen skitmålvakter han har framför sig heller.

Till viss del handlar det lite om tajming, vilka målvakter som råkar finnas i den klubb man blir draftad för.

Och just Hedberg som du nämner har tillbringat tre säsonger i antingen AHL eller IHL. Första året i NHL spelade han nio matcher, mellan 2005 och 2009 spelade han bara mellan 19 och 33 matcher per säsong, det var först förra säsongen som han kom upp i 47. I år har Hedberg spelat fyra matcher, Jhonas har spelat två... så det visar väl hur tufft det är där borta.
Sedan är ju det viktigaste att man följer sitt hjärta, tycker jag. Det är ändå ens eget liv det handlar om.

Fotbolo sa...

Svempa: Visst fan borde Enroth vara etablerad första målvakt i NHL..

Ryan Miller är inte den i nuläget bästa målvakten i NHL och OS bästa målvakt..

Ironi..

Har för mig att tränaren hellre ville att Enroth får en viktig roll i Portland istället för back-up.. Han lär sig mer o spela kontinuerligt.

Marie Hallman sa...

Fotbolo: Han har framför allt det här året kvar på kontraktet så får man se sedan vad som händer.

Hv Janne sa...

Svempa>> Är du blåst?

Anonym sa...

Okunnighet här ser jag om hedberg, skillnaden mellan förra säsongens 47 och den här säsens 4 matcher än så länge är att förra säsongen i princip delade Hedberg och den där finnen på målvaktsjobbet, skador gjorde också att H fick spela mer.
Han ville fortsätta i Atlanta samtidigt som han ville ha en ny utmaning men dom vill satsa ungt och då bestämde han sig för att gå t NJ, då gick han dit i vetskap om att han kommer vara 2:a bakom brodeur, så skillnaden är att förra säsen delade dom på jobbet och iår är han uttalad 2:a keeper! så det har inget med hur tufft det är

fd elithockey spelare sa...

Svempa>> Tur att du är anonym för detta va ta mig fan det roligaste jag läst! Snacka om dålig verklighetsförankring.
Jämföra Lundqvist med Enroth är ju bara för bra.. Enroth har hela tiden vetat läget och vilka han skall slå ut. Som för 80% av alla som får chansen från AHL till NHL är skador en dörr som öppnas.
Inte en målvakt de satsar på???

Du som drar sköna paraller kan ju jämföra med Stefan Liv. Rätt skapligt etablerad i elitserien men en katastrof i AHL, platsade inte och åkte ned i ligan under. Kunde ej av för de flesta solklara anledningar ej slut målisarna i Red wings, vägrade kämpa för sin dröm.
Varför skulle Jhonas vara så korkad att han inte tog chansen som många bara drömmer om?
Är AHL ingen värdefull erfarenhet för en målvakt enligt dig?
Honken nämner du.. Ja han har ju verkligen åldern för sig, som Enroth! Tänk över allt du funderar på och ventilera med någon innan du skriver ned allt för allmän beskådan.

Månadens kommentar troligtvis Svenne!

Marie Hallman sa...

Anonym: Eller så är det just det som det har. I alla fall om man ser poängen i det, då Svempa tog upp hedberg som ett av två exempel på någon som "lyckas" (henke L var det andra).

elithockeyspelare: Exakt. Bra poänger i din kommentar. Liv åkte som du säger dit efter massor av år i es och landslaget men det hjälpte inte. Jhonas är 22 och har verkligen framtiden för sig. Stor skillnad.

Svempa sa...

Svempa: Min andemening var att det hade varit bättre för honom att komma hem och hjälpa SSK i stället för att mögla bort i en farmarliga därborta när han skulle göra betydligt mer nytta härhemma. Få lite värdefull elitserierutin och därefter dra över om ett par säsonger. De två målvakter vi har visat att de inte är några vinnare och knappt håller för elitserien. Enroth hade varit ett lysande tillskott som skulle säkra upp ett stabilt målvaktsspel. Ser honom hellre i SSK än mögla bort flera säsonger i ett farmarlag och sedan komma hem slokörad med svansen mellan benen utan att aldrig riktigt ha fått chansen.

Marie Hallman sa...

Svempa: okej, förstår hur du tänker och visst hade han varit bra för SSK. Men nu fick han chansen coh vann inatt igen. Så jag kan inte säga annat än att han gör rätt som försöker därborta. Elitserien finns liksom alltid kvar ...det gör däremot inte chansen där borta.

Eric sa...

Marie kan du inte ringa Gozzi och prata lite framtid om backarna. :)

Marie Hallman sa...

Eric se svar längre upp